Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:00 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
КАТ започва акция ”Светлина” - оправете си фаровете! 
Автор Съобщение
Мнение КАТ започва акция ”Светлина” - оправете си фаровете!
http://dnes.dir.bg/LISTS/IZ_DNESNEW_mid_auto/news_819043.php

Сря Ное 02, 2005 2:37 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Моя съвет е да карате перманентно с включени светлини през зимния период. Така ще ви виждат по-добре. Все пак ФИАТ-ите ни имт предимството, че не може да си забравим фаровете включени.

Сря Ное 02, 2005 3:03 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
По радиото чух че освен светлините, ще се проверява и дали летните гуми са подменени със зимни такива.
Глобата била 40лв., но не уточниха - на гума, или общо...!?

Това не е ли малко "крайно"...?

Аз примерно в момента не мога да заделя пари за зимни гуми...
И въпреки че още не е паднал снега и улиците са сухи, ще ми праскат глоби при всяко спиране ли?!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_21

Сря Ное 02, 2005 8:58 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Crash73 написа:
По радиото чух че освен светлините, ще се проверява и дали летните гуми са подменени със зимни такива.

И въпреки че още не е паднал снега и улиците са сухи, ще ми праскат глоби при всяко спиране ли?!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_21

в БГ до колкото знам няма закон който да задължава използване на зимни гуми а още по малко и дата кога трябва да стане замяната така че това ако е истина пак някви своеволия са си позволили господата

Сря Ное 02, 2005 9:05 pm
Профил
Мнение 
Crash73 написа:

Зимните гуми не са само за сняг, а за температури под 7 градуса.
Освен това дали ще караш с летни или зимни е по-важно за теб, твоята и на пътниците в колата сигурност, а глобите са друг въпрос.
Също така ако имаш каско, наравил си ПТП и особенно ако ти си виновен (пази боже) застрахователя може да ти направи проблем, че не си бил с подходящи за сезона гуми и да не казвам голяма дума, но може да се стигне до там, че да не ти платят нищо.
А относно за светлините, мисля че трябва да правят и глоби на абригените които не си включват светлините при мрачно време и са доста голяма заплаха за ПТП-та, а за тези които карат и вечер градско, дори без да включат габарити коментара е излишен (да им вземат книжките)

Сря Ное 02, 2005 9:12 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Яки фарове и нови гуми - това е истната. Пари за ядене може да няма но за фиата има :mrgreen:

Вто Ное 08, 2005 6:32 pm
Профил
Мнение 
2fast написа:
Яки фарове и нови гуми - това е истната. Пари за ядене може да няма но за фиата има :mrgreen:

Да, ама знаеш ли как звучи последното изречение от устата на жената? Като АПОКАЛИПСИС!

Вто Ное 08, 2005 6:35 pm
Мнение 
Преди няколко дни беше към 19-20 часа един малоумник го гледам кара срещу мен без фарове. Започвам да го псувам разминава ме се и поглеждам в огледалото. Отдзад му светеше единия габарит ли се казава не знам. Бахти тъпанара такъф спираш го и бокс до кат диша

Съб Ное 12, 2005 6:46 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Crash73 написа:

на гумите май им гледат височината (дълбочината) на протектора

Съб Ное 12, 2005 7:05 pm
Профил ICQ
Мнение 
Да, на гумите мерят дълбочината на протектора, трябва да е повече от 1,6 мм.

Съб Ное 12, 2005 7:13 pm
Мнение 
И всека кука да си носи шублер

Съб Ное 12, 2005 7:17 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
pinko168 написа:
Да, на гумите мерят дълбочината на протектора, трябва да е повече от 1,6 мм.

:offtopic: Мерят ... си ... п.....ките .......
Преди три години отиваме на меоре - още бях с Ибизата ... и на 20км от Бургас ... светкат ми колеги от насрещното ... ясно ...'чичко полицай' и карам си аз с 70 с колан и приятелката ми и тя с колан дъщерята на задната седалка - облеганата не стърчаща между двете седалки ... е нямаше сложен колан ама то и това липсваше ... и хоп - стоп палката ..... отбивам си аз с мигача и спирам културно .... документи - ОК аптечка ОК рез.гума ОК пожарогасител ОК триъгълник ОК светлини ОК добър външен вид ОК /само малко налепени мушици ... ама то от скороста :wink: / и след като всичко ОК .... ООООО я да видим тук задната дясна гума отвътрешната страна износен протектора .... а аааа не став - пишем акт - аз ОК пишете кавото щете - аз не го разписвам и това е - ще пусна жалба с какво го измерихте този 'износен' протектор !!!! а те - пиши каквото искаш - но акта поне 50-ка ще те отнесе ... хубаво казвам аз - но трябва ви трети свидетел защотоняма да го разпиша .... и нещеш ли - насреща друг 'луноход' и хоп спира и от вътре - хоп нещеш ли 'ДЪ БИГ БОС' - каво става тук господа - ами те - написахме кат на господина а той не иска да го разпише - и той взема - чете - ама колеги тук няма написано по кой член и т.н ..... и те 'умничките' вадят правилници и закони - и почва едно лудо 30-40 мин. четене и сричане .... аз се заливам от смях /е не го показвам ама се накефих/ - и накрая - ОК - писахте писахте - а след обяд ще се видим в КАТ аз с жалбата вие с акта ... и седнах и написах една жалба - 'тема по литература' - 4 страници .... и след месец отивам да си взема нак.постановление - хоп - 15лв. за да не мога да го обжалвам в съда /мин. 20лв. са обжалваеми/ .... та така ми измериха протектора колеги и колежки ......

Нед Ное 13, 2005 12:38 am
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
А чичковците полицаи, дали са сложили зимни гуми на личните си автомобили...?

Нед Ное 13, 2005 4:40 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Цитат:
А чичковците полицаи, дали са сложили зимни гуми на личните си автомобили...?

За гумите незнам, ама вчера гледам една :arrow: полицейска Астра не и работеше :dontknow: единия фар и от едната страна караше само на габарити :angry: , а питам се и не търся отговор дали акция "Светлина" не трябва да започне от служебните автомобили на МВР и КАТ :?: :?: :!:

Вто Ное 15, 2005 2:33 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]