Дата и час: Чет Юли 03, 2025 2:10 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
не карайте с включени фарове за мъгла 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST не карайте с включени фарове за мъгла
Здравейте,
вече по-голяма част от денонощието е тъмно, а освен това сме и задължени и през деня да караме на къси светлини.
Искам да призова колегите от форума, а и всички шофьори, да ползват фаровете за мъгла само по предназначение, тоест в мъгла.
Ползването на тези светлини и през ноща, е равносилно да карате на дълги светлини и заслепявате насрещнодвижещите се. Не случайно по ЗЗДП ползването им се разрешава само при огранична видимост.
Аз лично нямам нищо против през деня да се ползват халогенките. Някои ги включват, защото колата им изглежда по-добре. Това добре, нямам против, но само през деня!! През ноща ползвайки тези светлини при липса на мъгла, дъжд или снеговалеж, създавате птредпоставка за ПТП. Помислете върху това.

Пон Ное 10, 2008 5:50 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Да добавш само, че също много дразни да караш зад автомобил с включена задна светлина за мъгла. Светлината е много ярка и неприятна

Пон Ное 10, 2008 10:00 pm
Профил ICQ YIM
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST Не съм съгласен
Сори ама има коли с тонирани фарове ксенон и така нататък където заслепяват много повече и когато се размина с такава кола се радвам че са съм с включени халогени.Ще ме извиняваш ама халогените не един път са ме спасявали било то от дупка или някой пияндурник който се лашка насам -натам.И ако трябва да ме глобят по добре иначе повече главоболия ще имам.А този закон забраняващ халогените е писан в ЕС и преписан от наще без да се съобразяват какви са пътищата там и какви тук сигурен съм че там ако имаха дупки като нашите халогените щяха да са задължителни.ЗА това предпочитам да ме барнат веднъж с едно фишче за 10лв вместо да правя джанта,гума калник или каквото и да е.Да неговорим че сега като се топи снега ими зацапат фаровете нищо невиждам с халогени пък камоли без тях.По принцип халогените за това са разположени ниско да не дразнят,много повече дразнят фаровете на автобусите и тировете които са на високо.А какво ще кажете за фаровете на някой таксита ,какви крушки слагат тия кво правят ама като се размина с някой такъв и ме принуждава да намаля на половина скороста с която се движа,че дори по някога да спра. :angry: 36_2_42 36_2_42 36_2_42 И не ме дразни повече ,че тачно на тая тема побеснявам.НИКОГА НЯМА ДА МЕ ОБЕДИШ В ОБРАТНОТО,НИТО ТИ НИТО КОЙТО И ДА БИЛО.Съжалявам че сте си купили фиатки без екстри и сега ви е яд,че нямате халогени. Yellow_Flash_Colorz_PDT_31

Съб Фев 28, 2009 1:14 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
"Ползването на тези светлини и през ноща, е равносилно да карате на дълги светлини" Я КАРАЙ НА ДЪЛГИ В МЪГЛА ДА ВИДИШ ДАЛИ Е СЪЩОТО>много ясно в мъгла може да видиш лъчът на халогена.Ниско доло и настрани очертаващ линията на пътното платно а не миглите на очите на насрещнодвижещия се. :angry: :ranting2:

Съб Фев 28, 2009 1:59 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Колеги имах разправия с господата в униворма заради тези халогени... така че по добре наистина ги ползвайте по предназначение, а именно в магла и лошо време...

Нед Мар 01, 2009 2:59 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Re: Не съм съгласен
tuzara написа:
Сори ама има коли с тонирани фарове ксенон и така нататък където заслепяват много повече и когато се размина с такава кола се радвам че са съм с включени халогени.Ще ме извиняваш ама халогените не един път са ме спасявали било то от дупка или някой пияндурник който се лашка насам -натам.И ако трябва да ме глобят по добре иначе повече главоболия ще имам.А този закон забраняващ халогените е писан в ЕС и преписан от наще без да се съобразяват какви са пътищата там и какви тук сигурен съм че там ако имаха дупки като нашите халогените щяха да са задължителни.ЗА това предпочитам да ме барнат веднъж с едно фишче за 10лв вместо да правя джанта,гума калник или каквото и да е.Да неговорим че сега като се топи снега ими зацапат фаровете нищо невиждам с халогени пък камоли без тях.По принцип халогените за това са разположени ниско да не дразнят,много повече дразнят фаровете на автобусите и тировете които са на високо.А какво ще кажете за фаровете на някой таксита ,какви крушки слагат тия кво правят ама като се размина с някой такъв и ме принуждава да намаля на половина скороста с която се движа,че дори по някога да спра. :angry: 36_2_42 36_2_42 36_2_42 И не ме дразни повече ,че тачно на тая тема побеснявам.НИКОГА НЯМА ДА МЕ ОБЕДИШ В ОБРАТНОТО,НИТО ТИ НИТО КОЙТО И ДА БИЛО.Съжалявам че сте си купили фиатки без екстри и сега ви е яд,че нямате халогени. Yellow_Flash_Colorz_PDT_31
Ей Тузар,ако знаеш колко си прав и колко съм с теб,много правилно си го написал.Браво.

Пон Мар 02, 2009 11:23 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Абе щом е забранен не трябжа да се ползва през деня и ори липса на видимост. Мен ме заслепява, а и не само мен. Ония от европа не са глупави да го забранят!!1

Пет Мар 13, 2009 12:52 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
mitakkk написа:
Абе щом е забранен не трябжа да се ползва през деня и ори липса на видимост. Мен ме заслепява, а и не само мен. Ония от европа не са глупави да го забранят!!1

Аз обикновено си ги включвам, ако намигат много ги изключвам и намалявам скоростта, но до сега не съм забелязал да го правят.
Според мен халогените са необходимост, особено по нашите пътища.

Съб Мар 14, 2009 5:34 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
що не вземете да си ги регулирате ве колеги?,то ясно че се ползват при намалена видимост(снеговалеж,мъгла,дъжд и т.н.)за красота ясно спор няма.

Сря Мар 18, 2009 9:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]