Дата и час: Нед Юни 22, 2025 6:09 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Интригантите да се разкарват от клуба 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Интригантите да се разкарват от клуба
Във връзка с разразилите се спорове около клуб "Фиат", които излязоха вече извън УС и учредителите, нека да стане ясно какво е реалното положение на нещата...

Форумът на клуба е еднолична собственост на Митко. Той е регистриран далеч преди да се основе самият клуб, името е негово, той го хоства, той го е популяризирал и пр.

Съдържанието на постингите е собственост на всеки, който е поствал. Ако някой не иска неговото съдържание да стои във форума, може да влезе и да си го изтрие. Ако иска после, да си го пусне в друг форум - например негов собствен.

Клуб "Фиат" е организация с нестопанска цел, която се представлява от Митко. Докато не се избере друг председател, той е шефът. Дори и да се избере друг, това не променя статута на форума, доколкото той няма нищо общо с клуба. Той има общо, доколкото Митко го е предоставил за безплатно ползване. Т.е. помогнал е с него на организацията.

Който иска, може да си направи отделна организация, да си регистрира отделен форум и да работи както той го разбира, за благото на марката "Фиат".

Това което НЕ може да се прави, е да се посяга на направеното от някой друг с идеята то да се присвои, а създателят му да бъде разкаран.

Затова най-накратко, изводът от всичко което казах е:

-Заяждащите се по всякакви въпроси да си взимат шапките и да си ходят. Да си правят собствен форум и клуб и да чакат да дойдат други като тях, които да се пробват да им го отнемат.

-Който иска да си остане във форума - няма да бъде ограничаван. Това със сигурност ще са 99% от хората, които едва ли са въодушевени от балканските интриги.

-Ако някой много иска сдружение Клуб "Фиат" да си направи свое. Ако е много запален, може да вземе и сегашната регистрация, а нормалните фиатаджии ще си направим друга. Все пак реалното съдържание е при нас и обвивката не ни интересува.

Така че, хайде край на всички глупости, на глупаците, които ги създават, и на всички опити едно добро начинание да се превърне в посмешище...

Добри

Пон Апр 17, 2006 12:10 pm
Профил
UNREAD_POST 
Единственото правилно и демократично решение е бързо набиране на членска маса и тези членове сами да изберат хората на които биха гласували доверие. Отсега заявявам, че на това общо събрание ще подам молба да бъда изключен от управата на клуба.

Пон Апр 17, 2006 12:15 pm
UNREAD_POST 
За какво е всичко това? Кой са разярилите се спорове или нещата са само за високите етажи?

Пон Апр 17, 2006 4:17 pm
UNREAD_POST 
Клубът още не проходил а вече започнахме да го делим. В момента клъбът представлява 11 души учредители и 7 души управителен съвет, на който аз съм председател. Споровете са предимно за свършена/несвършена работа и мерене на мъжки атрибути. Затова буквално до дни ще има готова молба за членство. След което заедно с избраните членове ще свикаме общо събрание, което да освободи сегашния управителен съвет и да избере нов такъв вече с едногодишен мандат както е по-устав. Това е демократично и честно.

Пон Апр 17, 2006 4:22 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
ама какво става тук бе хора? кои са интригантите?
и да не си мислите че ако накой е с различно мнение от това на тълпата, то той е интригант или се яде с някой.
в един друг клуб имаше тема за цената на бензина. всички се оплакваха и псуваха Лукойл. Когато казах моето мнение че бензина не е скъп а доходите им са малки... ме нападнаха на момента и ме обявиха за интригант. много хора искат всички да мислят като тях, ако са модератори - прилага се триене, предупреждения, променяне на мнение...
затова за мен модератор е синоним на цензор. няма свобода на словото в клуб с модератори. в много малко случаи има изключения. така мисля аз

Пон Апр 17, 2006 10:09 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
тука май не става дума за модератори :roll: ,на "членската маса " остава само да наблюдава ,засега !

Пон Апр 17, 2006 11:54 pm
Профил
UNREAD_POST 
tomazo написа:
тука май не става дума за модератори :roll: ,на "членската маса " остава само да наблюдава ,засега !

Не искаме да наблюдава. Клуба това сме всички ние заедно.

Пон Апр 17, 2006 11:56 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Погледнете тук какво пише
-------Клуб FIAT България
Обединени от една обща страст

Което означава че си имаме страст и се обединяваме от нея. От друго според мен няма нужда да се обединяваме. Който иска да бъде член на фиат клуба-то си е лично решение, като да ползваш видеотеката. Който не иска-да не надава глас.
Ако на мен лично ми е по-изгодно да съм член на клуб фиат - ще бъда!

Вто Апр 18, 2006 8:40 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Баси поредната българска работа. И какво има да му делят на този клуб?Ние сме цари сами да си правим живота интересен :|

Вто Апр 18, 2006 8:45 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
geshabeli написа:
Погледнете тук какво пише
-------Клуб FIAT България
Обединени от една обща страст

Което означава че си имаме страст и се обединяваме от нея. От друго според мен няма нужда да се обединяваме. Който иска да бъде член на фиат клуба-то си е лично решение, като да ползваш видеотеката. Който не иска-да не надава глас.
Ако на мен лично ми е по-изгодно да съм член на клуб фиат - ще бъда!

Незнам за какво точно става въпрос но съм напълно съгласен с колегата. Все пак сме тук по собствено желание и би следвало да обичаме и да уважаваме "марката" (като автомобилни ентусиасти каквито би трябвало да сме) Не мисля че е редно да се започва с кавги още в началото

Вто Апр 18, 2006 9:48 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Добре де нали е с нестопанска цел, т.е. няма кой знае каква финансова печалба. Какво толкова има тогава да се дели и да се претендира?! Основали са го 5 души (примерно) , те са било то в общото събрание или в управителния съвет - като за начало така е честно, все пак те са го създали този клуб и имат пълното право да са там. Пък де се вика "НА КОЙТО НЕ МУ ИЗНАСЯ, ДА СЕ ИЗНАСЯ!"

Вто Апр 18, 2006 8:41 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Такива неща поне тук не се бяха случвали, но нали все пак сме в България?!? Нищо не ме учудва вече.
Но все пак си мисля, че ако има някакви неразбории между някои - не е нужно това да става достояние на всички във форума, имайки предвид, че повечето дори не се познаваме лично. Задръжте си, моля, недоразуменията и си ги изяснете на л.с. Досега сме се гордяли, че това е най-толерантния и коректен форум в БГ интернет пространство. Нека и занапред да е така. Знам че Митко е основател и съдържател на сайта и форума. Но да направиш форум, означава да направиш нещо за другите и да си готовв и на недоволни от това което правиш. Ако греша - поправете ме. Всички уважаваме Митко за ентусиазма му и всеотдайността му. Нека не се разделяме на лагери. Писнало ми е от такива дрязги на работа, нека поне на едно място сме единни.

Вто Апр 18, 2006 9:09 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]