Дата и час: Съб Юли 12, 2025 6:17 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Проблем със индикацията на гориво 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Проблем със индикацията на гориво
Колата е Tempra TD.От скоро имам странен проблем..Таблото е електронно.Сипвам 1 ден нафта и както е нормално индикацията на таблото трябва да се вдигне но уви, сипах за 30 лв изминах около 120 км през това време бяха се показали2-3 деления и оп изчезнаха след този пробег и започна да свети все едно съм на резерва.Не мисляче съм изгорил нафтата ,защото ми гори 6 на 100 но отидох и сипах за 30 лв пак се появиха 1-2 деления и след 20-30 км отново взе да мига резервата.Ще съм благодарен ако някой помогне

Сря Ное 07, 2007 8:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
Реостата, който е монтиран към сондата има твърде голямо износване. Почти не подлежи на ремонт. Май ще се наложи да купуваш 2-ра употреба сонда. Другия вариант е проблем в таблото, но аз бих заложил на първия.

Сря Ное 07, 2007 8:16 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Понеже и при мен се наблюдава подобно нещо и се заинтересувах.
За коя сонда става въпрос?
За ламда сондата ли?

Пон Ное 12, 2007 1:43 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
asao написа:
Понеже и при мен се наблюдава подобно нещо и се заинтересувах.
За коя сонда става въпрос?
За ламда сондата ли?

Нали говорим за резервоар и за сондата в него, ламбда сондата е на изпускателните тръби.

Последна промяна NikMar на Пон Ное 12, 2007 4:52 pm, променена общо 2 пъти

Пон Ное 12, 2007 1:49 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Има ли възможност за демонтаж ,ремонт или трябва да се сменя?

Пон Ное 12, 2007 1:55 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Може да се демонтира но почти не се подава на ремонт.

Пон Ное 12, 2007 3:06 pm
Профил ICQ YIM
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Може ли информация как точно се нарича ,за да го потърся ,ако се наложи да го сменям.

Пон Ное 12, 2007 3:47 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Сонда с реостат или само сонда за бензина, тя върви комплект сонда +реостат: сондата е тръбата която е потопена в бензина и през нея се всмуква горивото, а реостата е за измерване на нивото на горивото, това е едно жично съпротивление по което се движи плъзгач и се променя съпротивлението подавано към уреда на тъблото.

Пон Ное 12, 2007 4:59 pm
Профил
UNREAD_POST 
И аз имам проблем.Като се кача на колата и ми показва нивото на бензина ето така например

Изображение

след това като колата е в движение се понижава нивото на бензина (или поне така показва).

Изображение

Това е пример, които съм снимал днес.Значи от първата снимка до втората съм изминал само 7-8км. градско и значително се е понижило нивото на бензина.Оставих колата към 16:00 пред блока със светеща лампа и стрелката беше на минимум (на буквата E точно беше).Сега се прибрах от центъра и като запалих колата ми показваше нивото на бензина като на първата снимка, което значи, че имам още бензин и не е в резерва.Може ли да е от сондата?Дайте съвети какво може да е по-точно ако някой е патил така.

Вто Дек 25, 2007 9:54 pm
UNREAD_POST 
При мен е същата работа. В началото, като купих колата си мислех, че харчи страшно много. За 10км ми сваляше стрелката с 5mm. След време установих, че горивопоказателя не е линеен, макар че щеше да е по-добре. Това означава, че при пълен резервоар, стрелката играе в по-малки граници за еднакъв пробег, отколкото когато е под средата. Не знам дали се изразих ясно, но с две думи - аз му свикнах и вече не ми прави впечатление.

Сря Дек 26, 2007 9:27 am
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
При мен е същата работа. В началото, като купих колата си мислех, че харчи страшно много. За 10км ми сваляше стрелката с 5mm. След време установих, че горивопоказателя не е линеен, макар че щеше да е по-добре. Това означава, че при пълен резервоар, стрелката играе в по-малки граници за еднакъв пробег, отколкото когато е под средата. Не знам дали се изразих ясно, но с две думи - аз му свикнах и вече не ми прави впечатление.

Колега почти нищо не разбрах, но няма значение.Да смятам ли, че в сондата е проблема или е "фабрично" направено така?

Сря Дек 26, 2007 2:35 pm
UNREAD_POST 
Значи, когато напълниш резервоара и изминеш 100км, изместването на стрелката надолу не е същото, както ако резервоара е пълен на 1/3 от обема си и пак изминеш 100км. В първия случай хода на стрелката е напр. 5mm, а във втория 10mm, въпреки, че си изминал едни и същи километри. Това едва ли е заложено фабрично, по-скоро е износване на този участък от реостата, който отговаря на полупразен резервоар, защото най-често количеството гориво е между минимум и среда. И сега не стана много ясно, май :twisted:

Чет Дек 27, 2007 9:03 am
UNREAD_POST 
Колега сега вече те разбрах.Мерси много за обяснението.Този проблем може ли да се отстрани по някакъв начин?

Пет Дек 28, 2007 12:38 am
UNREAD_POST 
stormi написа:
Колега сега вече те разбрах.Мерси много за обяснението.Този проблем може ли да се отстрани по някакъв начин?

Ами ако се смени сондата с чисто нова, сигурно ще е по-прецизно отчитането, но дали си струва....

Пет Дек 28, 2007 8:15 am
UNREAD_POST 
колко струва една такава сонда че и аз плача за нова.мойта стрелка играе като пияница на маса след нова година.

Съб Дек 29, 2007 6:43 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща