|
|
Дата и час: Сря Юли 02, 2025 6:14 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
nennormalnoto
|
 Човешките ценности
Здравейте! Ще започна така! Моля всичко, които не са от София, но живеят тук да не се обиждат! Не го казвам с някакви претенции или нещо такова! Просто искам да ви разкажа една, покъртителна за мен случка!
Днес сутринта си се влача както обикновено из задрстването на Цариградско и си слушам радио Витоша! Тройка на разсъмване! Темата беше относно София! И звъни някакво момче, което започва да обяснява как София е уникалният град! Питат го защо? Той отговаря:" От Лъкатник съм! Там няма работа. Само за по 300лв. Няма перспектива за развитие! Докато тука е супер! Имаш шанс за напредък, има много забележителности!" Питат го какво работи, щом е доволен и се развива. Охрана! За 350 лв.! Щях да припадна! Какви са забележителностите! МОЛ-а! Кино Арена! Ето това не го разбирам! Да дойдеш в София заради МОЛ-а и разбираш ли кино Арена!
Следващ слушател! Не го знам от къде беше! НО! Бил от няколко години бакшиш в СОфия! Много я харесвал! Била спокойна! Движението било добро, културно! В неговия град всеки бил карал безрасъдно! Докато в София всичко било супер откъм движение и каране!
Попитаха го и него за забележителностите! "Ае оная църква, голямата! На къв беше площада там! До жълтите павета! Да! Иван Рилски! "
И отново! МОЛ-ове! Магазини по Витошка! Това са забележителностите!
Ебаси! Толко си ставаме ограничени хората! Да ни правят впечатление само нек'ви лъскави магазини! Много тъпо ми стана! Факт е, че съм от София, но немога да кажа, че я обичам! Харесвам я, обаче! И то, не МОЛ-овете и бензиностанциите примерно! Има достатъчно неща, за който можеш да се хванеш в София, че са хубави! Но МОЛ-ове! Незнам! Накъде отива тоя свят?
|
Сря Сеп 17, 2008 10:19 am |
|
 |
Tuzarka
|
Какво да ти кажа. Като идваш от малко населено място, в който има само 1 магазин и там продават от сирене до лопати и една малка кръчма с местните пияндета.....разбираемо е какъв ще е критерия за забележителности на тези хора. Те винаги ще се впечатляват - независимо дали е София, Варна... То и ние като отидем на екскурзия в чужбина и се впечатляваме. Та горе долу е същото. Въпрос на ценности - някои се впечатляват от магазини, други от заведения, трети от архитектурни забележителности, четвърти от мадами 
|
Сря Сеп 17, 2008 10:59 am |
|
 |
nennormalnoto
|
Tuzarka написа: Какво да ти кажа. Като идваш от малко населено място, в който има само 1 магазин и там продават от сирене до лопати и една малка кръчма с местните пияндета.....разбираемо е какъв ще е критерия за забележителности на тези хора. Те винаги ще се впечатляват - независимо дали е София, Варна... То и ние като отидем на екскурзия в чужбина и се впечатляваме. Та горе долу е същото. Въпрос на ценности - някои се впечатляват от магазини, други от заведения, трети от архитектурни забележителности, четвърти от мадами 
Нито в Германия, нито в Швейцария гледах големите магазини! Да, има ги! Правят впеатление! Но чак да са забележителности!
|
Сря Сеп 17, 2008 11:04 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Аз бях във Виена точно на връх коледа. Всичко затвори още на бъдни вечер в ранния след обед и въпреки това не се спрях да обикалям 3 дни. Има толкова много неща да видиш в един град. На последно място са магазините.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Сеп 17, 2008 11:08 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
Разни хора , разни идеали!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Сря Сеп 17, 2008 11:12 am |
|
 |
nennormalnoto
|
bmahob написа: Разни хора , разни идеали!
За съжаление, аз това немога да го нарека идеал!
|
Сря Сеп 17, 2008 11:17 am |
|
 |
Tuzarka
|
Приемете, че не всички сме идеални....има и по-ограничени хора. Сега какво - да ги убием да не се мъчат ли?
Както написах по-горе - всеки се впечатлява от различни неща.
|
Сря Сеп 17, 2008 11:21 am |
|
 |
nennormalnoto
|
Tuzarka написа: Приемете, че не всички сме идеални....има и по-ограничени хора. Сега какво - да ги убием да не се мъчат ли? Както написах по-горе - всеки се впечатлява от различни неща.
