|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
mirkooo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 1:02 am Мнения: 97 Местоположение: Бургас
|
 е-бау ???
много искам да си взема някои работи от е-бау някои мойе ли да ме светне как става това ???? мерси :?:
|
Чет Фев 02, 2006 12:16 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
много е просто... трябва да си направиш дебитна карта, да сложиш пари в нея и да се регистрираш... всичко е описано в стъпките на регистрация! имай предвид, обаче взимат пари за регистрацията!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Чет Фев 02, 2006 12:39 am |
|
 |
Ferrari
|
 Re: е-бау ???
mirkooo написа: много искам да си взема някои работи от е-бау някои мойе ли да ме светне как става това ???? мерси :?:
Колега остави темата само на едно място. Публикуването и навсякъде няма да доведе до повече отговори, а само до объркване на потребителите и намеса на модераторите.
|
Чет Фев 02, 2006 12:47 am |
|
 |
diyan123
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 3:32 am Мнения: 70 Местоположение: София 15 Младост
|
аз имам регистрация, но от България все още не съм си купувал нищо.като че ли ме е страх че няма да дойде
иначе можеш да намериш всичко.(2/3 от гардероба ми е от там  )
за да плащаш ти е необходим акаунт в paypal.но съм чувал че ако си в България не можеш да си направиш.иначе това е наи-лесният и сигурен начин за плащане.има и друго но те не са за предпочитане.ако има нещо питай.имам доста опит с евау
_________________ продавам:
-обувки Energie,нови в кутия,43номер
-чисто нови ски Elan A200-168см,с чисто нови автомати
при интерес снимки и цени ;)
|
Чет Фев 02, 2006 2:11 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Вече много трудно може да си купиш нещо от eBay, просто защото в PayPal не може да си регистрираш и верифицираш дебитната/кредитна карта (под дебитна имам в предвид международна дебитна карта от тип VISA например - такива се издават от много банки в БГ).
До скоро алтернативата бяха money orders (за тези продавачи които ги приемат), но вече и bidpay.com прекратиха дейност.. така, че сега не се сещам как човек може да си купи нещо... (не, че е невъзможно.. но е много неудобно). Ако все пак имаш кредитна/дебитна карта.. може и да пробваш директно да говориш със селъра дали би ти я приел. Изобщо мътна и кървава е историята с eBay и PayPal в този момент...
Аз лично до сега от eBay съм си поръчвал до БГ около 10-на различни неща.. и винаги са пристигали. Сериозен проблем с продавач съм имал веднъж.. което доведе до много чакане и разпраравии... но като цяло всичко е ок.
_________________ FIAT Marea
|
Чет Фев 02, 2006 3:46 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Хора за какво говорите? Защо пък, за да купиш нещо да ти трябва pay-pal. Аз съм в Германия и купувам адски много неща от и-бей и никакъв пей-пол не ползвам. При всеки артикул има зададен начин на плащане. При повечето са превод по сметка. Малко от продавачите ползват пей-пол, но тоа го правят като допълнителна опция. Освен това регистрацията е Бзплатна ако купуваш нещо. При продажба вече ти трябва кредитна карта и т.н. НО при кпуване не ти трябва нищо. Само при регистрацията трябва да си дадеш точните данни, за да ти пристигне стоката ..ТОВА е
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Чет Фев 02, 2006 5:03 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
|
Може би защото си в Германия :twisted: Аз като съм питал няколко пъти приемат само и единствено посочените методи, например ако пише PayPal... по абсолютно никакъв друг начин не приемат  (там няма 6-5.. като са си го написали значи е така.. а не като в БГ "неможе ли нещо да почерпим, а?"). Същата история с шипинга.. няколко пъти съм пробвал да "склонявам" селъри които например предлагат шипинг само до USA.. и отказват да шипнат до БГ... по-скоро по изключение може да се навият да шипнат до БГ ако не са го упоменали, както и да приемат алтернативен начин на плащане
Но това не пречи да пробваш... може точно това което искаш да закупиш да стане, ОБАЧЕ... SWIFT трансфер започва от $20 на горе... и ако си купувате нещо за $30.. ще е тъпо да дадете $20 на банката за да ви изпрати превода.... :idea:
|
Чет Фев 02, 2006 5:15 pm |
|
 |
me_to_u
|
От немския ebay.de се купува почти всичко(да не кажа всичко) без да е необходимо да ползваш "пей пал". Аз съм получавал и в БГ(досега, да чукна на дърво) всичко, което съм поръчвал. Някои продавачи отказват да пращат в БГ, но това може да се уточни преди акцията да привърши. Почти всички приемат превод на парите по банков път. А ако имаш приятел в банка, преводите могат да ти излизат без пари.  Остава проблема с пътните разходи до БГ. За обемисти и тежки работи се плаща прилично.
|
Чет Фев 02, 2006 6:36 pm |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
ами аз съм 4увал 4е имало там някакви търгове,някви такива работи..?и как по то4но се разговаря с собственика,как се определя кога каде как да ти го прати,а и възможно ли е да му преведа парите тои да ги вземе,а да не ми прати нищо
|
Чет Фев 02, 2006 7:52 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
|
mirkooo написа: а и възможно ли е да му преведа парите тои да ги вземе,а да не ми прати нищо
Да, разбира се - като стой та гледай :twisted:
|
Чет Фев 02, 2006 8:58 pm |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
perlsite написа: mirkooo написа: а и възможно ли е да му преведа парите тои да ги вземе,а да не ми прати нищо Да, разбира се - като стой та гледай :twisted:
Възможно е, за това има оценка на продавача..Има едни звездички до името на продавача. Като ги натиснеш излиза колко процента от купувачите са доволни. Има компаний в и-бей, които си продават стоката по интернет. Като има над 1000 доволни, то е ясно, че няма да те излъжат. За частниците все пак има опастност. А perlsite ти говориш за американския и-бей. Има разлика. Там е по-вероятно да ти откажат доставка. А както каза me_to_ u от немския става и без пай-пал. Може би той може повече да ви разясни как става с поръчки от България ...
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Чет Фев 02, 2006 9:34 pm |
|
 |
me_to_u
|
divaka написа: А както каза me_to_ u от немския става и без пай-пал. Може би той може повече да ви разясни как става с поръчки от България ... Ами той divaka е обяснил нещата преди, ама сега се скатава! :mrgreen: divaka написа: Така айде и аз малко да понапиша. В момента уча в Германия и пазарувам доста често от и-бей. Има два вида начин на купуване по и-бай. Първият вид е така наречения (sofort kaufen както и sofort & neu)Това в превод озна4ава купи веднага или купи нова стока веднага. Там цената е крайна. При другия вид акции става дума за наддаване. Пишеш една цена, която искаш максимум да дадеш и в процеса на наддаването има стьпка с която цената се вдига. В зависимост от това колко артикула се продават пьрвите с най-високи цени получават стоката. Например моментната цена е 20 евро. Ти пишеш максимум 30, стьпката е 0.20 евро. Тоест цената се вдига постепенно с 0.20 цента докато стигне най-високите стойностти. Примерно се продават 3 артикула - 3мата с най високи предложения плучават стоката. Не е задьлжително да се достигне товоята най-висока цена, като няма хора с по-високи предложения ти получаваш стоката на цената която е достигната при наддаването а не твоята максимална. Начиньт на плащане зависи от продавача, но най-често е банков превод. Като купиш нещо ти пращат и-майл с данните на фирмата . Трябва обаче задължително да си регистриран в и-бай предварително и ТО С ТОЧНИТЕ ТИ ДАННИ, за да могат да ти пратят стоката естествено. Пращането на стоката не винаги може да се осьществи в цяла европа. Това трябва да е написано изрично в обявата както и цената на пратката, която сам плащаш. И най-важното. Като си купил нещо вече не можеш да се откажеш от него. Така, че внимавайте. Тук вьведоха специален закон, заради и-бай. Другото, което е, че не винаги стоките са нови При пьрвия вид акций тези, дето не се наддава трябва да пише sofort&neu, за да са нови. При другия тип акций, с наддаването, трябва даа го пише в обявата. Аз лично съм страшно доволен от и-бай защото наистина има неща, които ги няма по магазините. Пример - купих си цифров апарат ПРАКТИКА 8.0 МП за 90 евро с гаранция и т.н. Така. че ако намеритя нещо стойностно и си заслужава парите - купувайте
Ето я темата-
viewtopic.php?t=1615&highlight=%E8%E1%E5%E9
За доставка до БГ, предполагаме, че си се регистрирал(безплатно, щом ще купуваш). Обаче ти пращат писмо по пощата на адреса, който си дал с потвърждение и парола за регистрация. В БГ не знам дали пращат писма, аз живях в Германия като се регистрирах. Предполагаме, че си вече регистриран. Пишеш на продавача, независимо дали е писал, че доставя само за Германия или ЕУ. Почти винаги има положителен отговор. Питаш и колко ще ти струва доставката,задължително преди да наддаваш. Ако те устройва, наддавай до колкото можеш по схемата, изяснена от
divakaИма и няколко тънкости, но ще ги разясним ако все още имаш желание и се заемеш с това. Ако ще плащаш превод, сметни грубо на около 100Е 35-40лв. за превод.
|
Чет Фев 02, 2006 10:45 pm |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
дам мерси за обобщителните отговори.Ами какво имаш предвид под това пишеш на преводача в саита има преводач(нещо като програма)или отивам при преводач(физическо лице_)??
|
Чет Фев 02, 2006 10:54 pm |
|
 |
me_to_u
|
mirkooo написа: дам мерси за обобщителните отговори.Ами какво имаш предвид под това пишеш на превода4а в саита има превода4(нещо като програма)или отивам при превода4(физи4еско лице_)?? Ей ама, спи ти се вече! :mrgreen: me_to_u написа: Пишеш на продавача
|
Чет Фев 02, 2006 10:58 pm |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
не не ми се спи кажете сероизно по темата щото съм много надъхан.сега пак гледам някакви работи много яки ???
|
Чет Фев 02, 2006 11:48 pm |
|
|