Автор |
Съобщение |
ishen
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Авг 11, 2007 8:56 am Мнения: 37 Местоположение: София 19 Люлин
|
Вакум в резервоара
Не мога да си отвия капачката на резервоара.Не е оргинална.
_________________ Fiat Marea 1.9 TD100 97
|
Съб Дек 29, 2007 4:30 pm |
|
|
MartoModev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 3:52 pm Мнения: 197 Местоположение: София 19 Люлин
|
А да не би да е зкалючена и да е заяло нещо?
|
Съб Дек 29, 2007 6:38 pm |
|
|
ishen
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Авг 11, 2007 8:56 am Мнения: 37 Местоположение: София 19 Люлин
|
Ключалката си работи,като се заключи се върти напред и назад безконечно.За сега имам още гориво и търпение но ще хвана тръбния ключ съвсем скоро.
|
Нед Дек 30, 2007 2:19 pm |
|
|
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Вакуумирала се е .Натискай навътре и върти едновременно.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Нед Дек 30, 2007 10:43 pm |
|
|
arsenov
|
И аз има подобен проблем . Но при мен като отварям капачката се чува едно съскане , преди бях пуснал питане относно този проблем и ми бяха казали , че се дължи на запушен отдушник .Когато зареждам връща нафтата и трябва едва едва да се пълни около 2-3 мин. след това няма проблем .Нямах възможновт да видя къде се намира точно този отдушник , но когато се оправи времето ще го потърся и ще кача снимков материал .
|
Съб Яну 05, 2008 9:58 pm |
|
|
LEVSKI
|
arsenov написа: ...Но при мен като отварям капачката се чува едно съскане...
Колега това не е проблем, а напротив, признак че всичко е наред, трябва да го има съскането.
|
Съб Яну 05, 2008 10:08 pm |
|
|
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Няма начин някакъв вакуум да държи капачката към резервоара и чак да предолява зъбчето да не щракне и да я отвинти.
Просто проблема е в заключващия мехамизъм- може от замръзването да са се счупили зъбчетата.
Трябва да се пробва като се завърти ключа да отключи и едновременно да се натиска и да се отвива,
ако не става- трябва с яки арматурни клещи да се разкаже играта на пластмасовата капачка- горната част, за да може после да се отвърти долната част.
|
Съб Яну 05, 2008 11:45 pm |
|
|
sok1
|
Предлагам капачката да се нагрее с бензинова горелка...
(това е шега, да не се взема на сериозно)
|
Съб Яну 05, 2008 11:55 pm |
|
|
Paparac
|
sok1 написа: Предлагам капачката да се нагрее с бензинова горелка... (това е шега, да не се взема на сериозно)
A ако някой е недоскив и не види това с дребните буквета?
|
Нед Яну 06, 2008 12:25 am |
|
|
sok1
|
Paparac написа: sok1 написа: Предлагам капачката да се нагрее с бензинова горелка... (това е шега, да не се взема на сериозно)A ако някой е недоскив и не види това с дребните буквета?
Ще го пишем като черен хумор.
|
Нед Яну 06, 2008 12:45 am |
|
|
LEVSKI
|
sok1 написа: Paparac написа: sok1 написа: Предлагам капачката да се нагрее с бензинова горелка... (това е шега, да не се взема на сериозно)A ако някой е недоскив и не види това с дребните буквета? Ще го пишем като черен хумор.
Поста ти като хумор, а човечеца? Него къде ще го пишем, по стълбовете?
|
Пон Яну 07, 2008 11:26 am |
|
|
ishen
Кара ролкови кънки
|
Капачката я отворих с тръбен ключ.Чух едно доста ясно съскане.По интересно какво се случи преди два дена. Както си карам изгасна мотора на колата,след около 2 км от нас.Отворих капака на първо четене всичко беше ок. Помислих си нафтата е замръзнала и натиснах ръчната помпа(дето прилича на круша) а тя си остана сплескана неще да си върне формата.Разглобихме с един добър човек,който много ми помогна да е жив и здрав.Оказа се,че тази помпичка има клапи и от две страни.Предната клапа се беше задръстила с гадости.Почистих продухах-за сега няма ядове. Мисля си дали вакума в резервоара няма общо с тези клапи?Един приятел дава съвет да пробия малък отвор 3мм в капачката на резервоара ака пак се образува вакум.
|
Вто Яну 08, 2008 3:09 pm |
|
|