Автор |
Съобщение |
spark
|
 Променяща се скорост на мигачите
От 1-2 месеца забелязах следния симптом... Примерно карам със 60 и пускам мигача - мига си нормално както е на празен ход. Малко преди завоя като почна да спирам мигача почва да мига 2-3 пъти по-бързо. На какво може да се дължи това? От почти две години я карам тая кола и по електрониката не съм пипал нищо освен сменен акумулатор. Днес купих един пистов ремък, но ще го сменям в събота, че след работа е тъмно вече. Ремъка никога не ми е свирил, но може и да превърта без да свири. Някакви идеи?
|
Сря Яну 03, 2007 8:13 pm |
|
 |
Abarth.
|
 Re: Променяща се скорост на мигачите
spark написа: От 1-2 месеца забелязах следния симптом... Примерно карам със 60 и пускам мигача - мига си нормално както е на празен ход. Малко преди завоя като почна да спирам мигача почва да мига 2-3 пъти по-бързо. На какво може да се дължи това? От почти две години я карам тая кола и по електрониката не съм пипал нищо освен сменен акумулатор. Днес купих един пистов ремък, но ще го сменям в събота, че след работа е тъмно вече. Ремъка никога не ми е свирил, но може и да превърта без да свири. Някакви идеи?
Същия проблем го имаме и на ситроена 
|
Чет Яну 04, 2007 12:07 am |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 за светлини
някъде маса няма добра или по релетата връзка или е изгоряла крушка.
не добри съединения на жиците.
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Чет Яну 04, 2007 1:23 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Променяща се скорост на мигачите
spark написа: От 1-2 месеца забелязах следния симптом... Примерно карам със 60 и пускам мигача - мига си нормално както е на празен ход. Малко преди завоя като почна да спирам мигача почва да мига 2-3 пъти по-бързо. На какво може да се дължи това? От почти две години я карам тая кола и по електрониката не съм пипал нищо освен сменен акумулатор. Днес купих един пистов ремък, но ще го сменям в събота, че след работа е тъмно вече. Ремъка никога не ми е свирил, но може и да превърта без да свири. Някакви идеи?
Пробвай на място- с натисната спирачка и включен мигач и после без спирачка, да видиш има ли зависимост от включването на стоп светлините!
_________________ FIAT-SPORT
|
Чет Яну 04, 2007 8:04 am |
|
 |
Yavor
|
Дефектираща крушка или клема на стоп който дава на късо със стоп светлината. А щом се случва накто спираш значи е второто. Почисти си клемите на задните стопове и виж дали ти работят коректно задните светлини или имаш утечки.
|
Чет Яну 04, 2007 10:18 am |
|
 |
BODZOO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Май 19, 2006 2:22 pm Мнения: 167 Местоположение: София
|
ХахАХа и аз го имам тоя проблем ама при мене е обратното,
аз като давам газ свети по силно, а като спирам почда намалява
дори някои път като спра на място направо спира да свети
ного учудващо.
А като тресна под ВОЛАНА се оправя на какво се дължи това се пита в задачата.
_________________ Bravo JTD
|
Пет Яну 05, 2007 1:18 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
лелеле кви работи говорите бе хора, мига ли ви по-бързо мигача значи има изгоряла крушка/или не свети без да е изгоряла/ обикновено отзад на стопа като натиснеш спирачка и си пуснал мигач и се почва една дискотека и сигурно тогава изгасва задната крушка на мигача и затова почва да мига по-бързо. всички фиатове страдат
|
Пет Яну 05, 2007 2:09 pm |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
за да имаш тоя проблем 2-3 пъти по бързо да мига мигача със спирачката-наистина със сигурност имаш и цветомузика отзаде  всичко се оправя мн лесно- масата на целия стоп не контактува добре.почистваш клемите внимателно а ако не се оправя изведи една жица от общата маса на всичките крушки и я свържи към ламарината на колата
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Сря Яну 10, 2007 3:45 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Дам.Проблема е от масата 100%.А по пвод забързващите се и забавящи мигачи и аз го имам този проблем ама е малко по-различен.Ако да кажем оставя дълго време колата на авариини се изменя скоростта на мигането.С малко ама се усеща - дължи се на увеличването на температурата в самото реле и изменението на стойността на някой елемент (резистор или кондензатор идея нямам).Принципно те са електронни и при даване на газ (както колегата бе описал че се забързва мигача) няма логика да се повлияе от увеличаването на напрежението на алтернатора.Фаровете заповат ли да светят по-силно или? (ако да - може да набедим за виновник регулатора на напрежението на алтернатора и да кажем че повишава до по-високо напрежение от нормалното а ако не причината е като при моите спирачки - никой не знае  )
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Чет Яну 11, 2007 1:11 am |
|
 |
ppl
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 3:51 pm Мнения: 31 Местоположение: Самоков
|
zfa159 написа: Дам.Проблема е от масата 100%.А по пвод забързващите се и забавящи мигачи и аз го имам този проблем ама е малко по-различен.Ако да кажем оставя дълго време колата на авариини се изменя скоростта на мигането.С малко ама се усеща - дължи се на увеличването на температурата в самото реле и изменението на стойността на някой елемент (резистор или кондензатор идея нямам).Принципно те са електронни и при даване на газ (както колегата бе описал че се забързва мигача) няма логика да се повлияе от увеличаването на напрежението на алтернатора.Фаровете заповат ли да светят по-силно или? (ако да - може да набедим за виновник регулатора на напрежението на алтернатора и да кажем че повишава до по-високо напрежение от нормалното а ако не причината е като при моите спирачки - никой не знае  )
Виж си релето на мигачите-синьо на цвят - шибанията обича да прави студени спойки - оттам и забързване и забавяне на скоростта - проблема явно е фабричен - имах го и на двете пунтота
_________________ италиянките са като курвите - лапат по много,и винаги дават повече
|
Сря Май 23, 2007 5:31 pm |
|
 |
Rokambol
|
BODZOO написа: ... А като тресна под ВОЛАНА се оправя на какво се дължи това се пита в задачата.
Релето на мигачите е под корубите на волана. Това е причината. Обикновено се пука една от спойките и почва да се шашка.
|
Нед Май 27, 2007 7:39 am |
|
|