|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 8:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Sluncho
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 04, 2005 2:16 pm Мнения: 208 Местоположение: София 07 Слатина
|
 Гараж на балкона
Това не е фантастика, а напълно реален проект с чиято реализация се е заела немската строителна компания Eleven CarLoft. Група дизайнери от нея е разработила проекта на луксозен жилищен блок, в който собствениците на автомобили ще могат да ги паркират на собственитe си балкони. Компанията вече е стартирала строителството на подобен дом в Берлин.
Тайната е проста – в конструкцията на сградата е предвиден мощен лифт, който вдига колата до етажа на който е разположен апартамента на собственика й. Автомобилът се паркира на т.н. автомобилни ложи, както се вижда от илюстрацията.
Този начин на паркиране спестява доста нерви на собствениците на автомобили, които ще се паркират на собствените им балкони. Немската компания съобщава, че е патентовала изобретението си и се договоря за прилагането му в 93 страни от света.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Типо 1.1
|
Чет Мар 16, 2006 1:31 pm |
|
 |
Vladim
|
Искам и аз така! :roll: Но, ще си поръчам и канал! Като си човъркъм колата отдолу, ще ходя на гости на съседа под мен! 
|
Чет Мар 16, 2006 1:35 pm |
|
 |
me_to_u
|
Хм, като знам качеството на стоежите у нас, едва ли ще имаме скоро такива сгради за общо ползване...
|
Чет Мар 16, 2006 3:38 pm |
|
 |
Vladim
|
me_to_u написа: Хм, като знам качеството на стоежите у нас, едва ли ще имаме скоро такива сгради за общо ползване...
Че що... ако карам картинг?  Представям си лифтовото съоръжение, като някакво подобие на тези от семейство Флинстоун!
|
Чет Мар 16, 2006 3:40 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Хаспелче, хаспелчеееее........ 
|
Чет Мар 16, 2006 4:46 pm |
|
 |
me_to_u
|
Vladim написа: Че що... ако карам картинг?  Представям си лифтовото съоръжение, като някакво подобие на тези от семейство Флинстоун!
То да караш кола с просвет по-малък от половин метър си е самоубийство на нашите пътища.
|
Чет Мар 16, 2006 4:52 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
хитро... така ще се решат доста проблеми...
друг е въпроса ако имаш 2 коли... 
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Чет Мар 16, 2006 4:56 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Mazgarev написа: хитро... така ще се решат доста проблеми... друг е въпроса ако имаш 2 коли... 
Купуваш си два апартамента... :mrgreen:
|
Чет Мар 16, 2006 4:59 pm |
|
 |
Immortal
|
и като спре тока - как ще слизам по стълбите с Темпрата?!?! То надолу не е много трудно, ама нагоре бая ще се озори милата...
|
Чет Мар 16, 2006 11:54 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
е сигурно има начин да вържеш с жици акумулатора с лифта и на запален двигател да можеш да слезнеш до долу 
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пет Мар 17, 2006 12:00 am |
|
 |
velko_sz
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 8:22 pm Мнения: 210 Местоположение: София Младост II
|
Абе аз съм виждал одобрени проекти на сгради в България само че с подземни гадажи в които колите се вкарват с подемник даже 2 такива сгради вече се строят в София но на дали някои от тези гаражи ще се ползва унас на практика архитектите ги мислят такива неща заради изискванията за 100% обезпечаване с паркоместа
_________________ PUNTO 1.1 94г.
|
Пет Мар 17, 2006 12:54 am |
|
 |
WhitePower
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Май 31, 2005 10:05 am Мнения: 29 Местоположение: София
|
аз пак искам моята кола да е в хола , така ще гледам кабелна ше си пия и като ми омръзне ще ремонтирам каквот ми доиде на ум
|
Пет Мар 17, 2006 3:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|