За идеални не може и да става на въпрос! Знам много добре колко трески имам за дялане! А колко още незнам! Но просто...незнам! Млъквам!
|
Сря Сеп 17, 2008 11:26 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Tuzarka написа: Какво да ти кажа. Като идваш от малко населено място, в който има само 1 магазин и там продават от сирене до лопати и една малка кръчма с местните пияндета.....разбираемо е какъв ще е критерия за забележителности на тези хора. Те винаги ще се впечатляват - независимо дали е София, Варна... То и ние като отидем на екскурзия в чужбина и се впечатляваме. Та горе долу е същото. Въпрос на ценности - някои се впечатляват от магазини, други от заведения, трети от архитектурни забележителности, четвърти от мадами 
Много правилно казано и няма как да го разберем, тъй като коментиращите до тук сме все от сравнително големи градове.
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
---------------------------------
|
Сря Сеп 17, 2008 11:28 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
nennormalnoto написа: bmahob написа: Разни хора , разни идеали! За съжаление, аз това немога да го нарека идеал!
Идеали ли ? Я ми припомнете какво беше това, че съм забравил.
Не очуканите хора, които търсят препитание в София, а цялото българско общество страда в момента от липса на ценности.
Темата е грешно поставена, ако питате мен.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Сеп 17, 2008 11:36 am |
|
 |
vensa
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Дек 05, 2007 10:10 pm Мнения: 19 Местоположение: София 01 Средец
|
Позволете и аз да се включа!
Не съм от София, но идвам от един не по-малко достоен град (поне в миналото...последните няколко години доста позападна) - Русе.
Като слушам колегите и особено nennormalnoto и се сещам за един доста фрапиращ и тъжен факт... първата прожекция в цяла България е направена тук, а десетки години по-късно ние останахме без кино ?!  СРАМОТА! Добре, че поне театърът и операта си стоят  , но кой ги посещава е друг въпрос.
А колкото до мол-овете  - не се притеснявайте, софиянци, при нас се строят 7  . Скоро интересът към вашите може и да понамалее, та току-виж истинските ценности на София бъдат преоткрити 
_________________ vensa
|
Сря Сеп 17, 2008 2:38 pm |
|
 |
nennormalnoto
|
vensa написа: Позволете и аз да се включа! Не съм от София, но идвам от един не по-малко достоен град (поне в миналото...последните няколко години доста позападна) - Русе. Като слушам колегите и особено nennormalnoto и се сещам за един доста фрапиращ и тъжен факт... първата прожекция в цяла България е направена тук, а десетки години по-късно ние останахме без кино ?!  СРАМОТА! Добре, че поне театърът и операта си стоят  , но кой ги посещава е друг въпрос. А колкото до мол-овете  - не се притеснявайте, софиянци, при нас се строят 7  . Скоро интересът към вашите може и да понамалее, та току-виж истинските ценности на софия бъдат преоткрити 
Виж сега, от мнението ти разбирам, че може би не си схванала основната идея на изказването ми! Не си чуствам МОЛ-овете мой(казваш НАШИТЕ МОЛ-ове), нито града! Не съм чак такъв идиот, че да ми пречат хората, който не са от София! То най - малкото и аз сега не живея в София, а в село извън София! Въпрос на предпочитание е, аз избрах да не съм точно в града, защото не ми харесва да съм! Но ти не ме разбираш, май! Не ме е яд, че хората идват тук и искат да ходят по Витошка и т.н.! Болно ми е, че това се превръща в народопсихология! В някаква ценностна система за България! Имам странното чуство, че вече повечето хора живеят рутинно! Да отиде на работа, да се прибере, да се наяде като прасе, да наебе жената и толко! Утре същото! И така всеки ден! Ето това не ми харесва! И точно това ме кара да се ядосвам като слушам колко забележителни са МОЛ-овете! К'во толко ебати! Няк'ва лъскава сграда, с безброй магазини вътре! Да! Това е нужно! Но не е...не е нещо, което би трябвало да плени човек така! Това е просто един магазин, по дяволите! Незнам! Взеха да ми заглъхват ушите! Бях обещал да мълча!
