|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:10 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
В Германия забраниха пътните камери
Автор |
Съобщение |
Tuzarka
|
 В Германия забраниха пътните камери
"От днес германските катаджии са лишени от много важно свое оръжие - пътните камери. Според решение на Конституционния съд на Федералната република полицаите нямат право да сканират регистрационните номера на автомобили, заснети с камери, защото това противоречи на конституцията на страната. Според върховните съдии използването на камерите дава прекалено много възможности на полицията за проникване в личния живот на гражданите.
Федералният конституционен съд на Германия е определил, че законът, благодарение на който пътните полицаи могат да следят гражданите, наистина нарушава правото на тайна на личен живот на гражданите. Досега полицаите разчитаха намерата на преминаващите покрай камерата автомобили и ги вкарваха в компютър, като по този начин са търсели откраднати автомобили. Според съда тази практика нарушава правото на тайна на пътуванията на гражданите."
Цялата новина - http://www.auto-press.bg/index.php?cat=3&sub=4414
П.П. Ние май отиваме там от където европейците се връщат. При нас на хиляди места ще въведат камери и чак след 10-15 години някой ще сети, че това до голяма степен нарушава човешките права.
|
Чет Мар 13, 2008 6:46 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
Използвани за следене на откраднати коли, да ама не. Няма нищо по-лесно от ваденето на временни номера в Германия. А иначе на немците камери не им трябват, нямат ограничение на скоростта по магистралите, имат си култура на шофирането, колегиалност на пътя.... ей такива чуждици за България. А че сме изостанали и то неимоверно, е ясно дори на сина ми
От друга страна в цяла Европа се използват камери за заснемане на нарушения и катастрофи, това че Германия е отрекла камерите, не значи че ще бъде последвана от всички останали.
Относно камерите за наблюдение на пътя в България, нали някой трябва да си вземе комисионната от крупната сделка, както стана с топломерите. 
|
Чет Мар 13, 2008 8:05 pm |
|
 |
Tuzarka
|
В Германия махат камерите - било нарушение на личния живот. В Италия забраниха съхраняването на данни от телекомуникационни компании и оператори - пак в името на защитата на частния живот на гражданите.
Наистина в България е добре да има камери предвид манталитета на много от шофзорите. Обаче никой не гарантира за правилното използване на записите, както и за обективното отчитане на нарушенията, заснети от камери.
Ето как е в БГ, гр.Варна...това е камера, която по мое мнение следи минувачите. Взаимно се снимахем с нея. Отделно на самия светофар бяха накичени камери, следящи колите. Нема лабаво.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Мар 13, 2008 8:20 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
Самите ние сме 50години след изброените държави. Закони има хиляди, но няма спазване, някои дори се изключват взаимно, факт възможен и реален само в България. Защита на личните данни, неприкосновеност на личният живот и имущество. От друга страна се следи кореспонденцията със закон и напр. ако хванеш някой, че е влязъл с взлом в дома ти и го набиеш - може да те съди. Не държава, а мащеха! ЗаКон или заМагаре, все тая, а докато не се вдигнем срещу всички произволия, а само мрънкаме и чакаме някой да ни "оправи" - нямаме никакво право да изискваме каквото и да било.
|
Чет Мар 13, 2008 8:49 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Airis написа: ...и напр. ако хванеш някой, че е влязъл с взлом в дома ти и го набиеш - може да те съди...
На мен ми е много интересно да докаже как точно ти си го набил, като няма свидетели- може да мине като "по- твърдо" задържане, а и полицаите като дойдат да го приберат едва ли ще се интересувал как точно си го задържал и на дело няма въобще да са на негова страна, най- много ако и на тях се пеняви- да му поотупат прахоляка и те.
Значи- хващаш го във вас, биеш си го( без да му чупиш само кости и главата и да е жив) и после се обаждаш на Полицията да го прибере и пишеш жалба за взлом- това е.
|
Чет Мар 13, 2008 9:30 pm |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
Аз съм изумен от едно друго нещо: ако правиш качествен сърдечен масаж на някой почти сигурно ще му счупиш ребро, и най-готиното е, че той после ако оживее може да те съди....
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Чет Мар 13, 2008 10:03 pm |
|
 |
Tuzarka
|
 То за това всеки си прави пас, ако трябва да помага на някой в беда...изобщо българина е егоист...можеш да си умреш като куче на някой тротоар...и както гледам напоследък е модерно да стоиш отстрани и да снимаш екшъна-изгорял влак, пожари, катарстрофи и т.н., но не и да се притечеш на помощ
|
Чет Мар 13, 2008 10:12 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
аз съм за камерите.Все пак човек получава условен рефлекс и има ефект,но все се чудя дали не са за,, простолюдието,, като нас имайки предвид последните решения на темида.
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Чет Мар 13, 2008 10:50 pm |
|
 |
Tuzarka
|
parata написа: аз съм за камерите.Все пак човек получава условен рефлекс и има ефект,но все се чудя дали не са за,, простолюдието,, като нас имайки предвид последните решения на темида.
Точно това и аз имам предвид, че горят дребни рибки като нас
|
Чет Мар 13, 2008 10:55 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
От познати шофьори на автобуси и бусове съм чувал, че в Германия най-сериозния контрол е на големите паркинги, особено тези край основните пътища и магистрали. Там непрекъснато има ченгета, идват и ти преслушват тахошайбата. Ако имаш някъде превишение на скоростта, веднага яка глоба, стигаща до 2000 евро.
А по принцип съм против камерите. Като цяло спазвам законите и правилата, но не искам това да става принудително и на базата на страха да не те хванат.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Пет Мар 14, 2008 11:17 am |
|
 |
ribar-imanqr
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 8:03 am Мнения: 178 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
Тузарке би ли ни информирала къде се намира тази камера във Варна "да и видим настройките" ако може така да се каже да я ремонтираме А? 
|
Пет Мар 14, 2008 5:05 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Е етова е държава - браво
|
Пет Мар 14, 2008 5:09 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|