Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 1:56 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Задължително колани на задните седалки!!! Вярно ли е??? 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Задължително колани на задните седалки!!! Вярно ли е???
Тази сутрин чух, че от 01 Октомври се въвеждало задължително поставянето на колани и за седящите на задните седалки. Дори КАТ организирали акция за проверки и съответно глоби :angry: Лично аз не съм чул за такава наредба. Ако имаше такова нещо сигурно щяха да тръбят и по медийте. Това да не е както се беше чуло и за запалени фарове от Октомври до края на Март?
Ако пък наистина има такова нещо и са си го приели тайничко с цел да ни "изцоцат" :angry: :angry: :angry: то просто нямам думи.
Абе имам думи, но тук не им е мястото Yellow_Flash_Colorz_PDT_46

Последна промяна brat_John на Сря Окт 05, 2005 4:44 pm, променена общо 1 път

Сря Окт 05, 2005 10:29 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Ако не броим финансовата страна на въпроса, идеята е много добра, както и тази за фаровете. Жалко ще е ако излезе само слух.

Сря Окт 05, 2005 10:32 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
johnfound написа:
Ако не броим финансовата страна на въпроса, идеята е много добра, както и тази за фаровете. Жалко ще е ако излезе само слух.

ти очевидно няма да имаш нищо против ако те задължат да караш и с каска в колата.

Сря Окт 05, 2005 1:40 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Ами аз мога да кажа много неща по въпроса и всичките няма да са много ласкави за КАТ!
Очаквайте, задължителни каски, налакътници, и наколенки - задължителни пунктове за почивка през 100 км - задължителни кабинки след края на всяко населено място за проверка на винетки, налягане на гумите или пък да не сме превишили с някой килограм товароносимостта на колата си!!!!!! :x
Пълна идиотщина - за съжаление тези решения "на парче" няма да доведат до нищо ново или по-добро, освен да ни научат да си слагаме още по-бързо коланите когато ни спрат и да пледираме невменяемост. С българския манталитет няма да се опраят по подобен начин....

Сря Окт 05, 2005 3:39 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
trent написа:
Ами аз мога да кажа много неща по въпроса и всичките няма да са много ласкави за КАТ!
Очаквайте, задължителни каски, налакътници, и наколенки - задължителни пунктове за почивка през 100 км - задължителни кабинки след края на всяко населено място за проверка на винетки, налягане на гумите или пък да не сме превишили с някой килограм товароносимостта на колата си!!!!!! :x
Пълна идиотщина - за съжаление тези решения "на парче" няма да доведат до нищо ново или по-добро, освен да ни научат да си слагаме още по-бързо коланите когато ни спрат и да пледираме невменяемост. С българския манталитет няма да се опраят по подобен начин....

Прав си!!! А иначе мисля че колани на задните седалки и сега по правилник(или по закон)трябва да се слагат , ама не държат за тях. Може и да греша-аз книжка съм взел 94 година, ама преди 3-4 месеца някой ме убеждаваше че и задните са задължителни. :?: :?: :?: :? :? :? :?

Сря Окт 05, 2005 3:59 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
А аз ще кажа следното всеки персонално поема риска да си кара с или без колан. Особенно за градски условия ама нали трябва да ни вземат парите.

Сря Окт 05, 2005 4:39 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Доколкото четох норматирната уредба: http://fiat-ruse.hit.bg/normativ.htm никъде не се споменава за светлините от 01.10 до 31.03 ... но за коланите не е казано "само на предните седалки" - така че както е казано по-горе ... зависи колко ще се заядат с теб .... а и глобите са различни - за шофьора - 40лв+8точки а за пътник 20лв и без точки ... :wink: Ако някой зане .... /гледам на една снимка в София на срещите имаше 'чичко полицай' - нека се изкаже компетентно и безпристрастно .....

Последна промяна ivo на Пет Окт 07, 2005 8:07 am, променена общо 1 път

Сря Окт 05, 2005 4:39 pm
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Мда, това за коланите на задните седалки не е ново. Виж ако има акция "каиш" по подобие на "светлина" - това би било новост. Но си мисля, че едва ли е толкова трудно да си слагаме коланите. Нека все пак не си мислим, че всяко нещо което КАТ иска от нас е "поредната тъпотия". Едва ли е толкова трудно да се опитаме просто да спазваме законите. А и не виждам особена разлика между колана на предната и колана на задната седалка. Те са там за нашата безопасност. Е, това че ние сме си телета и сме голямата работа "аз 15 години съм шофьор и колан не съм сложил" (с ударение на "и"-то в последната дума) си е изцяло за наша сметка.
Аз лично карам задължително с колан и подсещам тези, които се возят при мен за него.

Редакция: скоби и кавички...

Сря Окт 05, 2005 5:58 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Днес се оказа, че за сега колани на задните седалки и запалени фарове през светлата част на деня са желателни, но все още не са задължителни. Това е информация от една колежка, чийто мъж е полицай и която помолих снощи да пита за да "пием вода от извора" :wink:

Чет Окт 06, 2005 1:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
:!:

Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 6:41 pm, променена общо 1 път

Чет Окт 06, 2005 2:33 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Абсолютно съм ЗА използването на задните колани. Даже е добре да има проверки за да стане навик както се слагат предните. Защото не рядко при удар задните пътници с телата си притискат предните и стават причина за смърта им.

Чет Окт 06, 2005 3:33 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
За целта вземете си двуместни коли че да не му мислите много за задните :) :roll:

Чет Окт 06, 2005 3:39 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
deqnak__ написа:
Абсолютно съм ЗА използването на задните колани. Даже е добре да има проверки за да стане навик както се слагат предните. Защото не рядко при удар задните пътници с телата си притискат предните и стават причина за смърта им.

момчета само с предни и задни колани няма да стане. трябват каски, наколенки, подлакътници, задължителна застраховка живот в полза на КАТ и така...
и защо за едни колана е задължителен а за други не е? те немогат ли да пострадат при удар? коланите са пълен ташак!

Чет Окт 06, 2005 3:49 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
За тези които смятат, че коланите са ненужни. Преди време имаше една история за член на клуба който се удари край Вакарел. Снимката седи най-отгоре в раздел Истоии. Знаете ли къде можеше да бъде сега ако беше без колан. Айде вижте снимките и се замислете. Колана спасява живот.

Чет Окт 06, 2005 3:57 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Марио е прав, при наличие на задни колани поставянето им е задължително според закона!
Друг е въпроса колко е нужно това, можем да го оспорваме вечно.
Митко, как да ти кажа това и за предните колани е малко относително, зависи какъв е удара, аз лично имам няколко приятеля кото след удар и без колан остават невредими а от колите нищо не остава. Дори има случай, при който четирима без колани след излизане от пътя, при превъртането на автомобила изпадат от колата и остават невредими а от нея не става и кафез за канарчета.
Въпроса е, че всеки си преценява риска, разбира се в голямата част от случаите те спасяват животи!
Лично аз в града никога или почти никога не слагам, но извън града - Винаги!!!

Чет Окт 06, 2005 4:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща