Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:19 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Наближава 01.03, ще карате ли на фарове след това? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Ancho написа:
щади се акумулатора, ако се кара без фарове, затова и трябва да се спрат, само на габарити примерно става! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Ако ще е само на габарити, по-добре без тях. През деня абсурд да ги видиш от повече от 20 м. А нали идеята е да те забелязват.

Сря Фев 27, 2008 12:50 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Airis написа:
...Така... ето ви една вратичка да се измъкнете от акт. Мое мнение: в прахоляка на София видимостта денонощно е намалена,...

Няма да мине. Особено при теб - т акт за едно стъкло и за изгоряла крушака ти направиха, за халогените трябва да те обесят. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

За крушката на фара ли ще си говорим, да вметна че беше изпаднала от перфектно издълбаните дупки по пътя Yellow_Flash_Colorz_PDT_03 . Да видим постановлението какво ще каже, тия дни ще ходя да ми презаверяват акта.

Сря Фев 27, 2008 1:41 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Не знам как е в София-тук ми се заяждат за халогени, може би е заради номера на колата (не започва с ВТ), но си ми харесва и не го сменям. Тук милиционерите като видят номер, различен от ВТ и само стой, та гледай... :D
А относно карането на включени къси след 01.03. - най-вероятно в града ще ги спра - не виждам смисъла в това слънце да се кара на фарове. Извън града винаги карам на къси.

Сря Фев 27, 2008 9:09 am
Профил
UNREAD_POST 
sok1 написа:
Airis написа:
...Така... ето ви една вратичка да се измъкнете от акт. Мое мнение: в прахоляка на София видимостта денонощно е намалена,...

Няма да мине. Особено при теб - т акт за едно стъкло и за изгоряла крушака ти направиха, за халогените трябва да те обесят. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

А като видят и марката на колата могат да те линчуват публично Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Аз фаровете не съм ги спирал откак имам кола, също и халогените както каза ЛЕВСКИ стойката на колата се променя значително...
дано не ме спират да се заяждат че .... Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Сря Фев 27, 2008 9:59 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ancho написа:
щади се акумулатора, ако се кара без фарове, затова и трябва да се спрат, само на габарити примерно става! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Мисля, че е забранено да се кара само на габарити. А дори да няма изрична забрана, те имат друго предназначение: когато колата временно е спряла на неосветен участък от пътя или за индикация, че превозното средство е повредено (теглено от друго ПС) в комбинация с аварийните мигачи. Нещо такова ми се върти по спомени от ППЗДП :).

Сря Фев 27, 2008 10:09 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
кАтегорично не.....

Сря Фев 27, 2008 12:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
а допълнително включените фарове и халогени не повишават ли разхода ?

Сря Фев 27, 2008 12:08 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Toгава без никви фарове, ако е писано ще те ударят, ако ще със хиляда фара да си отпред и 600 от тях да се ксенон Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Продава се печеливш бизнес!

Сря Фев 27, 2008 6:04 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Е то има една приказака "Ако ти е писано да се обесиш няма да се одавиш".

Сря Фев 27, 2008 6:05 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Така или иначе запаления фар повишава шанса някой да ви види......но пък да го правят задължително ми се вижда прекалено......

Сря Фев 27, 2008 6:31 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
1.някоя дупка може да е причина за изгаряне на крушка ,а оттам-проблеми с полицаите.
2.не от ,,цънцърлък,, ,но смея да кажа,че колата ми дава икономии,при изключени консуматори
3.според мене,трябва да се включат същите само при нужда за сигнализация

Сря Фев 27, 2008 10:18 pm
Профил
UNREAD_POST 
parata написа:
1.някоя дупка може да е причина за изгаряне на крушка ,а оттам-проблеми с полицаите.
2.не от ,,цънцърлък,, ,но смея да кажа,че колата ми дава икономии,при изключени консуматори

1. ако крушката се смени на място - никакъв проблем с полицаите;
2. по-малко консуматори = по-леко въртене на алтернатора = по-малко "усилие" на ДВГ-то да преодолее съпротивлението на алтернатора = по-малък разход;
3. мисля, че всеки трябва сам да си прецени дали да кара на фарове. :cool:

Сря Фев 27, 2008 10:48 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
parata написа:

1. ако крушката се смени на място - никакъв проблем с полицаите;
2. по-малко консуматори = по-леко въртене на алтернатора = по-малко "усилие" на ДВГ-то да преодолее съпротивлението на алтернатора = по-малък разход;
3. мисля, че всеки трябва сам да си прецени дали да кара на фарове. :cool:

по първа точка няма да спорим - не си прав, акта е налице...... интересно ми е какво ще пише в постановлението

Чет Фев 28, 2008 1:07 am
Профил
UNREAD_POST 
Airis написа:
по първа точка няма да спорим - не си прав, акта е налице...... интересно ми е какво ще пише в постановлението

Прав съм, прочети правилника, грешката е твоя, че си подписала този акт. Да не изместваме темата обаче.

Чет Фев 28, 2008 1:22 am
UNREAD_POST 
През лятото си карам на габарити, независимо от условията.

Чет Фев 28, 2008 2:27 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2