Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:35 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Променяща се скорост на мигачите 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Променяща се скорост на мигачите
От 1-2 месеца забелязах следния симптом... Примерно карам със 60 и пускам мигача - мига си нормално както е на празен ход. Малко преди завоя като почна да спирам мигача почва да мига 2-3 пъти по-бързо. На какво може да се дължи това? От почти две години я карам тая кола и по електрониката не съм пипал нищо освен сменен акумулатор. Днес купих един пистов ремък, но ще го сменям в събота, че след работа е тъмно вече. Ремъка никога не ми е свирил, но може и да превърта без да свири. Някакви идеи?

Сря Яну 03, 2007 8:13 pm
UNREAD_POST Re: Променяща се скорост на мигачите
spark написа:
От 1-2 месеца забелязах следния симптом... Примерно карам със 60 и пускам мигача - мига си нормално както е на празен ход. Малко преди завоя като почна да спирам мигача почва да мига 2-3 пъти по-бързо. На какво може да се дължи това? От почти две години я карам тая кола и по електрониката не съм пипал нищо освен сменен акумулатор. Днес купих един пистов ремък, но ще го сменям в събота, че след работа е тъмно вече. Ремъка никога не ми е свирил, но може и да превърта без да свири. Някакви идеи?

Същия проблем го имаме и на ситроена :D

Чет Яну 04, 2007 12:07 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST за светлини
някъде маса няма добра или по релетата връзка или е изгоряла крушка.
не добри съединения на жиците.

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Чет Яну 04, 2007 1:23 am
Профил WWW
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Променяща се скорост на мигачите
spark написа:

Пробвай на място- с натисната спирачка и включен мигач и после без спирачка, да видиш има ли зависимост от включването на стоп светлините!

Чет Яну 04, 2007 8:04 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Дефектираща крушка или клема на стоп който дава на късо със стоп светлината. А щом се случва накто спираш значи е второто. Почисти си клемите на задните стопове и виж дали ти работят коректно задните светлини или имаш утечки.

Чет Яну 04, 2007 10:18 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ХахАХа и аз го имам тоя проблем ама при мене е обратното,
аз като давам газ свети по силно, а като спирам почда намалява
дори някои път като спра на място направо спира да свети
ного учудващо.
А като тресна под ВОЛАНА се оправя на какво се дължи това се пита в задачата.

Пет Яну 05, 2007 1:18 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
лелеле кви работи говорите бе хора, мига ли ви по-бързо мигача значи има изгоряла крушка/или не свети без да е изгоряла/ обикновено отзад на стопа като натиснеш спирачка и си пуснал мигач и се почва една дискотека и сигурно тогава изгасва задната крушка на мигача и затова почва да мига по-бързо. всички фиатове страдат

Пет Яну 05, 2007 2:09 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
за да имаш тоя проблем 2-3 пъти по бързо да мига мигача със спирачката-наистина със сигурност имаш и цветомузика отзаде :) всичко се оправя мн лесно- масата на целия стоп не контактува добре.почистваш клемите внимателно а ако не се оправя изведи една жица от общата маса на всичките крушки и я свържи към ламарината на колата

Сря Яну 10, 2007 3:45 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Дам.Проблема е от масата 100%.А по пвод забързващите се и забавящи мигачи и аз го имам този проблем ама е малко по-различен.Ако да кажем оставя дълго време колата на авариини се изменя скоростта на мигането.С малко ама се усеща - дължи се на увеличването на температурата в самото реле и изменението на стойността на някой елемент (резистор или кондензатор идея нямам).Принципно те са електронни и при даване на газ (както колегата бе описал че се забързва мигача) няма логика да се повлияе от увеличаването на напрежението на алтернатора.Фаровете заповат ли да светят по-силно или? (ако да - може да набедим за виновник регулатора на напрежението на алтернатора и да кажем че повишава до по-високо напрежение от нормалното а ако не причината е като при моите спирачки - никой не знае 8) )

Чет Яну 11, 2007 1:11 am
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
zfa159 написа:
Дам.Проблема е от масата 100%.А по пвод забързващите се и забавящи мигачи и аз го имам този проблем ама е малко по-различен.Ако да кажем оставя дълго време колата на авариини се изменя скоростта на мигането.С малко ама се усеща - дължи се на увеличването на температурата в самото реле и изменението на стойността на някой елемент (резистор или кондензатор идея нямам).Принципно те са електронни и при даване на газ (както колегата бе описал че се забързва мигача) няма логика да се повлияе от увеличаването на напрежението на алтернатора.Фаровете заповат ли да светят по-силно или? (ако да - може да набедим за виновник регулатора на напрежението на алтернатора и да кажем че повишава до по-високо напрежение от нормалното а ако не причината е като при моите спирачки - никой не знае 8) )

Виж си релето на мигачите-синьо на цвят - шибанията обича да прави студени спойки - оттам и забързване и забавяне на скоростта - проблема явно е фабричен - имах го и на двете пунтота

Сря Май 23, 2007 5:31 pm
Профил
UNREAD_POST 
BODZOO написа:
...
А като тресна под ВОЛАНА се оправя на какво се дължи това се пита в задачата.

Релето на мигачите е под корубите на волана. Това е причината. Обикновено се пука една от спойките и почва да се шашка.

Нед Май 27, 2007 7:39 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]