|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Наглостта полицейска край няма
Автор |
Съобщение |
Paparac
|
Лека работа! :mrgreen: И ..... доходна :mrgreen:
|
Съб Сеп 08, 2007 6:47 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Paparac написа: sota написа: Да взимал съм .Искаш ли да ти дам мойта заплата да те видя как ще я караш.? :twisted: Полицаите не взимат безбожно ниски заплати, а и се ползват с множество преференции. По никакъв начин не мога да оправдая взимането на пари от униформен служител. Не, че не ми се иска да му вляза в положението и ми е ясно, че на фона на един митничар подкупите, взимани от катаджиите, са направо смешни. Обаче въпреки това не одобрявам и не толерирам подобен начин на действие чрез взимането на пари и изпращането на нарушителя по живо, по здраво. Защото нали се сещаш, че тия с безумно бързите и скъпи коли просто ще ти дадат 20, 50 или 100 лв., но след 1 км пак ще карат с 200 км/ч, макар че вече е трябвало да им вземеш книжката. И ще убият човек. Най-пресният пример, при който дори твои колеги не взеха пари, но сега ще изядат дървото, е с полицаите, спрели Максим Стависки и пуснали го да си ходи пиян.
Колега, това е минало. Какви привилегий ползват. Питай го колегата дето каза че е полицай. Всичко им взеха. Дори ако не се лъжа вече, за да се возят в градския транспорт им искат карти. И за да сам изчерпателен, ще ти кажа с един приятел разговор който проведохме. Той работи в РПУ. Няма да казвам кое. Та преди няколко месеца със 7 години стаж в МВР взимаше 450 лв заплата. Не е женен все още, и няма разходи за квартири и т.н. Има заем. На месец връща заем 150-170 лв (казвам приблизително защото беше някъде около тая цифра). Да приемем, че е 150. Остават му 300 лв. За да ходи на работа, той сипва бензин в колата поне за 150 лв на месец. Работата му се намира на другия край на столицата и сутрин когато излиза трябва да хваща 1-вите автобуси които не са много редовни и работата го ПРИНУЖДАВА да ходи с лично мпс на работа.Махаме още 150 лв остават 150. Сметни сега колко пъти ходи на работа в седмицата. Сметни на закуска по една баничка и една боза (примерно), сметни на обяд по една кирлива пица на парче, сметни една минереална вода, сметни цигари, сметни туй сметни онуй .. на ден ги докарва до 10 лв разходи. А трябва да плаща сметки за ГСМ, ток, вода, парно и т.н. Трябва да се облича с дрехи и т.н. Недай си боже по нашите пътища като му се спраска колата  А ... ти ако си на негово място няма ли да взимаш пари?
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Съб Сеп 08, 2007 8:56 pm |
|
 |
Paparac
|
Хубаво де, ама пък и ти знаеш в същото време колко много са хората, които получават същите доходи, имат идентични разходи, само че не могат да взимат нерегламентирани суми по подобен начин "благодарение" на работата си....И аз съм бил в подобна ситуация, само дето и наем за апартамент сме плащали с жена ми. Ами разликата беше, че аз се занимавах допълнително в нас с видеомонтаж и си спечелвах допълнителните доходи честно, макар че и аз не съм плащал данъчни налози върху тях.
|
Съб Сеп 08, 2007 10:29 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Е ето там е разликата, защото той е държавен служител и дори да иска да работи и нещо друго за да си докарва необходимите доходи, той не може. Защото държавата му го забранява. Той е държавен служител но за разлика от другите държавни служители (лекарите си имат частни практики, учителите дават частни уроци и т.н.) той не може да работи друго.
www.mvr1866.bg
|
Нед Сеп 09, 2007 1:18 am |
|
 |
Brevetti
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 10:34 pm Мнения: 13 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Ей,не може да ви се угоди.Като ви вземат 10 лв-Защо ми взеха парите.Като ви напишат акт-Защо не ми взеха парите. :mrgreen: Телефони,червено,жълто какво се обяснявате в Английско глобяват и за ядене на ябълка по време на движение.Пък никой не реве ,че щял да умре от глад и затова похапвал зад волана.
