|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
В Банка ДСК Пазарджик са мошеници и крадци !
Автор |
Съобщение |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
 В Банка ДСК Пазарджик са мошеници и крадци !
Да ви кажа колеги за какво става дума. Миналата седмица тъста и тъщата си намерили някакви стари книжки в ДСК, с по 20-30 лв. всяка. Зарадвали се хората, че ще получат 60-70 лв. с лихвите. Каква обаче била изненадата им, когато служителката им обяснила, че тъй като книжките им не са олихвявани няколко години, са закрити ?! Накарала ги да подпишат нещо, казала им че нямат никакви права над парите и ги изпратила по живо по здраво. Те са възрастни хора, не са от Пазарджик и нито са се разправяли, нито нищо. Аз се ядосах повече от тях, но както и да е.
А ето и продължението: след тази случка жена ми реши да провери как стоят нещата с детските влогове , които също не са олихвявани от години и сумите са от същия порядък. Отишла тя в банката, казали й, че парите са там и й предложили да обедини детските влогове, които ние бяхме направили на децата с детските влогове, направени от баба им и дядо им. Служителката й дала да подпише нещо от няколко страници, което естествено жена ми не е прочела и й казала да отиде след няколко дни да вземе книжките с обединените влогове.
И сега следва най-интересното: жена ми днес отишла до ДСК и й казали, че е изтеглила парите от детските влогове при предното си идване в банката, което не е вярно. Жена ми смята че е подписала молба за прехвърляне на сумите, но какво действително е подписала, няма как да разберем. Това си е жива кражба, нямам думи просто. Дори да е подписала молба за разваляне на влоговете и изтегляне на сумите, това не може да стане без другия родител, така че със сигурност кражбата е налице. Сега ще опишем случката и ще подадем жалба до централата на банка ДСК, а така също и до полицията.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Яну 29, 2008 12:01 pm |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
съчувствам ти колега..... тва банките са много подли организации..... и никога ама никога клиента не е на далавера....
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Вто Яну 29, 2008 12:04 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Търсете си правата...изискайте всички подписани документи, задължително се пазят. Първо пробвайте да се оправите на място в банката и после в полицията. Наложително е да бъдете много настойчиви и твърди - обикновено тогава се взима на сериозно проблем. Пък и пари не могат да потънат така в нищото. Успех!
|
Вто Яну 29, 2008 12:20 pm |
|
 |
CHILIEV
|
в никакъв случай не оставяйте тази пладнешка кражба ... мошенници !!!!
изискайте си всички подписани документи, извикайте управителя на банката, подайте жалба в
институцията за закрила на потребителите (понеже вие сте клиенти на банката),
извикайте полиция и ги гонете до дупка... можете да осъдите
служителката за злоупотреба със служебно положение (с цел облагодетелстване на нея, или др.)
т.нар. кражба !
успех, ще стискаме палци !
|
Вто Яну 29, 2008 1:23 pm |
|
 |
Arnold
|
Как така, бе, тия чуват ли се какво са обяснили на съпругата ти, тъста и тъщата - нямали права - БЕЗУМИЕ!!! А ако парите бяха не 20-30-50-100 лв., а 20 000 лв., излиза, че пак нямало да имат права над тях.
Тия хора от ДСК са за съд и затвор, това ми било банка. :evil:  :36_2_10: 
|
Вто Яну 29, 2008 1:52 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
Специално с детските влогове случаят е чисто криминален и вече си има продължение. Служителката е намерила жена ми, кълняла се, че е неволна "грешка" и настоявала да й възстанови парите и да не подава жалба.
