|
|
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 9:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Поредното питане към компютърджиите във форума
Автор |
Съобщение |
RuSo_PoNy
|
 Поредното питане към компютърджиите във форума
Такам...от около една седмица съм се преместила в нов апартамент и понеже още няма никого в блока и никой няма телефон домашен, поради което си прекратихме договора с бтк за интернет. Та..хващам нечий уайърлес тука и си го ползвам та се къса. Видях, че и той е на бтк и явно е с такъв уай фи модем както аз преди...та въпроса ми е дали мога по някакъв начин да се свържа с човека чийто интернет използвам? Той вижда, че му се лепя, може да си сложи парола на мрежата, ама или не му преча или е някой неук. Подозирам кой може да е.. едни съседи на улицата срещу нас. Явно съм съвсем на границата на обхвата, тъй като ако си сложа лаптопа на леглото си имам интернет, ако го метна на пода след малко изчезва и не намира уайърлес наоколо. На какво разстояние горе долу хвърлят тия модемчета интернет? И дали мога да напипам съседа/съседката без да чукам по вратите на хората? 
|
Съб Сеп 06, 2008 11:38 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Ще се опитам да ти отговоря, но задай въпросите директно:
1. ...
2. ...
3. ...
Нещо такова.
|
Съб Сеп 06, 2008 11:59 pm |
|
 |
RuSo_PoNy
|
Еми... добре ще пробвам.
1-На какво разстояние хвърлят уайърлес разните устройства - рутери или такива модеми като на бтк.
2-Какво точно представлява този бтк модем и какво е по-различното от рутер.. аз си го представям като модем с вграден рутер
3-Мога ли да осъществя контакт с човека, от чиито модем дърпам нет?
4-Как? /точка 3/
5-Интересно ми е всичко свързано с мрежите така че и да не е свързано ще се радвам да науча нешо.
|
Нед Сеп 07, 2008 12:17 am |
|
 |
LEVSKI
|
RuSo_PoNy написа: Еми... добре ще пробвам. 1-На какво разстояние хвърлят уайърлес разните устройства - рутери или такива модеми като на бтк. 2-Какво точно представлява този бтк модем и какво е по-различното от рутер.. аз си го представям като модем с вграден рутер 3-Мога ли да осъществя контакт с човека, от чиито модем дърпам нет? 4-Как? /точка 3/ 5-Интересно ми е всичко свързано с мрежите така че и да не е свързано ще се радвам да науча нешо.
1-Радиус от 50м и нагоре, зависи от устройството, но тези на БТК са 50-100 метра, зависи конкретно от терена.
2-Абсолютен рутер си е!
3-Няма как нито ти, нито той да разберете. Нито ти, кой е той, нито той, че му ползваш нета точно ти.
4-Можеш да тръгнеш с лаптопа и да видиш от къде сигнала е най силен, докато стигнеш пред входната му врата.
5-Запиши университет.
|
Нед Сеп 07, 2008 12:33 am |
|
 |
RuSo_PoNy
|
50-100м ми се струва много...  Няма ли все пак някакъв начин, и защо не може да се разбере кой кой е и какво е. в момента аз и другите компютри които ползват този нет не сме ли един вид в някъква една мрежа..как може да не се знае... :( тамън ми стана интересно...Иначе на signal strength ми пише: No Signal /при което аз си имам интернет/ или very low опитах да се раздвижа из улицата /не мн далече де/, за да видя ама не се променя... :( Иначе трябва да се запиша в сиско академията 
|
Нед Сеп 07, 2008 12:54 am |
|
 |
LEVSKI
|
RuSo_PoNy написа: 50-100м ми се струва много...  След като се смяташ за достатъчно компетентна, защо търсиш чуждо мнение? RuSo_PoNy написа: Няма ли все пак някакъв начин, и защо не може да се разбере кой кой е и какво е. В най добрия случай собственика на рутера може да види един МАК-АДРЕС, което е сравнително далеч от самоличноста на авантаджията. RuSo_PoNy написа: в момента аз и другите компютри които ползват този нет не сме ли един вид в някъква една мрежа..как може да не се знае... Вие физически сте в една мрежа, но всеки компютър търси други такива от собствената си УЪРКГРУП-а, ако именат са им различни на пръв поглед никой няма да види никого. Ако някой се поразрови, чак тогава може да види и другите маймуни на клона. RuSo_PoNy написа: тамън ми стана интересно...Иначе на signal strength ми пише: No Signal /при което аз си имам интернет/ или very low опитах да се раздвижа из улицата /не мн далече де/, за да видя ама не се променя... Най вероятно получаваш сигнали от космоса, в такива ситуации препоръчвам четвърти километър, но в случая ще се въздържа. RuSo_PoNy написа: Иначе трябва да се запиша в сиско академията 
Я се поинтересувай първо мъничко, пък после се записвай където и да било.
|
Нед Сеп 07, 2008 1:10 am |
|
 |
Paparac
|
Ангеле, стига бре, ще уплашиш момичето!
Ти като си в час с мрежите, тя не е длъжна да е и затова е задала питането. Добавила е и доза хумор, а ти си скочил като сисадмин на голяма мрежа "ела ми, новобранке, да ти кажа аз на теб къде зимуват сисадмините".
Колежке RuSo_PoNy, поинтересувай се в твоя район дали има доставчик, различен от БТК, който да ти пусне нетче.
|
Нед Сеп 07, 2008 2:34 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Аз само не разбрах защо колежката иска да се свърже с човека, чийто интернет ползва ? Виждам 2 възможни причини: искаш да си делите разходите или пък си недоволна от бързината на нета и ще подадеш оплакване  .
Ползвай си безплатния нет и си свиркай. Може пък да е някакъв такъв обществен, безплатен, да живееш в зона с безплатен достъп...
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Нед Сеп 07, 2008 12:55 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Муци, на ЛС ще ти пиша какво изрових за нет доставка в твоя квартал 
|
Нед Сеп 07, 2008 1:04 pm |
|
 |
RuSo_PoNy
|
Tuzarka написа: Муци, на ЛС ще ти пиша какво изрових за нет доставка в твоя квартал 
Ей, благодаря - много си слядка
Иначе просто ми е интересно кой е и какъв е ... и би било някакъв забавен начин да се запозная с някой съсед така. Иначе още ми е рано да си търся доставчик... защото няма само аз да го ползвам а и брат ми и т.н. така че .. и с тях трябва да се съобразявам. Иначе си ползвам нечията мрежа и изобщо не ми пука... Така ми е най-лесно..
Колкото до колегата Ангел-ще застрои къща някой ден, та ще го видим тогава какви въпроси ще задава! 
|
Нед Сеп 07, 2008 6:44 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
хахахахах Ангеле шма убиеш - как не те домързя толкова да пишеш бе  .
|
Нед Сеп 07, 2008 6:58 pm |
|
 |
NIK_THE_FLASH
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 12:04 pm Мнения: 282 Местоположение: София 13 Надежда
|
@LEVSKI Колега, изби рибата с последния си пост  Btw, За 50те метра не си съвсем прав - мога да ти направя скийншот как вкъщи (панелка) един Linkshit на 5.4 към лаптопа ми дава Low в съседната стая (5м. по права линия)  Не се заяждам де, все пак навремето съм пускал подобен линксис на 5км разстояние и времената на пакетите бяха като на оптика  ...е добре де, с Калифорния антени  Nо offense пак казвам
@RuSo_PoNy към казаното от колегата мога да добавя само 2 неща :
т.2 : има в съседство една тема от колегата Чилиев за тия модеми
т.3+т.4 : чисто хипотетично има някакъв шанс - малоумието Windows имаше някаква форма на чат за хората в локална мрежа помежду си...некъв месинджър беше, ама не помня...
_________________ Fiat Bravo 1.8 16V
|
Пон Сеп 08, 2008 10:39 am |
|
 |
CHILIEV
|
имам програмка за търсене на вкл. блуутут и като намериш и можеш да им изпращаш МСГ...
100% ще има такива и за УИ-ФИ
едно време бях търсил УИ-ФИ скенери... виж нещо такова трябва да ти свърши работа...

|
Пон Сеп 08, 2008 11:59 am |
|
 |
NIK_THE_FLASH
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 12:04 pm Мнения: 282 Местоположение: София 13 Надежда
|
CHILIEV написа: 100% ще има такива и за УИ-ФИ едно време бях търсил УИ-ФИ скенери... виж нещо такова трябва да ти свърши работа... 
Веднага мога да ти дам един
но той няма да и помогне да разбере кой е комшията 
_________________ Fiat Bravo 1.8 16V
|
Пон Сеп 08, 2008 12:17 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|