_________________ Brava 1.8 16v
|
Нед Сеп 09, 2007 12:51 pm |
|
 |
Paparac
|
The_Wicker_Man написа: Е ето там е разликата, защото той е държавен служител и дори да иска да работи и нещо друго за да си докарва необходимите доходи, той не може. Защото държавата му го забранява. Той е държавен служител но за разлика от другите държавни служители (лекарите си имат частни практики, учителите дават частни уроци и т.н.) той не може да работи друго.
Аз се занимавах в нас с допълнителна работа, неофициално, него какво го спира да прави същото точно като мен без да го обявява?
|
Нед Сеп 09, 2007 8:48 pm |
|
 |
Поручик Галицин
Кара детска количка
|
The_Wicker_Man написа: Е ето там е разликата, защото той е държавен служител и дори да иска да работи и нещо друго за да си докарва необходимите доходи, той не може. Защото държавата му го забранява. Той е държавен служител но за разлика от другите държавни служители (лекарите си имат частни практики, учителите дават частни уроци и т.н.) той не може да работи друго.
Парлапане, първо научи разликата между държавен служител и служител в държавно учреждение, тя е доста голяма,касае привилегиите, в т.ч. и при уволнение!
Съдбата на въпросните индивиди за които рониш крокодилски сълзи по-горе самите те са я избрали, никой не ги е накарал насила. 500-600 лв в момента изкарва едно момче разносвач на пици, ако е със собствен автомобил и по нагоре 700-800. За какво говорим? Или това си ти е номера в живота, защита на ушатите. Ако искаш да те направим шеф на синдиката им, но за съжаление мястото е заето от един човек който има сто пъти повече акъл от стотина такива като теб.Нито в този, нито в другия форум не те видях да напишеш едно технически издържано мнение, пост, за автомобилите, ти си чиста проба елементарен провокатор и до три месеца ще те банират и от тук.Стой си в люлинския форум и трай... пък някой ден и на теб съдбата може да ти се усмихне, да ти дадат униформа... но като те гледам, едва ли ще минеш през психото ако не бутнеш, принципнико!
|
Нед Сеп 09, 2007 9:39 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
|
Поручик Галицин написа: The_Wicker_Man написа: Е ето там е разликата, защото той е държавен служител и дори да иска да работи и нещо друго за да си докарва необходимите доходи, той не може. Защото държавата му го забранява. Той е държавен служител но за разлика от другите държавни служители (лекарите си имат частни практики, учителите дават частни уроци и т.н.) той не може да работи друго. Парлапане, първо научи разликата между държавен служител и служител в държавно учреждение, тя е доста голяма,касае привилегиите, в т.ч. и при уволнение! Съдбата на въпросните индивиди за които рониш крокодилски сълзи по-горе самите те са я избрали, никой не ги е накарал насила. 500-600 лв в момента изкарва едно момче разносвач на пици, ако е със собствен автомобил и по нагоре 700-800. За какво говорим? Или това си ти е номера в живота, защита на ушатите. Ако искаш да те направим шеф на синдиката им, но за съжаление мястото е заето от един човек който има сто пъти повече акъл от стотина такива като теб.Нито в този, нито в другия форум не те видях да напишеш едно технически издържано мнение, пост, за автомобилите, ти си чиста проба елементарен провокатор и до три месеца ще те банират и от тук.Стой си в люлинския форум и трай... пък някой ден и на теб съдбата може да ти се усмихне, да ти дадат униформа... но като те гледам, едва ли ще минеш през психото ако не бутнеш, принципнико!
