|
|
Дата и час: Чет Юли 03, 2025 2:10 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
не карайте с включени фарове за мъгла
Автор |
Съобщение |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
 не карайте с включени фарове за мъгла
Здравейте,
вече по-голяма част от денонощието е тъмно, а освен това сме и задължени и през деня да караме на къси светлини.
Искам да призова колегите от форума, а и всички шофьори, да ползват фаровете за мъгла само по предназначение, тоест в мъгла.
Ползването на тези светлини и през ноща, е равносилно да карате на дълги светлини и заслепявате насрещнодвижещите се. Не случайно по ЗЗДП ползването им се разрешава само при огранична видимост.
Аз лично нямам нищо против през деня да се ползват халогенките. Някои ги включват, защото колата им изглежда по-добре. Това добре, нямам против, но само през деня!! През ноща ползвайки тези светлини при липса на мъгла, дъжд или снеговалеж, създавате птредпоставка за ПТП. Помислете върху това.
|
Пон Ное 10, 2008 5:50 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Да добавш само, че също много дразни да караш зад автомобил с включена задна светлина за мъгла. Светлината е много ярка и неприятна
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пон Ное 10, 2008 10:00 pm |
|
 |
tuzara
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 28, 2007 9:57 pm Мнения: 55 Местоположение: Плевен
|
 Не съм съгласен
_________________ Fiat bravo 1.9TD /
|
Съб Фев 28, 2009 1:14 pm |
|
 |
tuzara
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 28, 2007 9:57 pm Мнения: 55 Местоположение: Плевен
|
"Ползването на тези светлини и през ноща, е равносилно да карате на дълги светлини" Я КАРАЙ НА ДЪЛГИ В МЪГЛА ДА ВИДИШ ДАЛИ Е СЪЩОТО>много ясно в мъгла може да видиш лъчът на халогена.Ниско доло и настрани очертаващ линията на пътното платно а не миглите на очите на насрещнодвижещия се. 
_________________ Fiat bravo 1.9TD /
|
Съб Фев 28, 2009 1:59 pm |
|
 |
RoadBoy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Юни 08, 2008 2:58 pm Мнения: 61 Местоположение: Карнобат
|
Колеги имах разправия с господата в униворма заради тези халогени... така че по добре наистина ги ползвайте по предназначение, а именно в магла и лошо време...
_________________ Продавам PUNTO 1.8 HGT - Договаряне!
|
Нед Мар 01, 2009 2:59 am |
|
 |
gofi
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 06, 2008 7:47 pm Мнения: 78 Местоположение: Казанлък
|
 Re: Не съм съгласен
Ей Тузар,ако знаеш колко си прав и колко съм с теб,много правилно си го написал.Браво.
_________________ Marea HLX 20V
|
Пон Мар 02, 2009 11:23 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Абе щом е забранен не трябжа да се ползва през деня и ори липса на видимост. Мен ме заслепява, а и не само мен. Ония от европа не са глупави да го забранят!!1
|
Пет Мар 13, 2009 12:52 pm |
|
 |
Bravani
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 07, 2007 8:26 pm Мнения: 110 Местоположение: София 09 Лозенец
|
mitakkk написа: Абе щом е забранен не трябжа да се ползва през деня и ори липса на видимост. Мен ме заслепява, а и не само мен. Ония от европа не са глупави да го забранят!!1
Аз обикновено си ги включвам, ако намигат много ги изключвам и намалявам скоростта, но до сега не съм забелязал да го правят.
Според мен халогените са необходимост, особено по нашите пътища.
_________________ Сега се радвам на Alfa Romeo 147, 1.9 JTD,
а преди настъпвах педала на Fiat Brava 1.6
|
Съб Мар 14, 2009 5:34 pm |
|
 |
ribar-imanqr
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 8:03 am Мнения: 178 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
що не вземете да си ги регулирате ве колеги?,то ясно че се ползват при намалена видимост(снеговалеж,мъгла,дъжд и т.н.)за красота ясно спор няма.
_________________ някой отиват в рая , някой в ада аз за риба,вече и ловец-абсолютен спец
Brava JTD105
|
Сря Мар 18, 2009 9:23 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|