|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 8:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Глоба за преминаване на неработещ светофар ?!
Автор |
Съобщение |
pepsi
Кара балканче
Регистриран на: Съб Ное 05, 2005 2:18 am Мнения: 42 Местоположение: София 08 Изгрев
|
 Глоба за преминаване на неработещ светофар ?!
Споделям прясна случка от вчера.
Място - КАТ пункта на изхода от Панчарево и Околовръстно шосе София
Час - около 18,00
Описание:
Връщаме се от ски следобед на Боровец, ляв завой към Околовръстното в посока Младост, изчакване на всички от насрещното движение, навлизане в кръстовището между зелена и о-о-о жълта светлина. Мини подробност - жълтото не работи.
Следва спиране от полицая, дежурните обяснения как той видял от другата страна, че сме минали на червено, аз обяснявам, че съм навлязъл след зелено и никакво жълто не е светнало и докато изляза от кръстовището може и да е светнало червено. Кани ме да гледам как разбирате ли от неговото мяста се виждало, че другите водачи минават на червено. Аз му казвам - да това е вярно, но след като вече си взел завоя и т.н.../ да не се повтарям /.
След което ми се заявява, че споря с органи на реда и ще ми се пише акт, аз потвърждавам моето съгласие, казвам още веднъж че жълтата светлина, на която са искали от мен да спра не работи и се отправяме към самия КАТ пункт...там продължава лекцията за неправилното ми отношение и спорове с органите на реда, както и кратки обяснения, че дори и да пиша възражение в акта и по-нататък във веригата няма да ми се получи, аз препотвърждавам моето съгласие да ми се пише акт.
Следва кратко затишие, той предлага да проверим дали наистина жълтото работи, вглеждаме се - не работи, той го потвърждава и заявява, че няма да ме глоби само, защото наистина не работи. Аз му казвам, в същия случай ако жълтото работеше щеше да спра и си тръгвам / последното е напълно вярно, тъй като вече ми се случи веднъж подобна случка и си взех поука за жълтото /.
_________________ Арх. Стаменов &
Пунто ELX, 1.7 ТД 70
|
Пон Мар 06, 2006 12:07 pm |
|
 |
pugsy
|
тея там са толкова изтрещетели че не е истина,заяждат се за глупости и като има кажеш да извадят правилника и да попрочетат(става въпрос когато си прав) и казват "аиде и друг път да не съм те СПРЯЛ"  това са ми го казвали 2-пъти и затова вечене им спирам там
|
Пон Мар 06, 2006 12:23 pm |
|
 |
BOIT
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 7:03 pm Мнения: 159 Местоположение: София 07 Слатина
|
И на мен ми се случи да мина през този сфетофар в събота и е много объркващ , защото червеното светва веднага след зеленото няма никаква пауза между двата сигнала и е много идиотско .
_________________ Слагайте си коланите
|
Пон Мар 06, 2006 4:49 pm |
|
 |
peho
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 8:26 pm Мнения: 384 Местоположение: Габрово
|
Затова си е много добре с тези светещи таимери които показват оставащото време до смяна на светлините на светофара.Много удобно и не се чуди човек дали няма да му се смени зеленото точно преди да е навлязъл в кръстовището.
_________________ Brava ELX 1.6 16v
|
Вто Мар 07, 2006 12:37 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|