Не, чукундур такъв. Аз разликата я знам. Но той НЕ МОЖЕ да работи друго, защото всеки гледа в канчето на другия и ще се намери кой да го натопи. След това следва уволнение. Че са си я избрали сами, така е. Через нея си докарват допълнителни доходи. Нерегламентирани. Факт е че и аз да съм на тяхно място щях да взимам. Ти нямаше ли да взимаш? Всички се правят на принципни. Боли ме жезъла на любовта за къв ме смяташ ти. Аз ще си ходя в Люлин а ти у Каспичан. Поливай си доматитО и не се занимавай с мен 
www.mvr1866.bg
|
Нед Сеп 09, 2007 9:58 pm |
|
 |
Paparac
|
The_Wicker_Man написа: Аз ще си ходя в Люлин а ти у Каспичан. Поливай си доматитО и не се занимавай с мен 
Моля без обиди! А и той не е от Каспичан, това е любимият ти модератор Nino. :mrgreen:
|
Нед Сеп 09, 2007 10:01 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
|
А, не му стига оня форум, а взе и тука да се прави на МАСТЕР  Човек с комплекси, кво да го правищ. На колко години стана и се занимава с глупости  Не му е лесно 
www.mvr1866.bg
|
Нед Сеп 09, 2007 10:04 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Не е от Каспичан, бе. Не беше ли от Джолюница 
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Нед Сеп 09, 2007 10:16 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Мммдам, темата загрубя. Изказваики лично мнение се надявам да прекъснем личната интрига по-горе.
Определено има и свестни хора в полицията(според мен са над 80-90%) Заплатите са малко по-високи от коментираните, а привилегиите които им се полагат, със сигурност ги пращат в челото на служителите на заплата(Ако някой има нещо против ще му отворя отделна тема). Аз съм давал, и ще давам. Има случай в които са ме спирали “пълни селяци” и в хода разговора ми дават да разбера че без пари няма да се измъкна, но наистина ства дума за изключителни тапанари. Познавам хора, сержанти от КАТ дето карат коли за по 30-40 000лв. Знам че парите не са им от наследство. В последните няколко месеца откакто карам КУПЕ не са ме спряли нито веднъж, ама нито веднъж. Явно колата им се струва внушителна на пръв поглед. Имало е случаи, при които съм в явно нарушение и просто ме изглеждат. Почти съм убеден че от тарикатите с лъскави коли не изкарват нищо(нека някой да го оспори). А относно стадото и мършата: Е това няма как да е стадо, няма как да има мърша. Полицая е НЕПРИКОСНОВЕНА личност и има право да те застреля по негова преценка. Там няма място за мърша, там всеки които е отишъл трябва предварително да го е разбрал. Иначе проблема си е изцяло в българина предлага за да се отърве, а от друга гледна точка е в системата като цяло, ако полицая получава хиляди няма да го интересуват мойте 10лв. Проблемът според мен е 50 на 50.
Но за съжаление давал съм, и ще продължа да давам.
|
Нед Сеп 09, 2007 10:28 pm |
|
 |
Paparac
|
LEVSKI написа: Полицая е НЕПРИКОСНОВЕНА личност и има право да те застреля по негова преценка.
Нямаш предвид българския полицай, нали? Той не само, че няма право да те застреля по негова преценка, а и няма право да стреля пръв. Иначе в Щатите си е точно, както си го казал, там полицията е неприкосновена и стреля на месо без да се замисля много много.
|
Нед Сеп 09, 2007 10:47 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Ами не, нашите хора имах предвид. Абе могат ще знаеш, каквито и романи да пишат после, ако преценят ще те гръмнат. Аз съм спал и в килия(2 пъти) а и имам други отношения с тях - маймуни са големи.
|
Нед Сеп 09, 2007 10:54 pm |
|
 |
Paparac
|
Ако застрелят някого "по своя преценка" умишлено, без да ги е заплашил с оръжие и без да е стрелял по тях, само с писане не само, че няма да минат метър, ами и директно ще излетят от МВР плюс, че ще ги съдят. Виж, ако някакси успеят да се измъкнат после, че са стреляли по невнимание без да са искали да уцелят някого, само ще ги уволнят и ще им наложат 1000 лв. глоба. Ако обаче се докаже, че са убили някого умишлено "по своя преценка" много лошо им се пише. Никви бумащини няма да ги оправят.
|
Нед Сеп 09, 2007 11:05 pm |
|
|