Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:16 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Относно "Синя зона" 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST Относно "Синя зона"
значи започвам от миналия месец...спирам,не виждам знака"синя зона" и фиш-воновен съм си!да ама днес не бях спрял на въпросната "синя зона" и пак имах "етикетче" на стъклото..иамше само знак че е забранено паркирането...та да мина по същество: имат ли право въпросните господа да поставят тези фишчета при положение, че не съм спрял там където действат те?и какво става ако не си ги плащам?

Чет Мар 13, 2008 8:39 pm
Профил
UNREAD_POST 
Етикетчето може да е глобите дето ги лепят Общинска полиция...те май са различни от тези на "Синята зона"

Чет Мар 13, 2008 8:42 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
еми на печатите сложени в/у етикетите пише "синя зона" :neutral:

Чет Мар 13, 2008 9:02 pm
Профил
UNREAD_POST 
Единият вариант е да не си видял табела "синя зона", другия вариант е да ползват едни и същи лепенки както за синя зона, така и за забранентите за паркиране места. Защо не отидеш да питаш там където отговарят за синята зона...не знам в твоя град как се казва

Чет Мар 13, 2008 9:09 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ако не се платиш, няма да можеш да ползваш услуги на общината. Освен това ако успееш да натрупаш 3-4 глоби ( а те не се натрупват, а нарастват в геометрична прогресия) от "Синя зона" , те предават на АДВ и започват процедурите за принудително събиране на дължимите суми.

Пет Мар 14, 2008 11:10 am
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
и в какво се състои това принудително взимане на дължимите суми...?

Пет Мар 14, 2008 1:52 pm
Профил
UNREAD_POST 
При много големи суми идва съдя ипзълнител, описва ти имуществото...мисля даже, че може и да се продаде част от имуществото, за да се покрият дължимите от теб суми. Но това е за големи длъжници(примерно на Топлофикация). Мисля, че за 3-4 глоби за обща сума от 100-150 лева никой няма да те съди. Аз не съм си платила данъка на колата, та сега април ще плащам за две години и никой не ме съди, защото съм една от многото Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 Но е хубаво да си ги платиш, разбира се след като се увериш дали правомерно ти е лепната глобата втория път.

Пет Мар 14, 2008 2:09 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
rusee_pz написа:
и в какво се състои това принудително взимане на дължимите суми...?

Ами то си е цяла процедура. Както е казала Tuzarka за 100-150 лв. няма да те закачат, но проблемът е, че първата глоба от синя зона май беше 10 лв, но втората, третата, четвъртата вече отиват към 500 лв. Започва се с писма, покани за доброволно плащане, крайната мярка е посещения на адрес със съдия изпълнител и описване и разпродаване на имущество.

Пет Мар 14, 2008 2:44 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
мхм чудно.първата ми е 20 лв,пък сега тая е 15 :wink:

Пет Мар 14, 2008 3:03 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз затова като не съм сигурен дали е синя зона или не си пускам за всеки случаи смс да ми е мирна главата. Според мен и да не платиш глобите не е проблем. Освен това общински фирми нямат право да ти налагат административни наказания.Те не са КАТ и освен това кво като не те обслужват в общината, та ти си от Пазарджик - много ти дреме.

Пет Мар 14, 2008 4:58 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
mitakkk написа:
Аз затова като не съм сигурен дали е синя зона или не си пускам за всеки случаи смс да ми е мирна главата. Според мен и да не платиш глобите не е проблем. Освен това общински фирми нямат право да ти налагат административни наказания.Те не са КАТ и освен това кво като не те обслужват в общината, та ти си от Пазарджик - много ти дреме.

много си прав колега Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 ,пък и по-принцип нали "много добре" обслужват......

Пет Мар 14, 2008 5:53 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
rusee_pz написа:
mitakkk написа:

много си прав колега Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 ,пък и по-принцип нали "много добре" обслужват......
Нещо не разбирам какво сте писали :dontknow: Не става дума за качеството на обслужване, а това че ако ти трябва някаква услуга от общината - данъчна оценка, скица, разрешително и т.н., просто няма да я получиш, ако имаш неплатени глоби.

Пет Мар 14, 2008 8:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]