Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 8:19 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Искат ли винетка ако карам в София с др. регистрация 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Искат ли винетка ако карам в София с др. регистрация
Понеже съм софиянец, но колата ми е с регистрация на друг град, вярно ли трябва в софия да карам с винетка защото номера ми не почва със "С". Аз мисля че само извън градовете важи, ама.... :dontknow:

Нед Фев 19, 2006 5:26 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Ха-ха.. и аз съм така... :D
Вчера си взех годишна винетка... но до днес не бях зацепил, че като си карам с др. регистрация може да ме спрат и да ме проверят :twisted:
Ще ти трябва актуална адресна регистрация в съответната община за да докажеш, че живеш в София... но иначе подробностти за този казус не знам :roll:
Добре, че не са ме спирали тази година за да проверя как стоят нещата :mrgreen:

Нед Фев 19, 2006 6:47 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Айде стига бе! Адреса си е адрес, колата си е кола. Винетка ти трябва за да се движиш по пътища за които се иска винетка (да, тъпо определение се получи, ама си е точно така :mrgreen: ) Демек като те хванат на междуградски път - да ти искат, за движение в София (или който и да било друг град или село) винетка не трябва. Да уточня все пак, че не съм юрист, а просто изказвам мнение...

Нед Фев 19, 2006 6:52 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
vesko написа:
Айде стига бе! Адреса си е адрес, колата си е кола. Винетка ти трябва за да се движиш по пътища за които се иска винетка (да, тъпо определение се получи, ама си е точно така :mrgreen: ) Демек като те хванат на междуградски път - да ти искат, за движение в София (или който и да било друг град или село) винетка не трябва. Да уточня все пак, че не съм юрист, а просто изказвам мнение...

напълно си прав... така е!
След като видите знак който съобщава че се движите по път, по който е задължително движението с винетни стикери, тогава ви е необходим такъв стикер... в какъвто и да е вид населено място движението по улиците и булевардите е разрешено без винетни стикери!

Нед Фев 19, 2006 7:05 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Моята информация е, че можете да карате без винетка само в населеното място където е регистрирана колата.
Така че щом си от друг град, докато се придвижиш до София ти трябва винетка. Съответно и в самата София...

Нед Фев 19, 2006 8:28 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ако пък случайно те спрът в София и ти се заядат че нямаш винетка можеш да им кажеш че си имал но тя е била седмична и си я свалил като е изтекла-както и си пише на гърба на всяка винетка.

Нед Фев 19, 2006 9:52 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
..има нещо такова.. :mrgreen:

Нед Фев 19, 2006 9:52 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ако ми искат винетка щото съм в Пловдив да речем , пък съм със соф рег ....ще има съд за тъпаците :evil: ......нещо прекалих ... споко , колега , драйв спокойно :D

Нед Фев 19, 2006 11:46 pm
Профил ICQ
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Ами ако си от Варна и си качиш колата на влака или самолета и ти я докарат до София . :D

Сега сериозно, няма значение от къде е колата щом не се движиш по път за който е указано че ти трябва винетка, значи караш без винетка.

Нед Фев 19, 2006 11:56 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Винетка се изисква само когато автомобилът се движи по пътищата от републиканската пътна мрежа!
Пътищата (улици, булеварди и т.н.) на територията на даден грат са общински и за движение по тях -
винетка не се изисква независимо с каква регистрация е автомобилът!
.
За целта бяха въведени и съответните пътни знаци! (има ги и в края на най, ама най-затънтеното село
в Републиката, а някъде вече буквата "В" е заличена и е написано "М" - особено в Монтанско!).
Ако някой Ви каже противното му кажете с чиста съвес да ходи да дроби зеле! :mrgreen:

Пон Фев 20, 2006 10:49 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Майка ми работи в КАТ попитах я и всичко което написа kiro of the day

''Винетка се изисква само когато автомобилът се движи по пътищата от републиканската пътна мрежа!
Пътищата (улици, булеварди и т.н.) на територията на даден грат са общински и за движение по тях -
винетка не се изисква независимо с каква регистрация е автомобилът!.

е точно така :!: :wink:

Пон Фев 20, 2006 10:55 am
Профил
UNREAD_POST 
YES Веднъж силата да е на моя страна :) да го ********* чудат се откъде само да цоцат пара!

Мерси много за инфото :wink:

Пон Фев 20, 2006 9:54 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Добре де, все пак нещо не е съвсем ясно... Примерно аз съм от Добрич и отивам в София. За целта си купувам седмична примерно, но тя изтича по време на престоя ми в София. Това ще рече ли че мога да си карам из София без винетка, и да си купя такава чак когато реша да се прибирам за Добрич?

Пон Фев 20, 2006 11:19 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
да си видял на входа на софия или на някой друг град табела с надпис "винетка"
аз бях в самоков за 4 дни,спирахаме полицай и нищо,после бях във велико търново и там така

Пон Фев 20, 2006 11:22 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ясно.
Не съм виждал но беше добре да се уточни, за да не се занасят полицаите като ме видят с друга регистрация.

Пон Фев 20, 2006 11:27 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща