|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:35 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
 Винетка.....
....трябва ми годишната винетка за 2006 година, сканирана във висока резолюция......
Спешно.....
Ще ме извинява пътното, но 50 и кукур кинта няма да дам......
Нед Яну 29, 2006 2:27 pm |
|
 |
Vladim
|
 Re: Винетка.....
ФЕРАРИСТ написа: ....трябва ми годишната винетка за 2006 година, сканирана във висока резолюция...... Спешно..... Ще ме извинява пътното, но 50 и кукур кинта няма да дам......
Гледайки състоянието на пътищата те подкрепям 100%!
|
Нед Яну 29, 2006 3:22 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
За да ти е мирна главата дай си 58лв и си купи редовна и си запази фактурата с която си си я купил защото доколкото разбрах и полицаите знаят за ментета винетки и при спиране с фактурата ще можеш да докажеш закупуването и.
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Нед Яну 29, 2006 8:50 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
Година вече карам по тоя почин, поне 20 пъти съм спиран, и проблеми никакви.....Докато държавата ме мачка по тоя начин, ще се спасявам по начини като този......
Отделен е въпроса че си извадих втора книжка, която си ми стой резерва, а първата си я карам с актове близо вече 3 години, откакто и точките ми заминаха....чесно казано несе оплаквам......
Пон Яну 30, 2006 12:28 am |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Аз така съм бил възпитаван винаги да правя това което го изисква закона.И слава богу до сега не съм имал никакви проблеми.Винаги играя по правилата защото човек се увлича и идва време когато съжалява но е много късно.Днеска ще ги излъжеш с винетка утре с нещо друго и в един момент ще решиш че може и по голяма далавера да направиш и тогава падаш в капана и край.Това е съвет от мен а както си искаш. 
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Пон Яну 30, 2006 12:41 am |
|
 |
Ferrari
|
коцев написа: Аз така съм бил възпитаван винаги да правя това което го изисква закона.И слава богу до сега не съм имал никакви проблеми.Винаги играя по правилата защото човек се увлича и идва време когато съжалява но е много късно.Днеска ще ги излъжеш с винетка утре с нещо друго и в един момент ще решиш че може и по голяма далавера да направиш и тогава падаш в капана и край.Това е съвет от мен а както си искаш. 
Всички така ни възпитаваха, но напоследък управниците взеха да ни се качват на главите.
|
Пон Яну 30, 2006 1:04 am |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 30, 2005 1:04 am Мнения: 131 Местоположение: Видин
|
ами при спиране ти искат фактура какво правиш?????????? а междо другото ако има такава сканирана даите я и на мен па нека ме спрът.......  ))))
_________________ ®Iv4o_M® Fiat Uno Turbo I.E.
|
Пон Яну 30, 2006 1:29 am |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
За винетките добре, има разни трикове. Но тоя номер как става:
ФЕРАРИСТ написа: Отделен е въпроса че си извадих втора книжка, която си ми стой резерва, а първата си я карам с актове близо вече 3 години
Пон Яну 30, 2006 3:27 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
както навремето с паспортите в казармата, за това само съм чувал, не съм го пробвал де. казваш в кат, че си си изгубил документите, плащаш там глоби ала-бала, дават ти нова книжка и талон и един ден ако ти вземат книжката си караш с другата. рисковано е ако направиш катастрофа или нещо такова, тогава излиза, че караш без документи, е освен ако не им покажеш втората си книжка :mrgreen: ама се съмнявам
|
Пон Яну 30, 2006 9:03 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
коцев написа: ... защото човек се увлича и идва време когато съжалява но е много късно.Днеска ще ги излъжеш с винетка утре с нещо друго и в един момент ще решиш че може и по голяма далавера да направиш и тогава падаш в капана и край.Това е съвет от мен а както си искаш. 
Дааа, колега Мастер Джедай Коцев! Пътя привлекателен и лесен е към The Dark side of the FORCE!!!
А труден, почти невъзможен е пътя обратен оттам!  Справка - Дарт Вейдър.
|
Пон Яну 30, 2006 10:10 am |
|
 |
NPD
Кара кола
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 1:56 am Мнения: 291 Местоположение: Бургас
|
Само така!!!Докато Държавата ме прецаква както си иска,и аз ще я прецаквам при всеки случай които ми се отдаде.
_________________ COUPE 1.8 16V
VOLVO XC90 T6
|
Пон Яну 30, 2006 11:53 pm |
|
 |
Iwan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 1:06 am Мнения: 181 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Колеги да не не забравяме че държавата е точно копие на нас самите каквито сме ние такава ни е и държавата. Прилагаме ли номерата на Андрешко никога няма да живеем в просперираща срана.
|
Вто Яну 31, 2006 12:29 am |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 30, 2005 1:04 am Мнения: 131 Местоположение: Видин
|
а то даржава ли е всеки кои кфо може влачи и не го интересува за последствията и секи гледа как да спести някои лев и си вика що да го дам като може ида не го дам ама пак за тия данаци и винетки не са прави качват затраховка и винетка патищата са си същите нагърчени и надупчени все едно е имало косовска воина епа да ме извиняват ама като си оправят патищата ще им платя винетката  ))))))) се пак това е патен данак за патя а не е патен данак за колата на президента.... и сички около него
_________________ ®Iv4o_M® Fiat Uno Turbo I.E.
|
Вто Яну 31, 2006 1:50 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Е все пак от някъде трябва да се вземат пари за тези пътища. Карал съм много из Европа и навсякъде има такива винетки или пунктове, където се плаща за магистрали и пътища..Ако не с винетки то с много високи пътни данъци, както е в Германия..Сега дори има проект за въвеждане на винетки и тук. Така че логично е, за да се направят магистрали, да се вземат и средтсва от някъде..И на мен не ми е готино да давам по 50 лева на година, въпреки че по нашите пътища карам 3 пъти в годината, но това е..Няма друг начин. Друг е въпроса кога наистина ще почнат да правят наистина качествени пътища и ще има контрол над изграждането, защото и фирмите изпълнители си спестяват доста от средствата, дадени за направата на настилката...
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Вто Яну 31, 2006 3:54 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Трябва да се плаща, защото когато не си платиш пътния данък, после нямаш право да тормозиш колегите във форума и да се оплакваш, че нещо ти се било строшило, защото сега сме пасивни съучастници (за това, че си мълчим и траем, а някой ни краде парите за пътищата), а когато не си плащаш ставаш активен съучастник и виновник за това, че дупките са там а пътят отвратителен!
Друг е въпроса, че трябва да има контрол над изразходването на тези средства и стопанинът на пътя да бъде жестоко глобяван за това, че е получил пари а пътят е в отвтратително състояние!
Още по-лошото е, че всяко правителство отлага проблема с пътищата и все още никой не е седнал да поправя пътищата активно, и ако се замислим до сега парите са отивали в някаква пирамида, и в момента в, който някой реши да започне да си върши работата ще установи, че сега не е необходмо пътят да се "поддръжа", а той трябва да бъде изцяло отремонтиран или построен от нулата - т.е. ще са необходими мнооого повече от тези близо 60лв на година! Ако се продадът 1 000 000 годишни винетки (средно), то приходите ще са 60 млн. лева.. според мен това са пари които няма да стигнат да се поправи и 1/4 от софийските улици...
_________________ FIAT Marea
|
Вто Яну 31, 2006 4:07 am |
|
|