|
|
Дата и час: Нед Юли 13, 2025 4:33 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Българите са прост народ с претенции
Автор |
Съобщение |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
 Българите са прост народ с претенции
Фрапиращо звучи но е факт.Масата от народа е тъп и с претенции за всичко.Допускаме да ни управляват бандити,които ограбват всичко каквото може,цените скачат с всеки изминал ден,а народа стои и се примирява като стадо тъпи овце.Имам един колега йорданец,които ми беше разказал какво се е случило в Йордания:Вдигнали с 5 стотинки хляба и в същия ден всичко живо излязло да линчува политиците.Тука хляба трябва сигурно 5 лв да стане за да се случи това.А иначе българите се изхвърлят колко умни хора били колко начетени,а са тъпи кат галоши.Явно е българска черта да мислиш винаги за себе си да се облажиш и да прецакаш другия,вместо да мислиш за общото благо на родината.
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Сря Юни 18, 2008 12:05 pm |
|
 |
svetkos_
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Юни 11, 2008 3:39 pm Мнения: 133 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
 Re: Българите са прост народ с претенции
plambi написа: Фрапиращо звучи но е факт.Масата от народа е тъп и с претенции за всичко.Допускаме да ни управляват бандити,които ограбват всичко каквото може,цените скачат с всеки изминал ден,а народа стои и се примирява като стадо тъпи овце.Имам един колега йорданец,които ми беше разказал какво се е случило в Йордания:Вдигнали с 5 стотинки хляба и в същия ден всичко живо излязло да линчува политиците.Тука хляба трябва сигурно 5 лв да стане за да се случи това.А иначе българите се изхвърлят колко умни хора били колко начетени,а са тъпи кат галоши.Явно е българска черта да мислиш винаги за себе си да се облажиш и да прецакаш другия,вместо да мислиш за общото благо на родината.

_________________ Фиат Браво 1.6 2000, Кукла www.prosport.bg
|
Сря Юни 18, 2008 12:12 pm |
|
 |
CHILIEV
|
мдаааааа... 
|
Сря Юни 18, 2008 12:14 pm |
|
 |
Maranello
|
Не че искам да те обиждам,но такива празни приказки,крайни заключения,мизерни изказвания може да ги напише кухоумец. Незнам дали осъзнаваш,че с подобно мислене цял живот може да седим да си "расъждаваме" и нищо да не променим!
Теми от такъв характер с които се буни определена прослойка одавна не са актуални.
На сегашния етап всеки ,работи живее динамичен живот и се стреми да е добре,вместо да седи и да обвинява незнам си кой си политик,държавник,чиновник....одавна мина времето и на "държавата ни е виновна",че сме свикнали да седим по цял ден,че сме бедни,че цените са ни високи,че сме от провинцията,че нямаме реализация,че сме се омъжили/оженили за неподходящ човек и тн и тн..
PS. Спокойно може да те приемат в партията на Волен Сидеров. 
|
Сря Юни 18, 2008 12:18 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Девизът "Един за всички, всеки са себе си" хич не е градивен...някакви единаци сме станали
|
Сря Юни 18, 2008 12:29 pm |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Maranello написа: Не че искам да те обиждам,но такива празни приказки,крайни заключения,мизерни изказвания може да ги напише кухоумец. Незнам дали осъзнаваш,че с подобно мислене цял живот може да седим да си "расъждаваме" и нищо да не променим! Теми от такъв характер с които се буни определена прослойка одавна не са актуални. На сегашния етап всеки ,работи живее динамичен живот и се стреми да е добре,вместо да седи и да обвинява незнам си кой си политик,държавник,чиновник....одавна мина времето и на "държавата ни е виновна",че сме свикнали да седим по цял ден,че сме бедни,че цените са ни високи,че сме от провинцията,че нямаме реализация,че сме се омъжили/оженили за неподходящ човек и тн и тн.. PS. Спокойно може да те приемат в партията на Волен Сидеров. 
Aз констатирам,а ти се присмиваш отстрани и гледаш като всички кухоумци в държавата.Представям си ако направя някакъв призив сигурно ще се насереш от смях/с извинение/Аз може да отида в партията на Сидеров,а ти отиди при Доган да се облажиш,както много българи го правят вече.
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Сря Юни 18, 2008 1:37 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Маранело е права. С митинги и лозунги никой няма да подобри начина си на живот. Да, нещата в държавата ни не са цветущи, но те зависят от всеки един от нас. Ако доходите ти са ниски, увеличи ги. Ако не ти харесва управлението, след година имаш възможност да го смениш. Градът ти е мръсен, опитай се поне ти да не го замърсяваш. 10% от българите ако придобият европейско мислене и ще се оправим.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юни 18, 2008 3:24 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Според мен пък е хубаво от време на време да има митинги и лозунги. Навсякъде по света като има недоволни - двигат се на стачка/бунт. А българинът има нужда от време на време да бъде поразсъбуден, да бъде погъделичкана националната му гордост. Ако Ботев, Левски и другите будители са разсъждавали по начина - да си седим в къщи и да бъдем добри, аз днес щях да нося фередже  Друг е въпросът, че в БГ никой са нищо не бръсне протестите, нито пък има ефект от тях. А е трудно да се добие европейско мислене. За това има и се правят закони, но няма кой да съблюдава спазването им, поради простата причина, че всички за в кюпа. Според мен не трябва всеки да мисли само за себе си. Ето на запад (вече не си спомням в коя държава, беше отдавна) не им харесаха цените за разговори по мобилни телефони и направиха протест под формата на въздържание от тел.разговори в рамките на 1 ден. А тук кой ще го направи? Никой.
|
Сря Юни 18, 2008 3:36 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Ами защо трябва да има кой да те плеска през ръката, а не те спира само надписа "недей". Това пак опира до личното. Ако си спазваш закона няма да има нужда от по-строги мерки за опазването му.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юни 18, 2008 3:42 pm |
|
 |
presiqn
|
Както гласи една поговорка. "Аз да съм добре, па вуте да е зле." май така беше.
Напълно съм сагласен с теб колега.
|
Сря Юни 18, 2008 7:29 pm |
|
 |
ribar-imanqr
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 8:03 am Мнения: 178 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
Може и да стане нещо?!?!?!?!?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ някой отиват в рая , някой в ада аз за риба,вече и ловец-абсолютен спец
Brava JTD105
|
Сря Юни 18, 2008 11:09 pm |
|
 |
msi
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Фев 27, 2008 6:49 pm Мнения: 22 Местоположение: Велико Търново
|
Проблема е че българина не гласува докато всички турци гласуват задружно.
Освен това, на хора над 60 трябва да им се забрани да гласуват!
Ако в парламента няма подли комунисти и нагли турци, положението щеше да е много по добро.
|
Сря Юни 18, 2008 11:23 pm |
|
 |
Paparac
|
Ferrari написа: Ако доходите ти са ниски, увеличи ги. Ако не ти харесва управлението, след година имаш възможност да го смениш. Градът ти е мръсен, опитай се поне ти да не го замърсяваш. 10% от българите ако придобият европейско мислене и ще се оправим.
Прав си. Лошото е, че след изборите догодина пак нищо няма да се промени...с кого да сменим управляващите, с Бат' Бойко ли?
Иначе авторът е прав според мен до известна степен, макар че не бих искал да съм краен като него. Факт е, че на французите ако им вдигнат така безпричинно олиото и сиренето, например, както стана у нас...жална им майка на управниците им. А тук какво - нищо. У нас все още не се наблюдава чисто европейски гражданско общество, което не търпи да го мачкат. А ние сме готови 500 години робство да го наричаме "османско присъствие" 
|
Сря Юни 18, 2008 11:34 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Че резултатите от гласуване лесно се фалшифицират 
|
Сря Юни 18, 2008 11:35 pm |
|
 |
Paparac