И все пак, моля никой да не остава с впечатлението, че се чуствам някъв Софиянец и ме дразнят хората от провинцията! Напротив! Повечето ми приятели не са от тука! Не че и аз съм някъв кореняк! Да тука съм роден, тука съм живял, ама к'во от това! И честно да си кажа, ако имах възможност, бих живял във Велико Търново! Там ми е сърцето! Този град ме е пленил! Не пропускам да ходя да го видя, поне веднъж в годината!
|
Сря Сеп 17, 2008 2:54 pm |
|
 |
vensa
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Дек 05, 2007 10:10 pm Мнения: 19 Местоположение: София 01 Средец
|
Хеей чакай сега  Нито искам да те обиждам, нито влагам нещо негативно в цялото това изказване.
Тази категоризация не е с цел да подчертая някакво собственическо чувство, а по- скоро д а придаде малко свежест и игривост.
Идиот никой не те нарича и не разбирам защо се наемаш да търсиш някаква обида...Започна се тема за мол-овете и за кината и за ценностите в БГ...Аз се включих в темата,защото адски ме боли за моя град и приемам това да имаме 7 мола и ни едно кино за АБСУРД...Явно е трябвало да си пусна собствена тема...жалко. И още нещо - аз се връщам в Русе през 3-4 месеца и това което виждам и чувам никак не ми харесва - момиченцата са КЛОНИНГИ и могат да говорят само за софийския мол... Прощавай, че съм ти се включила в темата...не е било за да те дразня или обиждам и чудесно те разбирам..затова включих и момента с операта и театъра...
И все пак жалко за реакцията...
_________________ vensa
|
Сря Сеп 17, 2008 3:18 pm |
|
 |
nennormalnoto
|
vensa написа: Хеей чакай сега  Нито искам да те обиждам, нито влагам нещо негативно в цялото това изказване. Тази категоризация не е с цел да подчертая някакво собственическо чувство, а по- скоро д а придаде малко свежест и игривост. Идиот никой не те нарича и не разбирам защо се наемаш да търсиш някаква обида...Започна се тема за мол-овете и за кината и за ценностите в БГ...Аз се включих в темата,защото адски ме боли за моя град и приемам това да имаме 7 мола и ни едно кино за АБСУРД...Явно е трябвало да си пусна собствена тема...жалко. И още нещо - аз се връщам в Русе през 3-4 месеца и това което виждам и чувам никак не ми харесва - момиченцата са КЛОНИНГИ и могат да говорят само за софийския мол... Прощавай, че съм ти се включила в темата...не е било за да те дразня или обиждам и чудесно те разбирам..затова включих и момента с операта и театъра... И все пак жалко за реакцията...
Имай в пред вид, че аз така си говоря! Просто по - емоционално и с по - силни думи!Изобщо, дори и за секунда не съм си и помислил, че ме обиждаш или нещо от тоя сорт! Нито пък си ме и подразнила! Така, че споко! Нямам нищо против, че си писала в темата! Даже съм доволен, че има хора, с които да обсъждаме това! Така, че споко! Давай! 
|
Сря Сеп 17, 2008 3:30 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Ако трябва да бъда честна - докато живеех в Пловдив и идвах в София...и на мен ми беше кеф да въртя из магазините. Най-малкото защото има повече магазини от моя град и марки дрехи, които се предлагат само в столицата. И изобщо е по-разнообразно. Какво да се прави, жена съм! Но това прави ли ме тъпа и ограничена? В крайна сметка си има време за концерти и театри, има си време и за магазини. Когато отида в друг град - и там правя по един тигел по магазините.
В големите градове идват да работят много хора, които въобще не ги *** за града, в който са. Те са дошли само да бачкат и извършват някои елементарни неща - спане, ядене и малко нещо (чалга) за душата. Последният път като бях по Мездренско се запознах с едно момче от едно село. Работеше за 200лв там. Каза, че ще дойде за лятото при брат си в София да работи като строител, за да си изкара пари за кола/мотор. Какво повече може да се иска от такъв човек - да ходи на театър или в музея Земята и Хората? Просто начинът им на мислене е такъв, средата в която живеят хората ги възпитава така. За това светът е толкова пъстър..иначе щеше да е скучен.
|
Сря Сеп 17, 2008 3:37 pm |
|
|