Дата и час: Вто Юли 15, 2025 1:34 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Типо или Пунто - това е въпроса... 
Автор Съобщение

UNREAD_POST 
Здравейте фенове на Фиат.аз съм чисто нов член на форума и ще ви помоля за съвет.Имам желание да си купя Фиат Типо(бензинов) или Пунто.Какво бихте ми препоръчали като двигател,а и кой от двата модела.Кой модел има по комфортно возене,защото имам здравословен проблем и се нуждая от по-мекичка возия.Предварително благодаря :) (колата ще ми е за семеен пранспорт и малък бизнес,не за спортни изяви)

Вто Апр 15, 2008 6:29 pm
Профил
UNREAD_POST 
Здравей колега и добре дошъл във форума!
Позволих си да направя отделна тема от твоя пост. Така всички ще я забележат и ще има повече мнения по въпроса. :cool:

Вто Апр 15, 2008 7:20 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Типо и Пунто возят еднакво.
Мисля че двигателя с пълна инжекция, а не моно е по- добър(тука вече съм пристрастен), но най- важното е състоянието, а не типа на двигателя.

Вто Апр 15, 2008 7:49 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
По принцип и двата модела не возят от най-мекото,кромата е най-добра като возия.С риск да си навлека отрицателни мнения за мека возия бих ти препоръчал френска кола примерно лагуна.
А относно типото което карам возията му е твърда,но не и дразнеща,колата нито подскача нито занася ако минеш през неравен път,само се усещат вибрации от всяка пукнатинка по пътя.На пунто ч път се возих и мога да кажа че е много добра возията като за малките си габарити

Вто Апр 15, 2008 8:36 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Колега, притежавам и 2те коли - всяка си има своите преимства и недостатъци. Питай нещо по-конкретно :)
И 2те возят твърдо и стегнато. Типото като цяло харчи повече, но е доста по-стабилно и широко.
Вероятността да намериш читаво пунто е доста голяма, а за Типо клони към нула.

Вто Апр 15, 2008 9:13 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
plambi написа:
....А относно типото което карам возията му е твърда,но не и дразнеща,колата нито подскача нито занася ако минеш през неравен път,само се усещат вибрации от всяка пукнатинка по пътя.На пунто ч път се возих и мога да кажа че е много добра возията като за малките си габарити

Добре дошъл при нас. И в двата случая няма да направиш грешен избор...
Присъединявам се към мнението на колегата.. ТИПО-то вози малко твърдо, но в никакъв случай дразнещо или бъбреко-разбиващо....
Аз бих ти препоръчал сеат кордоба ( очарован съм от возията му) , но мисля че вече скачаме нагоре из класовете и цената също скача драстично .. бих казал х2 ...

че така де .. в този ред на мисли... не мисля че има кой знае каква разлика между возията на Типо и Пунто ...
НАЙ-ВАЖНОТО е ти лично да си харесваш колата и да се чувстваш комфортно и удобно в нея.
успех с покупката :cool:

Вто Апр 15, 2008 9:19 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Tipo за съжаление е вече доста остаряващ модел. Харесва ми много и е по-голям от Pунто, но в твоя случай бих избрал по-модерния автомобил.

Вто Апр 15, 2008 10:12 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Ferrari написа:
Tipo за съжаление е вече доста остаряващ модел. Харесва ми много и е по-голям от Pунто, но в твоя случай бих избрал по-модерния автомобил.

И кое му е по-модерното на едно Пунто I като изключим самия дизайн на автомобила? Някое запазено Типо 1994-1995 г. е класа над Пунто от същите години. Аз ще сменям Типото скоро, но никога не бих го продал, за да си купя Пунто 1. Никога. Би било крачка назад.

Вто Апр 15, 2008 10:41 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Paparac написа:
...Някое запазено Типо 1994-1995 г. е класа над Пунто от същите години. Аз ще сменям Типото скоро, но никога не бих го продал, за да си купя Пунто 1. Никога. Би било крачка назад.

:punk: Аз избирах между Темпра 96 и Браво 96 и избрах Темпрата- не видях основание просто за разликата в цената- хубави са и двете коли, но на всеки му заспива различна на сърцето- така е и със заспиването на жените в леглото- послушай сърцето си, Баце и няма да сгрешиш! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Вто Апр 15, 2008 10:49 pm
Профил
UNREAD_POST 
Пунто. Типо-то беше страхотна кола, но е вече твърде остаряла от всякаква гледна точка. Разбира се, ако става дума за Типо и Пунто, произведени в една и съща година - Типо. Препоръчвам 1.4 мотора. Огледай хубаво за ръжда.

Вто Апр 15, 2008 11:31 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST кола
И аз съм за Пунтото, ако е здраво външно и с подържан двигател. Няма да имаш проблем, имам го вече 3 години и никога не е спирало, освен като боядисвах калника.
Карам и на газ на дълъг път, цената е като на нова мини кола дизел или бензи. Все едно 3-3.5 да харчи
Не гние. Частите ги има и нови, и втора употреба.
А както казват по - горе трудно ще намериш ТИПО да е идеално с оглед на годините.
Ако има и климатик - още по-добре.
нещо като 1.2ELX или дизел да непуши.Има чувам доста в Дупница
И като взимаш викни някой където кара такава кола да я пробва.
Щото, ако не си карал такава ще ти е все едно.ГЛЕДАЙ какво има под капака, а не само външно да е лъскаво и да има касетофон, щото повечето това гледат..

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Вто Апр 15, 2008 11:59 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Пунто. Типо-то беше страхотна кола, но е вече твърде остаряла от всякаква гледна точка. Разбира се, ако става дума за Типо и Пунто, произведени в една и съща година - Типо. Препоръчвам 1.4 мотора. Огледай хубаво за ръжда.

Tipo 1.4 мотор и липса на ръжда - да, да Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Сря Апр 16, 2008 1:02 am
UNREAD_POST 
Paparac написа:
Tipo 1.4 мотор и липса на ръжда - да, да Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Що? Произвежда се с този мотор до 1995г. Ако е модел 93-95, купето е поцинковано.

Сря Апр 16, 2008 1:17 am
Аватар

UNREAD_POST 
Моето е 94 година и няма грам ръжда абслолютно никъде,нито някакви наченки,Нова маска типо е подцинковано на 70%Всичко си е на късмет за покупката

Сря Апр 16, 2008 1:39 am
Профил

UNREAD_POST 
Благодаря ви за мненията и съветите.Може и да е коментирано,но...До коя година се произвежда Типо с дигиталното табло(да не ме излъже търговеца :) )Също така от началото на производството ли е поцинковано.По начало дигиталното табло лош избор ли е или въпрос на свикване?
Forza FIAT :)

Сря Апр 16, 2008 8:59 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща