Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:33 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Правилата за движение-знаем (спомняме) ли ги? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Правилата за движение-знаем (спомняме) ли ги?
Пускам тази тема за по-"старите" шофьори като мен, които са изкарали шофьорските курсове преди години.
Повода да я пусна е, че приятелката ми в момента кара курсовете и аз покрай нея реших някоя и друга
"листовка". Ще си призная, че първите резултати бяха ОТЧАЙВАЩИ, от което се :shock: .
И нищо чудно, аз съм положил изпит в далечното лето господне 1990 и то по старият закон, а пък само в новият,
който е в сила от 01.09.1999г., изменения са правени 12 (дванадесет) пъти, като първото изменение е
още на 04.01.2000г. според АПИС.
Мислите ли, че имаме нужда от "опресняване" на знанията?
Аз мисля че - ДА!!! И в момента това и правя.

Вто Дек 13, 2005 12:03 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Хм,
Цитат:
направо изби рибата с твоя риболов

Аз съм шофьор от '96-та и (естествено) си мислех, че съм много наясно с правилата, ама като каза за броя промени и аз :shock:
Гледах по торентите едни листовки, ще взема да потърся и да видим за какво иде реч...

Вто Дек 13, 2005 1:42 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Ами тогава да ви дам едно рамо и от мен :wink:

Торент:
http://bt.data.bg/torrents/download.php ... ol.torrent

Това е "3D driving school" (около 90MB, прочетете и инструкциите за паролата и рег файла). Програмата е нещо подобно на NFS или други автомобилни игри, НО с огромната разлика, че трябва да карате с всички правила за движене.. маркировка, пътни знаци, светофари.. задължително е използването на огледалата и подаването на сигнализация и т.н. :wink:
Има възможност да се избират правилата за движение в Германия, Франция и др. правилата са много близки до тези в БГ с много минимални разлики, които не са особено важни.
Тази програма е особено практична според мен за обучаващи се и млади шофьори :roll: но и за някой по-опитни колеги прекарали твърде много (повече от здравословното) по софийските улици :D

Вто Дек 13, 2005 2:54 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
И аз съм изкарала книжката си в далечната 1993 г., но реших 3 листовки от тези: http://kat.bgpal.com/index.php учудващо добре... общо с 4 грешки... То сигурно е защото аз шофирам рядко от 4 години насам (откакто живея с ivo :wink: ).
А за промените в правилника - и аз не съм ги чела....

Вто Дек 13, 2005 5:15 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
И аз като колегата vesko съм изкарал книжката през '96-та. От тогава не съм и поглеждал закон или правилник. Преди около 2-3 седмици обаче прочетох ЗДвП и останах много изненадан от хилядите промени в него.
В този дух смятам че КАТ освен да ни глобява трябва и да ни посвещава, т.е. при такива кардинални промени като в номерацията на знаците (по мое време '96 те бяха на групи с цифрово означение, а сега са със буквено-цифриви означение) ътрябва да правят някакви брошурки и да ги дават на хората - както например с брошурките за акция "Светлина". :|

Хора, не газете животните с колите си по пътищата!

Сря Дек 14, 2005 1:31 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Важното в случая е, че всеки е длъжен да познава закона и когато се променя (колкото и често да е това) е длъжен да се запознае с нововъведенията иначе Yellow_Flash_Colorz_PDT_38

Сря Дек 14, 2005 4:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]