А за неолихвените влогове на тъста и тъщата - не знам, възможно е някъде със ситния шрифт в договора да е написано, че влогове под еди колко си лева, които не се олихвяват еди колко си години, остават в полза на банката поради "липса на интерес", така са се изразили... Това дори да е "законно", е абсолютно неморално. Ами човек като си оставя парите в банката, смята че там са на сигурно място. Излиза, че големите банки лъжат, както криминалните чейндж-бюра по морето.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Яну 29, 2008 2:28 pm |
|
 |
Paparac
|
Аз лично прочитайки всичко това се надявам, че жена ти ще подаде жалба въпреки молбите на въпросната служителка. :evil:
|
Вто Яну 29, 2008 2:58 pm |
|
 |
CHILIEV
|
snake написа: Специално с детските влогове случаят е чисто криминален и вече си има продължение. Служителката е намерила жена ми, кълняла се, че е неволна "грешка" и настоявала да й възстанови парите и да не подава жалба.
А за неолихвените влогове на тъста и тъщата - не знам, възможно е някъде със ситния шрифт в договора да е написано, че влогове под еди колко си лева, които не се олихвяват еди колко си години, остават в полза на банката поради "липса на интерес", така са се изразили... Това дори да е "законно", е абсолютно неморално. Ами човек като си оставя парите в банката, смята че там са на сигурно място. Излиза, че големите банки лъжат, както криминалните чейндж-бюра по морето.
абсолютно си прав...
аз ако съм на твое място ще изровя всички документи, които съм подписал при отварянето на тези влогове (договора) ... ако не можеш да го намериш можеш да изискаш дубликат - в банката са длъжни да ги пазят и не могат да ти откажат по никакъв параграф издаване на копие на договора....
прочиташ ги много внимателно и ако не пише нищо подобо - ела че ми требеш... ако се окаже че все пак има такава точка, но не е упомената в договора, а в политиката на банката - ги мяташ за неинформираност и че не са ти представили (умишлено са скрили условия по договора) тогава нямат никакъв шанс пред комисията за защита на потребителите, понеже ти си се разписал под някакъв текст и си се съгласил с него... но да ти вадят вода от друг кладенец - не...
няма да се отказваш !!!
п.п. можеш да подадеш жалба срещу банката заради глупавата касиерка... че не ви е информирала за какво са документите а това е нейно задължение .. все пак не всички са всички банкови служители и не всички са запознати с разните му банкови операции дето иначе са формалност...

|
Вто Яну 29, 2008 3:06 pm |
|
 |
Paparac
|
Развитие по темата има ли?
|
Сря Яну 30, 2008 2:34 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
Развитие засега няма. Братовчед на жена ми, който работи в банката, я е помолил да не подава жалба и че той ще уреди всичко. Нали знаеш, малък град, всички са роднини, познати и т.н. Няма да правим революция. Все пак за мен беше важно колкото се може повече хора да прочетат за случая, пък изводите всеки сам може да си ги направи.
|
Сря Яну 30, 2008 2:55 pm |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
 MGP
Преди бях клиент на ДСК, но след лошото държание на служителите и високите лихви, вече не стъпвам в тази банка.
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Сря Яну 30, 2008 4:17 pm |
|
 |
sok1
|
А иначе провери ли как стоят нещата "де юре"? А и вярно, не пускай жалба, обади се на телевизията - Господари на ефира, Частен случай и тем подобни. 
|
Сря Яну 30, 2008 4:58 pm |
|
 |
georgian
Кара кола
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:49 pm Мнения: 340 Местоположение: Горна Оряховица
|
sok1 написа: А иначе провери ли как стоят нещата "де юре"? А и вярно, не пускай жалба, обади се на телевизията - Господари на ефира, Частен случай и тем подобни. 
От личен опит говоря-ефекта с обаждането ще бъде никакъв. Опитвали сме да се свържем с тези предавания по много по-сериозен проблен - отговор нямаше... Вие си правете изводите.
Относно ДСК-по-голям измамник от тая банка не съм виждал, може би до нея се приближават Пиреос и Експресбанк. Все си мисля, че там си работят още със старите разбирания от социалистическо време.
Сря Яну 30, 2008 8:36 pm |
|
 |
sabin_zaimov
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 11, 2008 5:51 pm Мнения: 152 Местоположение: Пещера
|
подавайт жалба, не оставяй да си правят каквото искат, даже ги съди за обещетение
|
Чет Яну 31, 2008 10:26 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|