|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 4:35 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Датчик за масло на Типо-проблем!
Автор |
Съобщение |
kostov_1960
Кара балканче
Регистриран на: Нед Ное 18, 2007 10:36 pm Мнения: 40 Местоположение: Полски Тръмбеш
|
 Датчик за масло на Типо-проблем!
Здравейте,колеги!От скоро се появи проблем с лампата за маслото.Колата е Типо 1.6 моно/на сина,който не е в БГ/.Като дам контакт лампата ту светва,ту не.Маслото и филтъра са сменени преди 1000 км.Предполагам,че датчика е прецакан,но чакам вашето компетентно мнение преди да взема мерки.Благодаря предварително!
_________________ Пунто 1.1
|
Чет Дек 06, 2007 10:49 pm |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
Първо бих проверил самата лампичка на таблото, както и кабела, който влиза в датчика. Ако самата букса е окислена или хлабава, може да се случи такъв проблем. Не ми е попадал случай самият датчик да има такова поведение, но всичко е възможно...
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Чет Дек 06, 2007 11:20 pm |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Само да те питам това Типо новата маска ли е ?
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Пет Дек 07, 2007 1:35 pm |
|
 |
Rokambol
|
Откачи куплунга и го дай "на маса". Може да осъществиш твърда връзка и да покарате малко така. Лампата трябва да свети постоянно, ако пак се "чуди", търси проблема в таблото. Ако е наред (т.е. свети без прекъсване), смени масления датчик, не е скъп. Продължи ли да прави същите номера трябва да се премери налягането на маслото, че става опасно.
|
Пет Дек 07, 2007 4:04 pm |
|
 |
kostov_1960
Кара балканче
Регистриран на: Нед Ное 18, 2007 10:36 pm Мнения: 40 Местоположение: Полски Тръмбеш
|
Нека направя едно уточнение-проблема се явява само когато дам на контакт.Когато лампата светне,както е нормално,паля и тя си угасва и докато работи двигателя никога не е светвала.Откачих кабела на датчика,дадох го на маса-свети.Налягането е ОК.Следващата седмица ще сменя и датчика-силно се надявам да е от него.
|
Пет Дек 07, 2007 11:24 pm |
|
 |
sok1
|
kostov_1960 написа: Нека направя едно уточнение-проблема се явява само когато дам на контакт.Когато лампата светне,както е нормално,паля и тя си угасва и докато работи двигателя никога не е светвала.Откачих кабела на датчика,дадох го на маса-свети.Налягането е ОК.Следващата седмица ще сменя и датчика-силно се надявам да е от него.
В такъв случай мисля, че и датчика ти е наред. Както каза Rokambol, насочи се към таблото. Някъде има лош контакт по куплунзите или в цокълчето на самата лампа. Възможно е в буксата на самия датчик да е проблема.
|
Пет Дек 07, 2007 11:28 pm |
|
 |
Arnold
|
kostov_1960 написа: Нека направя едно уточнение-проблема се явява само когато дам на контакт.Когато лампата светне,както е нормално,паля и тя си угасва и докато работи двигателя никога не е светвала.Откачих кабела на датчика,дадох го на маса-свети.Налягането е ОК.Следващата седмица ще сменя и датчика-силно се надявам да е от него.
Не е от датчика и изобщо не се занимавай да го сменяш него,едно друго предложение ще ти дам и ще видиш колко бързо ще се убедиш как проблема ти е в самото табло и лоша връзка. Като дадеш на контакт и ако лампата за маслото не светне тресни два тупаника на тблото в района на лампата и бързо бързо ще видиш как ще светне.
|
Съб Дек 08, 2007 1:39 am |
|
 |
LEVSKI
|
Arnold написа: Като дадеш на контакт и ако лампата за маслото не светне тресни два тупаника на тблото в района на лампата и бързо бързо ще видиш как ще светне.
 За целта си намери боксови ръкавици. :mrgreen: Колега да знаеш, че винаги има логика в подобен "майсторлък".
|
Съб Дек 08, 2007 2:01 am |
|
 |
Arnold
|
LEVSKI написа: Arnold написа: Като дадеш на контакт и ако лампата за маслото не светне тресни два тупаника на тблото в района на лампата и бързо бързо ще видиш как ще светне.  За целта си намери боксови ръкавици. :mrgreen: Колега да знаеш, че винаги има логика в подобен "майсторлък".
8-) не знам сега колко сериозно си го казал,но на един приятел му се беше случило точно същото...на контакт светват кога си искат лампата за малсото и тая за акумулатора...само като подчукнеше таблото ма не много силно де и лампионите блесваха . А и лампата за фаровете зелената на дупки току му примигаше Нещата се оправиха след сваляне таблото,после сваляне на всички крушки по него,позачистване клеми и контатки де що имаше и после му стана слънце работата,а и той датчик се беше навил да сменяява.
|
Съб Дек 08, 2007 8:42 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега съвсем сериозно го казах, вярвам че е начин за решаване на подобен проблем, макар и временно.., звучи шеговито, но причината, е че подобен съвет за силно тряскане, идва от човек с ник Арнолд 
|
Съб Дек 08, 2007 10:10 pm |
|
 |
kostov_1960
Кара балканче
|
Благодаря на всички колеги за съветите.Ще пробвам и с "тупаник"-знае ли човек...Съвсем сериозно-наистина ви благодаря!Макар и отскоро регистриран във форума,почти не минава ден от две годи насам/откакто купих Пунтото/ да не чета темите.И въпреки,че имам 26 годишен стаж зад волана толкова полезна информация съм получил,че нямам думи.Още веднъж-БЛАГОДАРЯ! на всички форумци-да сте живи и здрави и много безпроблемни километри с нашите Фиати!
|
Нед Дек 09, 2007 12:13 am |
|
 |
Paparac
|
Аз имам един въпрос, колата с дигиталното табло ли е или не? Защото ако е с дигиталното миналата година правих точно идентични превантивни побоища върху таблото, преди и аз да го разглобя и почистя основно. Отделно при мен не работеха постоянно копчетата за зануляване на дневния километраж и смяната между общ и trip показанията.
ЕДИТ: А, и местя темата в "Автоелектроника". 
Последна промяна Paparac на Нед Дек 09, 2007 12:42 am, променена общо 1 път
|
Нед Дек 09, 2007 12:31 am |
|
 |
kostov_1960
Кара балканче
|
Не,не е сдигиталното табло.Утре като стана ще пробвам вариантите и ще сподела резултата.То,като че ли май се уплаши,защото днес не е правило проблем.
|
Нед Дек 09, 2007 12:40 am |
|
 |
Paparac
|
Айде, споделяй случилото се! 
|
Сря Дек 12, 2007 5:06 am |
|
 |
kostov_1960
Кара балканче
|
За жалост досега пробвах само с тупаник-ефект никакъв.От няколко дни съм грипав,но като се оправя ще видим
|
Чет Дек 13, 2007 7:39 pm |
|
|