|
|
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 1:45 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
FANTOMA
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Фев 28, 2008 3:20 pm Мнения: 25 Местоположение: Габрово
|
 Винетки...
Здравейте колеги! Имам следния проблем имам 2 коли обаче не ми се дават 140 лева за две винетки затова си купих само една но понякога ползвам и другата за извън града но по рядко та въпроса ми е някои знае ли някакъф трик как да се залепя и отлепя винетката без да се разрушава някои казват с веро да де ама на слуцето ко ще стане ако някои знае някаф трик да каже 
|
Сря Мар 12, 2008 4:53 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
чувал съм за метод с целуфан!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Сря Мар 12, 2008 5:02 pm |
|
 |
m1t3t0
|
ХАах аз се сетих да я залепиш на целуфан (по-голямо парче) и с безцветно тиксо да залепиш целуфана за стъклото. Като ти трябва за другата кола просто махаш тиксото 
|
Сря Мар 12, 2008 5:03 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Местя темата в "Общи приказки" тук все пак е технически раздел.
|
Сря Мар 12, 2008 5:08 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Отлепянето става с нягряване мисля...правят го там където сменят стъклата...но ако лепиш с тиксо ще се вижда. Не знам дали няма да стане с безцветно канцеларско лепило - да лепнеш само на няколко места по винетката, а не да я мажеш цялата...
|
Сря Мар 12, 2008 5:25 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
А ако я наклепаш с малко вазелин дали няма да се получат нещата?
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
|
Сря Мар 12, 2008 5:47 pm |
|
 |
Rokambol
|
След като се разлепи челото на винетката се маже тънко с пластичен сапун (напр. зеления Test) и се плясва на стъклото. Изпитано! При нужда се сваля за 0.5сек. 
Последна промяна Rokambol на Сря Мар 12, 2008 6:32 pm, променена общо 1 път
|
Сря Мар 12, 2008 6:17 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Rokambol написа: Винетката се изрязва прецизно, без да се разлепва; челото и се маже тънко с пластичен сапун (напр. зеления Test) и се плясва на стъклото. Изпитано! При нужда се сваля за 0.5сек. 
имаш впредвид с обратната страна ?
|
Сря Мар 12, 2008 6:24 pm |
|
 |
Rokambol
|
..."Винетката се изрязва прецизно, без да се разлепва..." да се чете като: "след като се разлепи винетката".  (Пиша механично понякога) Идеята е лепилото, нанесено на винетката да се неутрализира чрез мазане със сапун(полутечен), който осигурява достатъчно здраво прилепяне към стъклото, и не се влияе от студ и пек, като в същото време позволява безпроблемно отстраняване при нужда. Този номер не съм го измислил аз. Половината ми познати, които имат по 2-3 коли постъпват точно така. Другия вариант е (както направи и един съфорумник наскоро) е за винетката да се залепи парче широко, двойнолепещо тиксо. Също изпитано.
|
Сря Мар 12, 2008 6:31 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Rokambol написа: ... Другия вариант е (както направи и един съфорумник наскоро) е за винетката да се залепи парче широко, двойнолепещо тиксо. Също изпитано.
Има ли прозрачно двойнолепещо тиксо ? Аз поне не съм виждал.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Мар 12, 2008 7:04 pm |
|
 |
CHILIEV
|
snake написа: Rokambol написа: ... Другия вариант е (както направи и един съфорумник наскоро) е за винетката да се залепи парче широко, двойнолепещо тиксо. Също изпитано. Има ли прозрачно двойнолепещо тиксо ? Аз поне не съм виждал.
има, седи съвсем малко матово, но през прозореца едвали ще се вижда
|
Сря Мар 12, 2008 7:48 pm |
|
 |
sok1
|
Ето един вариант и от мен: разлепва се винетката и се залепва за целофан от кутия за цигари, изрязва се прецизно, навлажнява се стъклото (може и с плюнка - сериозно) и се залепва. Слепването е възможно не от навлажняването, а от гладкостта на двата материала - целофана и стъклото.
Изпитано!
|
Сря Мар 12, 2008 8:10 pm |
|
 |
georgian
Кара кола
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:49 pm Мнения: 340 Местоположение: Горна Оряховица
|
И друг вариант-ламинираш самата винетка в Офис 1 или другаде и после си я лепиш с двойнозалепващо тиксо където ти е кеф-също изпитан вариант, а освен това и много здрав-посмъртно не можеш да я скъсаш.
Мизерници сме си българите, ама какво сме виновни, че заплатите ни малки и се чудим по какъв начин да прецакаме системата? А в това сме доста изобретателни... 
Сря Мар 12, 2008 9:37 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
сТрашни сте колеги.Я кАжете и как да се справим и с гражданската,че на мене не ми е за изплащане при катастрофа ,а страх от глоба ако е нямам.
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Сря Мар 12, 2008 10:51 pm |
|
 |
Tuzarka
|
parata написа: срашни сте колеги.Я къжете и как да се справим и с гражданската,че на мене не ми е за изплащане при катастрофа ,а страх от глоба ако е нямам.
Винетката - както и да е. Ама и гражданска да не искаш да плащаш... Ами и данъка си спести, не ходи на техн. преглед и съвсем я край през просото.
Стикер хубаво ще свалиш от една кола и ще лепнеш на друга. Но нали документа за сключената гражданска трябва да е у теб, а тя е за съответна кола с марка и рег.номер....
|
Сря Мар 12, 2008 10:57 pm |
|
|