|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 6:45 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Помощ - подарявам хамстери
Автор |
Съобщение |
d_ivaka
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Апр 21, 2007 11:35 am Мнения: 7 Местоположение: София 22 Кремиковци
|
 Помощ - подарявам хамстери
пичове некои да иска хамстери подарявам ги  ше ми изядат къщата 
_________________ Fiat Bravo 1.6 16v
|
Нед Юли 20, 2008 11:12 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
 Re: пооомоощ
d_ivaka написа: пичове некои да иска хамстери подарявам ги  ше ми изядат къщата 
Ама какво заглавие си лепнал само-определено привлича вниманието,макар положението да не е толкова критично 
|
Нед Юли 20, 2008 11:30 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Помисли си за напред дали да ги чифтосваш, за да няма всяка година тема "Помооощ" 
|
Нед Юли 20, 2008 11:35 pm |
|
 |
sok1
|
 Re: Помощ - подарявам хамстери
d_ivaka написа: пичове некои да иска хамстери подарявам ги  ше ми изядат къщата 
Хайде, хората с котки какво мълчите?... Помагайте на човека!... 
|
Нед Юли 20, 2008 11:52 pm |
|
 |
Rokambol
|
sok1 написа: d_ivaka написа: пичове некои да иска хамстери подарявам ги  ше ми изядат къщата  Хайде, хората с котки какво мълчите?... Помагайте на човека!... 
Аз съм с две котки...колко ли време ще оцелеят хамстерите у нас  Пич, занеси ги в някой магазин за дом. любимци и им ги дай. Предполагам, че няма да откажат да ги вземат.
|
Пон Юли 21, 2008 6:40 am |
|
 |
CHILIEV
|
Rokambol написа: ... Пич, занеси ги в някой магазин за дом. любимци и им ги дай. Предполагам, че няма да откажат да ги вземат. аз когато имах хамстери правех точно така.. подарявах ги на един магазин за домашни любимци, а те ми даваха храна ... танту за кукуригу Tuzarka написа: Помисли си за напред дали да ги чифтосваш, за да няма всяка година тема "Помооощ" 
лошото е че не е всяка година ... през месец-месец и половина можеш да си имаш котило по 10-15 бройки...  якооо
аз съм събирал по над 30бройки... ама не се гледат лесно 
|
Пон Юли 21, 2008 9:41 am |
|
 |
Rokambol
|
CHILIEV написа: ... аз съм събирал по над 30бройки... ама не се гледат лесно 
off>...да ти дам едната котка на заем, да ти помогне малко 
|
Пон Юли 21, 2008 9:55 am |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Пон Юли 21, 2008 9:57 am |
|
 |
Rokambol
|
grigor_j написа: ...Тряа си вземеш змия...... 
..че вече няма ли си  ..малее, оспамихме темата на човека...хайде., няма ли някой да вземе 2-3 за детенце, за гадже..помагайте на колегата 
|
Пон Юли 21, 2008 10:00 am |
|
 |
CHILIEV
|
Rokambol написа: off>...да ти дам едната котка на заем, да ти помогне малко 
off^2> аз вече не гледам.. бабата и дядото (на хамстерите бе) умряха от старост... а другите ги подарих... после имахме куче, котка, рибки, костенурка... вече ми викат Ной в квартала 
|
Пон Юли 21, 2008 10:09 am |
|
 |
Tuzarka
|
Е не мога да ви разбера, честно.....защо умишлено оставяте хамстерите да се чифтосват? Сигурно е голям кеф да гледате малки, но това е само начална радост. Ако сметнете в каква прогресия ще се умножава броят им....2 хамстера правят минимум 10 малки. До тук 12. От тези 12 половината да са женски - 6 женски х 10 новородени = 60 малки хамстера....от тези хамстери половината да са женски 30 х 10 новородени = 300 броя хамстери....е, звучи безотговорно от всякъде 
|
Пон Юли 21, 2008 1:33 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Tuzarka написа: ...2 хамстера правят минимум 10 малки. До тук 12. От тези 12 половината да са женски - 6 женски х 10 новородени = 60 малки хамстера....от тези хамстери половината да са женски 30 х 10 новородени = 300 броя хамстери....е, звучи безотговорно от всякъде 
това за какъв период от време го сметна... ???
а знаеш ли след колко време малките хамстери стават полово зрели... ?
отчиташ ли смъртността? а това че дори и най добрата майка след 2-3 раждания става канибал и си изяжда ако не всички то част от малките ?
реално много бързо се размножават щото са си живи мишки, но и процента на смъртност е много голяма .. да и да не забравяме че живеят около година и половина ....
абе ти гледала ли си хамстери ?
|
Пон Юли 21, 2008 2:00 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Размножаване Мъжките хамстери достигат полова зрялост на 10-11 седмици, а женските - 7-8. Добре е женските да се заведат при мъжките, а не обратно, защото женската ще се опита да защити териториата си. Бремеността на хамстерката е около 15-17 дни.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пон Юли 21, 2008 2:06 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Ау, нападнаха ме любителите на хамстери
Просто изказвам лично мнение - аз никога не бих позволила такова мощно развъждане, нито да умират малки, нито да се самоизяждат помежду си. Нито бих искала да съм свидетел на това.
Принципно съм против безконтролното развъждане на всякакви животни...хамстери, котки, кучета.....хора 
|
Пон Юли 21, 2008 3:21 pm |
|
 |
CHILIEV
|
ясно, но като удари чертата с "безотговорно" направо ни уби..
човека можеше съвсем тихо и кротко да ги пусне в канала на улицата и да не си създава главоболия...
ето това щеше да е безотговорно... 
|
Пон Юли 21, 2008 3:25 pm |
|
|