Автор |
Съобщение |
Sven
|
 Искат ли винетка ако карам в София с др. регистрация
Понеже съм софиянец, но колата ми е с регистрация на друг град, вярно ли трябва в софия да карам с винетка защото номера ми не почва със "С". Аз мисля че само извън градовете важи, ама.... 
|
Нед Фев 19, 2006 5:26 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Ха-ха.. и аз съм така...
Вчера си взех годишна винетка... но до днес не бях зацепил, че като си карам с др. регистрация може да ме спрат и да ме проверят :twisted:
Ще ти трябва актуална адресна регистрация в съответната община за да докажеш, че живеш в София... но иначе подробностти за този казус не знам :roll:
Добре, че не са ме спирали тази година за да проверя как стоят нещата :mrgreen:
_________________ FIAT Marea
|
Нед Фев 19, 2006 6:47 pm |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
Айде стига бе! Адреса си е адрес, колата си е кола. Винетка ти трябва за да се движиш по пътища за които се иска винетка (да, тъпо определение се получи, ама си е точно така :mrgreen: ) Демек като те хванат на междуградски път - да ти искат, за движение в София (или който и да било друг град или село) винетка не трябва. Да уточня все пак, че не съм юрист, а просто изказвам мнение...
|
Нед Фев 19, 2006 6:52 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
vesko написа: Айде стига бе! Адреса си е адрес, колата си е кола. Винетка ти трябва за да се движиш по пътища за които се иска винетка (да, тъпо определение се получи, ама си е точно така :mrgreen: ) Демек като те хванат на междуградски път - да ти искат, за движение в София (или който и да било друг град или село) винетка не трябва. Да уточня все пак, че не съм юрист, а просто изказвам мнение...
напълно си прав... така е!
След като видите знак който съобщава че се движите по път, по който е задължително движението с винетни стикери, тогава ви е необходим такъв стикер... в какъвто и да е вид населено място движението по улиците и булевардите е разрешено без винетни стикери!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Нед Фев 19, 2006 7:05 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
Моята информация е, че можете да карате без винетка само в населеното място където е регистрирана колата.
Така че щом си от друг град, докато се придвижиш до София ти трябва винетка. Съответно и в самата София...
Нед Фев 19, 2006 8:28 pm |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
Ако пък случайно те спрът в София и ти се заядат че нямаш винетка можеш да им кажеш че си имал но тя е била седмична и си я свалил като е изтекла-както и си пише на гърба на всяка винетка.
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Нед Фев 19, 2006 9:52 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
..има нещо такова.. :mrgreen:
_________________ FIAT Marea
|
Нед Фев 19, 2006 9:52 pm |
|
 |
jorko
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 6:26 pm Мнения: 290 Местоположение: София 07 Слатина
|
ако ми искат винетка щото съм в Пловдив да речем , пък съм със соф рег ....ще има съд за тъпаците :evil: ......нещо прекалих ... споко , колега , драйв спокойно 
Нед Фев 19, 2006 11:46 pm |
|
 |
Shefa
Кара балканче
Регистриран на: Съб Мар 19, 2005 12:50 pm Мнения: 48 Местоположение: София 04 Оборище
|
Ами ако си от Варна и си качиш колата на влака или самолета и ти я докарат до София .
Сега сериозно, няма значение от къде е колата щом не се движиш по път за който е указано че ти трябва винетка, значи караш без винетка.
_________________ Италианските коли са номер 1
|
Нед Фев 19, 2006 11:56 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Винетка се изисква само когато автомобилът се движи по пътищата от републиканската пътна мрежа!
Пътищата (улици, булеварди и т.н.) на територията на даден грат са общински и за движение по тях - винетка не се изисква независимо с каква регистрация е автомобилът!.
За целта бяха въведени и съответните пътни знаци! (има ги и в края на най, ама най-затънтеното село
в Републиката, а някъде вече буквата "В" е заличена и е написано "М" - особено в Монтанско!).
Ако някой Ви каже противното му кажете с чиста съвес да ходи да дроби зеле! :mrgreen:
|
Пон Фев 20, 2006 10:49 am |
|
 |
ABARTH
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 3:06 pm Мнения: 168 Местоположение: Хасково
|
Майка ми работи в КАТ попитах я и всичко което написа kiro of the day
''Винетка се изисква само когато автомобилът се движи по пътищата от републиканската пътна мрежа!
Пътищата (улици, булеварди и т.н.) на територията на даден грат са общински и за движение по тях -
винетка не се изисква независимо с каква регистрация е автомобилът!.
е точно така :!: 
_________________ Alfa Romeo 146 JTD
|
Пон Фев 20, 2006 10:55 am |
|
 |
Sven
|
YES Веднъж силата да е на моя страна  да го ********* чудат се откъде само да цоцат пара!
Мерси много за инфото 
|
Пон Фев 20, 2006 9:54 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
|
Добре де, все пак нещо не е съвсем ясно... Примерно аз съм от Добрич и отивам в София. За целта си купувам седмична примерно, но тя изтича по време на престоя ми в София. Това ще рече ли че мога да си карам из София без винетка, и да си купя такава чак когато реша да се прибирам за Добрич?
Пон Фев 20, 2006 11:19 pm |
|
 |
pugsy
|
да си видял на входа на софия или на някой друг град табела с надпис "винетка"
аз бях в самоков за 4 дни,спирахаме полицай и нищо,после бях във велико търново и там така
|
Пон Фев 20, 2006 11:22 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
|
Ясно.
Не съм виждал но беше добре да се уточни, за да не се занасят полицаите като ме видят с друга регистрация.
Пон Фев 20, 2006 11:27 pm |
|
|