|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:00 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
КАТ започва акция ”Светлина” - оправете си фаровете!
Автор |
Съобщение |
Ferrari
|
 КАТ започва акция ”Светлина” - оправете си фаровете!
|
Сря Ное 02, 2005 2:37 pm |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
Моя съвет е да карате перманентно с включени светлини през зимния период. Така ще ви виждат по-добре. Все пак ФИАТ-ите ни имт предимството, че не може да си забравим фаровете включени.
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Сря Ное 02, 2005 3:03 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
По радиото чух че освен светлините, ще се проверява и дали летните гуми са подменени със зимни такива.
Глобата била 40лв., но не уточниха - на гума, или общо...!?
Това не е ли малко "крайно"...?
Аз примерно в момента не мога да заделя пари за зимни гуми...
И въпреки че още не е паднал снега и улиците са сухи, ще ми праскат глоби при всяко спиране ли?!? 
Сря Ное 02, 2005 8:58 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
Crash73 написа: По радиото чух че освен светлините, ще се проверява и дали летните гуми са подменени със зимни такива. Глобата била 40лв., но не уточниха - на гума, или общо...!? Това не е ли малко "крайно"...? Аз примерно в момента не мога да заделя пари за зимни гуми... И въпреки че още не е паднал снега и улиците са сухи, ще ми праскат глоби при всяко спиране ли?!? 
в БГ до колкото знам няма закон който да задължава използване на зимни гуми а още по малко и дата кога трябва да стане замяната така че това ако е истина пак някви своеволия са си позволили господата
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Ное 02, 2005 9:05 pm |
|
 |
Petrov
|
Crash73 написа: По радиото чух че освен светлините, ще се проверява и дали летните гуми са подменени със зимни такива. Глобата била 40лв., но не уточниха - на гума, или общо...!? Това не е ли малко "крайно"...? Аз примерно в момента не мога да заделя пари за зимни гуми... И въпреки че още не е паднал снега и улиците са сухи, ще ми праскат глоби при всяко спиране ли?!? 
Зимните гуми не са само за сняг, а за температури под 7 градуса.
Освен това дали ще караш с летни или зимни е по-важно за теб, твоята и на пътниците в колата сигурност, а глобите са друг въпрос.
Също така ако имаш каско, наравил си ПТП и особенно ако ти си виновен (пази боже) застрахователя може да ти направи проблем, че не си бил с подходящи за сезона гуми и да не казвам голяма дума, но може да се стигне до там, че да не ти платят нищо.
А относно за светлините, мисля че трябва да правят и глоби на абригените които не си включват светлините при мрачно време и са доста голяма заплаха за ПТП-та, а за тези които карат и вечер градско, дори без да включат габарити коментара е излишен (да им вземат книжките)
|
Сря Ное 02, 2005 9:12 pm |
|
 |
2fast
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 12:10 pm Мнения: 200 Местоположение: София 01 Средец
|
Яки фарове и нови гуми - това е истната. Пари за ядене може да няма но за фиата има :mrgreen:
_________________ The world belongs to those who dare to be first
|
Вто Ное 08, 2005 6:32 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
2fast написа: Яки фарове и нови гуми - това е истната. Пари за ядене може да няма но за фиата има :mrgreen:
Да, ама знаеш ли как звучи последното изречение от устата на жената? Като АПОКАЛИПСИС!
|
Вто Ное 08, 2005 6:35 pm |
|
 |
Fiat 127
|
Преди няколко дни беше към 19-20 часа един малоумник го гледам кара срещу мен без фарове. Започвам да го псувам разминава ме се и поглеждам в огледалото. Отдзад му светеше единия габарит ли се казава не знам. Бахти тъпанара такъф спираш го и бокс до кат диша
|
Съб Ное 12, 2005 6:46 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
на гумите май им гледат височината (дълбочината) на протектора
Съб Ное 12, 2005 7:05 pm |
|
 |
pinko168
|
Да, на гумите мерят дълбочината на протектора, трябва да е повече от 1,6 мм.
|
Съб Ное 12, 2005 7:13 pm |
|
 |
Fiat 127
|
И всека кука да си носи шублер
|
Съб Ное 12, 2005 7:17 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
pinko168 написа: Да, на гумите мерят дълбочината на протектора, трябва да е повече от 1,6 мм.
 Мерят ... си ... п.....ките .......
Преди три години отиваме на меоре - още бях с Ибизата ... и на 20км от Бургас ... светкат ми колеги от насрещното ... ясно ...'чичко полицай' и карам си аз с 70 с колан и приятелката ми и тя с колан дъщерята на задната седалка - облеганата не стърчаща между двете седалки ... е нямаше сложен колан ама то и това липсваше ... и хоп - стоп палката ..... отбивам си аз с мигача и спирам културно .... документи - ОК аптечка ОК рез.гума ОК пожарогасител ОК триъгълник ОК светлини ОК добър външен вид ОК /само малко налепени мушици ... ама то от скороста  / и след като всичко ОК .... ООООО я да видим тук задната дясна гума отвътрешната страна износен протектора .... а аааа не став - пишем акт - аз ОК пишете кавото щете - аз не го разписвам и това е - ще пусна жалба с какво го измерихте този 'износен' протектор !!!! а те - пиши каквото искаш - но акта поне 50-ка ще те отнесе ... хубаво казвам аз - но трябва ви трети свидетел защотоняма да го разпиша .... и нещеш ли - насреща друг 'луноход' и хоп спира и от вътре - хоп нещеш ли 'ДЪ БИГ БОС' - каво става тук господа - ами те - написахме кат на господина а той не иска да го разпише - и той взема - чете - ама колеги тук няма написано по кой член и т.н ..... и те 'умничките' вадят правилници и закони - и почва едно лудо 30-40 мин. четене и сричане .... аз се заливам от смях /е не го показвам ама се накефих/ - и накрая - ОК - писахте писахте - а след обяд ще се видим в КАТ аз с жалбата вие с акта ... и седнах и написах една жалба - 'тема по литература' - 4 страници .... и след месец отивам да си взема нак.постановление - хоп - 15лв. за да не мога да го обжалвам в съда /мин. 20лв. са обжалваеми/ .... та така ми измериха протектора колеги и колежки ......
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Нед Ное 13, 2005 12:38 am |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
А чичковците полицаи, дали са сложили зимни гуми на личните си автомобили...?
Нед Ное 13, 2005 4:40 pm |
|
 |
FIRE 8V
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Ное 05, 2004 1:32 am Мнения: 570 Местоположение: Обект 9
|
Цитат: А чичковците полицаи, дали са сложили зимни гуми на личните си автомобили...?
За гумите незнам, ама вчера гледам една :arrow: полицейска Астра не и работеше  единия фар и от едната страна караше само на габарити  , а питам се и не търся отговор дали акция "Светлина" не трябва да започне от служебните автомобили на МВР и КАТ :?: :?: :!:
_________________ 146E e 188 e 350 https://www.fiat-uno.org/
|
Вто Ное 15, 2005 2:33 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|