Дата и час: Пон Юли 14, 2025 1:59 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
ЗА или ПРОТИВ условната присъда на Максим Стависки? 

ЗА ИЛИ ПРОТИВ УСЛОВНАТА ПРИСЪДА НА МАКСИМ СТАВИСКИ
Анкетата свършва на Вто Апр 01, 2008 8:30 pm
ЗА 23%  23%  [ 11 ]
ПРОТИВ 77%  77%  [ 37 ]
Общо гласове : 48

ЗА или ПРОТИВ условната присъда на Максим Стависки? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST ЗА или ПРОТИВ условната присъда на Максим Стависки?
Тема има, но се появиха различни мнения в нея. Затова предлагам всеки да каже по едно простичко за или против присъдата на Стависки, но без да се мотивира, мотиви и мнения има много в онази другата тема. Но нека си напише и в самата тема "ЗА" или "ПРОТИВ", не да се крие зад анонимността на анкетата.

Не знам как да направя анкетата за постоянно, та ще помоля някои от модераторите да я направи вместо мен ако нещо объркам. Или поне за един месец.

Аз гласувам ПРОТИВ условната присъда, няма да обяснявам защо, не съм обяснявал мнението ми и в другата тема. Целта на анкетата е да се види нагласата на хората, когато могат да не обясняват защо и как.

Добавка: Май стана за 60 дни анкетата, мисля и така е добре.

Последна промяна Arnold на Пет Фев 01, 2008 10:07 pm, променена общо 2 пъти

Пет Фев 01, 2008 8:30 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Re: ЗА или ПРОТИВ условната присъда на Максим Стависки.
Arnold написа:
... Но нека си напише и в самата тема "ЗА" или "ПРОТИВ", не да се крие зад анонимността на анкетата...

И все пак нека хората да могат да гласуват и без да се мотивират. И причината затова е, че в момента е малко неудобно публично да кажеш, че си на страната на Максим.

Пет Фев 01, 2008 9:45 pm
Профил
UNREAD_POST 
Така погледнато си прав напълно, колега snake. Аз изрично обаче си написах в анкетата никой да не се мотивира, само да гласува и да напише в темата дали е "за" или "против". Ако все пак някой не иска да си каже, много ясно, че няма да си каже. :cool:

Споменах ли вече, че аз съм против тази присъда, а вече гледам има и един глас "за".

Пет Фев 01, 2008 9:51 pm
UNREAD_POST 
Колега след като сам изразяваш мнение разично от гласуване в анкета, не би трябвало да препоръчваш на останалите съфорумци да не го правят. Аз съм вторият гласувал "За"!

Пет Фев 01, 2008 10:43 pm
UNREAD_POST 
Moже би нещо не съм се изразил правилно, знам ли и аз :-( Помолих всеки да си пусне вота и да си каже как е гласувал, не да се обосновава защо така е гласувал. Точно това се опитвах да кажа, извинявам се щом не си ме разбрал, явно е неясно посочено от моя страна. Аз поне доколкото съм виждал из различните форуми като има анкета хората си гласуват в нея ама си и казват как са гласували.

Пет Фев 01, 2008 10:49 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз лично гласувах ПРОТИВ. Мотивите - ако на негово място бях аз (да не дава Господ)-вече щях да си ги лежа ефективно. Не може да се мери с различен аршин, само защото името ти е Максим Ставийски и си св. шампион. Идеята е, че всички пред закона сме равни, което в България изобщо не е така.

Пет Фев 01, 2008 11:07 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Няма нищо незаконно или извънредно в тази присъда и ще се обоснова:
- Максим призна вината си, с което автоматично отива на присъда под минимума.
- С чисто съдебно минало е.
- Не е избягал от катастрофата и е оказал помощ на ранените непосредствено след нея.
- Изцяло е съдействал на правосъдието, не е използвал хватки, с които с години можеше да отлага делото. Да не говорим пък, че ако се беше скрил някъде из необятната руска шир, можеше и изобщо да не се яви никога пред нашия съд. Да не би да смятате, че руснаците ще го депортират ?

При това положение няма съд, който да му наложи ефективна присъда.
Личното ми убеждение е също такова: мястото на великия спортист, който вдигаше на крака залите по цял свят, не е в затвора. Направил е ужасна грешка с фатални последици за първи и единствен път в живота си. Това е.

Пет Фев 01, 2008 11:18 pm
Профил
UNREAD_POST 
snake написа:
- Не е избягал от катастрофата и е оказал помощ на ранените непосредствено след нея.

Че не е избягал, не е, ама аз други неща четох от очевидци на случилото се по отношение на това дали е помагал наистина или не е и какво точно е правил тогава. Гласувам "против".

И още нещо, някой има ли идея какво се е случило с полицаите, които са го пуснали видимо пиян да си продължи по пътя, че нещо изгубих дирята на тия хубавци. Уволниха ли ги?

Пет Фев 01, 2008 11:22 pm
UNREAD_POST 
Arnold написа:
Moже би нещо не съм се изразил правилно, знам ли и аз :-( Помолих всеки да си пусне вота и да си каже как е гласувал, не да се обосновава защо така е гласувал. Точно това се опитвах да кажа, извинявам се щом не си ме разбрал, явно е неясно посочено от моя страна. Аз поне доколкото съм виждал из различните форуми като има анкета хората си гласуват в нея ама си и казват как са гласували.

