Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:58 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Идвам при вас! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Идвам при вас!
Привет колеги,
Вече мога да ви наричам така, защото от вчера се сдобих с Brava 1.6-16 V, 2001 г.
Създали сте един наистина чудесен форум, в който почти изчетох всички мнения.
Понеже до сега карах само опели, това ми е първия фиат, наистина много ще разчитам на помощта ви
За съжаление колицата още не е при мен - капарирах я и в сряда ако е рекъл господ тръгваме.
Веднага ще използвам случая да задам един въпрос, по който много е писано във форума, но така и неможах да се ориентирам, за което моля да ме извините.
И така - предстои смяна на ангренаж, ремъци, масла и пр. Разбрах, че зацепването на ангренажния ремък на този мотор е доста тънка работа. Изчетох и всички мнения за сервизи и наистина се обърках.
Вчера попитах във Вантотрейд за цени, и човека ми каза - "Около 500 лв. за смяна на ремъци, филтри и масла".
Моля ви, кажете заслужава ли това?
Още веднъж ви поздравявам за чудесния форум, и ужасно много разчитам на помощта ви.
Предварително благодаря! Поздрави!!!

Нед Мар 09, 2008 4:12 pm
UNREAD_POST Re: Идвам при вас!
Neosi написа:
Привет колеги,
Вече мога да ви наричам така, защото от вчера се сдобих с Brava 1.6-16 V, 2001 г.
Създали сте един наистина чудесен форум, в който почти изчетох всички мнения.
Понеже до сега карах само опели, това ми е първия фиат, наистина много ще разчитам на помощта ви
За съжаление колицата още не е при мен - капарирах я и в сряда ако е рекъл господ тръгваме.
Веднага ще използвам случая да задам един въпрос, по който много е писано във форума, но така и неможах да се ориентирам, за което моля да ме извините.
И така - предстои смяна на ангренаж, ремъци, масла и пр. Разбрах, че зацепването на ангренажния ремък на този мотор е доста тънка работа. Изчетох и всички мнения за сервизи и наистина се обърках.
Вчера попитах във Вантотрейд за цени, и човека ми каза - "Около 500 лв. за смяна на ремъци, филтри и масла".
Моля ви, кажете заслужава ли това?
Още веднъж ви поздравявам за чудесния форум, и ужасно много разчитам на помощта ви.
Предварително благодаря! Поздрави!!!

Добре дошъл колега, честита ти колица надяваме се да пуснеш снимчици на Брава-та като я вземеш.
Колкото до помоща - винаги можеш да разчиташ, тук всеки помага с каквото може :cool:
По въпроса ти аз лично не мога да дам компетентен отговор, понеже карам Типо и там цените са малко по-други но колегите ще ти пишат скоро :)
Поздрави :cool:

Нед Мар 09, 2008 4:18 pm
UNREAD_POST 
Колега тия цени са доста надути.Аз тия дни правих същите неща на Мареа 1.6 16в.Ремък и ролки Дайко-цена 136лв всичко.Масло Селения Голд 44лв 4 литра,маслен и въздушен филтър Текнеко-6лв и 15лв.Смяната на маслото и филтрите е елементарна,а за ангренажа на моето браво 1.6 ми взеха 30-тина лв.На мареата още не сме го сменили,че майсторите много заети.Общо взето тия неща няма да ти излязат повече от 250лв,така че прави си сметка другите 250 къде отиват :)

Нед Мар 09, 2008 4:29 pm
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
Колега тия цени са доста надути.Аз тия дни правих същите неща на Мареа 1.6 16в.Ремък и ролки Дайко-цена 136лв всичко.Масло Селения Голд 44лв 4 литра,маслен и въздушен филтър Текнеко-6лв и 15лв.Смяната на маслото и филтрите е елементарна,а за ангренажа на моето браво 1.6 ми взеха 30-тина лв.На мареата още не сме го сменили,че майсторите много заети.Общо взето тия неща няма да ти излязат повече от 250лв,така че прави си сметка другите 250 къде отиват :)

Така е колега, но изчетох всичко за сервизи на фиат и се ошашках...не ми се дават грешни пари ..къде направи това?

Нед Мар 09, 2008 5:01 pm
UNREAD_POST 
Самата смяна на ремъка беше в едно сервизче в дупница така,че затова смяната беше толкова евтина.НО ако ти си купиш нещата и само отидеш да ти сменят ремъка пак ще ти е 2 пъти по-евтино отколкото във Вантотрейд.В смяната на маслото и филтрите няма нищо сложно,за което да ти взимат толкова пари.Аз лично пазарувам части за фиатовете ми или от Евро07 или от ТиН кар.Специално маслата и филтрите ги взимам от там,докато пистови ремъци,спирачни чарколяци и т.н. от Евро-то.Винаги на вторите можеш да пратиш e-mail запитване за цени на частите.За смяната на маслото можеш да си купиш от Броколаж,Практикер и т.н. едни скоби за сваляне на филтъра,че понякога го затягат много зверски и на ръка не става.Другото за тия смени дето ти трябва е един шестограм 13 мм мисля за пробката за източване на маслото.Самата му смяна трае не повече от 15 мин.Ако решиш да го правиш сам (без ангренажа) и изникнат въпроси,не се колебай да питаш :cool:

Нед Мар 09, 2008 5:12 pm
UNREAD_POST 
За закупуване на частите - ремъци, ролки и пр. вече разбрах. Но за съжаление нямам условия сам да сменям нещата...четох ужасии за прескочили зъби и т.н. Разбрах и че трябва специален инструмент за смяна на ангренажа на тоя мотор.
Оф...наистина незнам какво да правя, а иначе сервизи бол....

Нед Мар 09, 2008 5:20 pm
UNREAD_POST 
Не те и съветвам да сменяш сам ангренажа.Просто като обикаляш питай само за смяната му колко ще ти вземат.

Нед Мар 09, 2008 5:33 pm
UNREAD_POST 
Определено са ти надули доста цените...както каза колегата "pi4_s_bravo" около 250лв. ще ти излезне. Сервизи бол както казваш, но ако си от София мога да те заведа в на едно приятелче в сервиза. Ще говоря да ми каже цени за поставяне на ангренажа и ще ти пиша или тук или на лично съобщение. ;-)

Нед Мар 09, 2008 6:41 pm
UNREAD_POST 
Колега здравей, и добре дошъл в топлия ни форум, и огромното семейство на Фиат :cool: . За съжаление си прав за смяната на ремък на този мотор, се изисква специален инструмент, с какъвто не разполагат сервизите тип "гаража при еди кой си". На мен в "АА" ми излезе 370лв цялостно обслужване плюс диагностика, при теб ще е по евтино. Във форума има и колеги които работят или имат сервиз. Ако докато вземеш колата не си намерил, ще те насочим. :)

Нед Мар 09, 2008 7:23 pm
UNREAD_POST 
Благодаря ви пичове...щом взема куклата ще изрева пак...изцяло разчитам на вас!!!!!!

Нед Мар 09, 2008 8:18 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
здравей честита да ти е колицата,провери тук http://www.dn-bg.com/ аз лично съм много доволна от тях но ходя в сервиза в Овча Купел за другите им сервизи нямам впечетления понеже не съм ги посещавала.
Добре дошъл при нас! :36_4_1:

Пон Мар 10, 2008 11:29 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Моя съвет е да не се разчита смяната на ремъка да се прави в гаражен сервиз. За точното зацепване се иска инструмент. Повери смяната на ремъка само след като видиш, че сервиза разполага с този комплект. Във Ванто работят с него.

Изображение

Пон Мар 10, 2008 11:35 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Ferrari написа:
Моя съвет е да не се разчита смяната на ремъка да се прави в гаражен сервиз. За точното зацепване се иска инструмент. Повери смяната на ремъка само след като видиш, че сервиза разполага с този комплект. Във Ванто работят с него.

Изображение

Май няма смисъл да рискувам, и ще ходя във Ванто...а и казаха, че дават 6 месечна писмена гаранция

Пон Мар 10, 2008 11:51 am
UNREAD_POST 
Neosi написа:
Май няма смисъл да рискувам, и ще ходя във Ванто...а и казаха, че дават 6 месечна писмена гаранция

Колега попитай и в Александър Ауто, щом на мен ми взеха 370лв заедно с диагностиката, при теб няма как да е по скъпо. Те също дават шест месеца гаранция, макар че при мен си оставиха ръцете...

Пон Мар 10, 2008 11:58 am
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Neosi написа:

Колега попитай и в Александър Ауто, щом на мен ми взеха 370лв заедно с диагностиката, при теб няма как да е по скъпо. Те също дават шест месеца гаранция, макар че при мен си оставиха ръцете...

Ще разкажеш ли какво е станало?

Впрочем сега попитах тук...http://autocomersplus.com/
Имате ли идея що за фирма е това? Имали и сервиз в Х. Димитър, но нямали фиксатори за валовете! :-(
Казаха ми 80 лв. за смяна на ангренажа.

Пон Мар 10, 2008 12:40 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща