|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:12 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ако имате нужда от помощ..
Автор |
Съобщение |
Neosi
|
 Ако имате нужда от помощ..
За компютри (не за фиатките)..свиркайте колеги!!!
|
Пет Мар 14, 2008 10:14 pm |
|
 |
sok1
|
 Re: Ако имате нужда от помощ..
Neosi написа: За компютри (не за фиатките)..свиркайте колеги!!!
Софтуер? Хардуер? Или и двете?
|
Пет Мар 14, 2008 11:28 pm |
|
 |
Neosi
|
sok1 написа: Neosi написа: За компютри (не за фиатките)..свиркайте колеги!!! Софтуер? Хардуер? Или и двете?
И двете...с каквото мога...ще помагам 
|
Съб Мар 15, 2008 7:33 pm |
|
 |
Rokambol
|
Neosi написа: За компютри (не за фиатките)..свиркайте колеги!!!
Веднага се възползавам от офертата. Как да си подкарам карточетеца 7 in 1? Компа е на жената, пломбиран, в гаранция и не мога да го отварям. Карточетеца е свързан към дъното, защото двата USB порта на него си бачкат, както и изходите за MIC и слушалки, но карти не познава. Всички драйвери за дъното са инсталирани. Къде да търся проблема?
|
Нед Мар 16, 2008 7:03 am |
|
 |
georgian
Кара кола
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:49 pm Мнения: 340 Местоположение: Горна Оряховица
|
Пробвал ли си варианта да го забършеш като устройство, да рестартираш и да го оставиш да се инсталира отново сам?
Друг вариант-да откриеш някакви различни драйвери от нета и да пробваш с тях.
Трети вариант-занасяш щайгата на този, на когото си дал маса пари и го оставяш да се спасява с нея. 
Нед Мар 16, 2008 10:24 am |
|
 |
Rokambol
|
georgian написа: Пробвал ли си варианта да го забършеш като устройство, да рестартираш и да го оставиш да се инсталира отново сам? Друг вариант-да откриеш някакви различни драйвери от нета и да пробваш с тях. Трети вариант-занасяш щайгата на този, на когото си дал маса пари и го оставяш да се спасява с нея. 
Всичко това е пробвано, но не става. Последното също, щото искат 3 дни да стои там. Ще взема да му разкарам пломбите и сам да си го оправя.
|
Нед Мар 16, 2008 10:34 am |
|
 |
georgian
Кара кола
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:49 pm Мнения: 340 Местоположение: Горна Оряховица
|
Ами вариант за гаранционните стикери-със сушоарче ги понагряваш малко и внимателно отлепяш.
После си ръчкаш на воля вътре и после залепяш с двойнозалепващо тиксо-почти не си личи, само ако се вгледаш.
Откъде го купи туй чудо, че искат и три дни да стои при тях-да не би да трябва да отлежи? 
Нед Мар 16, 2008 10:49 am |
|
 |
Rokambol
|
georgian написа: Ами вариант за гаранционните стикери-със сушоарче ги понагряваш малко и внимателно отлепяш. После си ръчкаш на воля вътре и после залепяш с двойнозалепващо тиксо-почти не си личи, само ако се вгледаш. Откъде го купи туй чудо, че искат и три дни да стои при тях-да не би да трябва да отлежи? 
Знам го тоя номер  Фирмата е софийска, а местният им представител е трагедия.
|
Нед Мар 16, 2008 11:03 am |
|
 |
georgian
Кара кола
|
Много са услужливи, докато ти вземат паричките-след това започват оправданията...
Нед Мар 16, 2008 12:17 pm |
|
 |
Rokambol
|
georgian написа: Много са услужливи, докато ти вземат паричките-след това започват оправданията...
Така си е. В час съм с компютрите и знам как да реша проблема, но само ако го отворя. Просто питах за всеки случай дали няма някакъв друг начин, но излиза, че си е чисто хардуерен проблем. Ще го отворя. Кой знае къде се мандахерца куплунга на четеца...Благодаря на отзовалите се.
P.S. Между другото, това е вторият компютър, в смисъл, че първият, който бяха дали на жената, го върнах още на другата сутрин, защото още по време на инсталацията умираше...оказа се не добре пъхната видео карта в PCI-E слота, но все пак, уважиха желанието ни да вземем друг.
|
Нед Мар 16, 2008 12:36 pm |
|
 |
CHILIEV
|
georgian написа: Ами вариант за гаранционните стикери-със сушоарче ги понагряваш малко и внимателно отлепяш. После си ръчкаш на воля вътре и после залепяш с двойнозалепващо тиксо-почти не си личи, само ако се вгледаш. Откъде го купи туй чудо, че искат и три дни да стои при тях-да не би да трябва да отлежи? 
след това ако недай си боже му се случи нещо сериозно на компа и го занесе в гаранционния сервиз, при махане на лепенките ще видят измамата
според мен не е удачен вариант.
Rokambol
Когато пуснеш компа и влезеш в my computer - виждат ли се като устройства ?
Ако не се виждат като устройства значи не ти е свързан панела с кард риидърите.
|
Нед Мар 16, 2008 12:39 pm |
|
 |
Rokambol
|
CHILIEV написа: georgian написа: Ами вариант за гаранционните стикери-със сушоарче ги понагряваш малко и внимателно отлепяш. После си ръчкаш на воля вътре и после залепяш с двойнозалепващо тиксо-почти не си личи, само ако се вгледаш. Откъде го купи туй чудо, че искат и три дни да стои при тях-да не би да трябва да отлежи?  след това ако недай си боже му се случи нещо сериозно на компа и го занесе в гаранционния сервиз, при махане на лепенките ще видят измамата според мен не е удачен вариант. Когато пуснеш компа и влезеш в my computer - виждат ли се като устройства ? Ако не се виждат като устройства значи не ти е свързан панела с кард риидърите.
Напълно си прав, точно за това още го търпя така, не обичам измамите, но май ще ме принудят накрая...
Не се виждат като устройства  Ясна е работата.
|
Нед Мар 16, 2008 12:41 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Rokambol написа: ...Не се виждат като устройства  Ясна е работата.
ами 100% е така, понеже на служебния комп имам такъв панел и при всяко включване
ми изскачат 99 устройства и ме дразнят адски много .
Върви и им набии канчетата на тея полу-грамотни сервизници и настоявай веднага да ти го
отворят веднага, да ти свържат рийдърите или да ти дадат лепенка и ти да си го оправяш ...
Незнам, само факта че още слагат лепенки говори много лошо за сервиза, от година поне
уважаващите себе си и клиентите си сервизи не използват тези унизителни лепенки. 
|
Нед Мар 16, 2008 12:50 pm |
|
 |
Rokambol
|
CHILIEV написа: ... Незнам, само факта че още слагат лепенки говори много лошо за сервиза, от година поне уважаващите себе си и клиентите си сервизи не използват тези унизителни лепенки. 
Ти какво очакваш от компютър, купен от Метро, при това на лизинг. Женска работа - решила, че старата машина бави (жената е строителен инженер и бачка с всевъзможни CAD програми) и и трябва нова, и къде - право в Метро.  Поне конфигурацията му я бива - самолет е. Яко CPU, яко видео, много рам, огромен TFT...
|
Нед Мар 16, 2008 1:01 pm |
|
 |
CHILIEV
|
това че са пропуснали свързването му е дребен кахър дето се вика... но щом е системно тогава става проблем
драсни после дали са ти отстранили проблема 
|
Нед Мар 16, 2008 1:16 pm |
|
|