Колега ако в случя някои от двама ни е сбъркал, това съм аз. Извинявам се предишния си пост. Нека анкетата продължи по указания от теб път, щях да се радвам ако хората се обосновават. Най вероятно, ще се опитам да отворя друга тема, когато анкетата приключи.

Пет Фев 01, 2008 11:48 pm
UNREAD_POST 
Гласувах против.

snake, всичко, което изброяваш е вярно и се счита за снижаващи вината обстоятелства. Аз също тая симпатии към Максим С.
НО! Всички сме равни пред закона! Утежняващото вината обстоятелство "след употреба на алкохол" прави нищожни всичките му "снижаващи вината обстоятелства". Присъдата трябваше да е ефективна. Щях да бъда по съгласен на 1 г. ефективна вместо 2,5 г. условна.

Съб Фев 02, 2008 12:40 am
UNREAD_POST 
Гласувах против! Този човек участваше в кампания, която имаше за цел да се справи с "войната на пътя" :evil: :x

Съб Фев 02, 2008 1:48 am
UNREAD_POST 
snake, LEVSKI, а кампанията "НЕ КАРАМ ПИЛ", чието лице беше И Максим Стависки нещо да ви говори така по спомени? А?

Съб Фев 02, 2008 3:05 am
UNREAD_POST 
ПРОТИВ !!! .. Максим трябва да лежи в затвора и да се накаже адекватно

Съб Фев 02, 2008 11:32 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
ПРОТИВ !!!
Не е лично,а просто си мисля(то май само това остана напоследък),че законите са за всички.Като е бил лице на кампанията "Не карам пил",нека продължи да бъде-т.е."Когато пия отивам на топло".Алеко Константинов е казал,че за българина има САМО 2(два) начина да бъде накаран да направи нещо 1-да бъде бит(т.е. с насилие) и 2-да му се бръкне в джоба
И един пост от Нета(не е мой):
"Правителството на република Българистан да изпълни НЕМЕДЛЕННО следните условия!

1. Веднага да даде пълен имунитет на Маским.
2. Да му предостави три нови джипа Hammer но не H3 a H2 защото са по-големи и по-тежки, така и ще може да убе повече хора от раз.
3. Да принуди участниците на движението когато максим кара да ползват велосипеди за да може най-великият българо-руски гражданин да не си губи времето.
4. И трите джипа да бъдат подсилени с укрепващи конструкции за максимален ефект на газене.
5. Да му се зачислят 2(двойки) полицай който да карат пред него и зад него и да глобяват оцелелите(ако има такива)
6. Прокуратурата да завежда дела по бързодо производство на тези които са оцелели и да ги подреждат по пътя Созопол-Бургас веднъж месечно Максим да минава от там но каращ Самосвал.
7. Да му бъде даден медал за гражданска позиция и всеки ВинПром да му праща 25литра от продукцията която произвжда ежемесечно.
8. Максим да бъде награден от БББ(батБойкоБорисов) за изявени доблестни заслуги срещу употрбилите алкохол джигити.
8.1 Джигитите да бъдат уведомени че само лица допринесли за славата на България могат да карат пили МПС и да убиват безнаказано хора.
9. Да се приемат по-строги закони за неупотребили алкохол водачи на МПС.
10. Да се проведе кампания и да се разясни че обикновенните хора и шампионите имат различни права и задължения. на обикновенните хора едно от задълженията е да седят мирно когато шампионите ги газят.
11. Платените медии трябва да пускат периодично безплатни платени статии за оневиняването на Убийци. Да Изискват милост и милосърдие за ПИЯНИ УБИЙЦИ и да искат наказание за убитите.
12. Майката на загиналият петър да плати ремонта на HUMMERа на Максим , както и да му заплати 1500000лв за душевни страдания.
13. Смейството на изпадналата в окма а.к.а. момичето труп Мануела да плати сума не по-малка от 1000000лв. за причинени душевни втрадания на Максим , и да принуди лекарският екип да положи полумъртвото и тяло пред института за спешна помощ "Пирогов" в уречен ден и час , за да може Максим да довърши започнатото."

Незнам за Вас,но аз не бих искал да ме срещне такъв като него!На всички милиони безаварийни километри!

Съб Фев 02, 2008 10:19 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колеги а имате ли представа, колко подобни убийства от шофьори, не са стигнали до нас? Това че е Максим, не му е помогнало да се измъкне, а по скоро го е вкарало в медиийте. Значи когато някоя квартална мутра сгази/убие човек, пресата не го раздухва, и той веднага се измъква. Искате ли да ви дам един куп примери с имена? Нищо не оправдава отнетия човешки живот, но нека не го превръщаме в лов на вещици, бих могъл да демонстрирам(на полигон) как карам след същото количество алкохол, с каквото е карал Максим. Катастрофата не е заради алкохола, просто се е случила.

Съб Фев 02, 2008 11:47 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща