Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:55 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Мисля да прескоча авто-джамбазите... 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Мисля да прескоча авто-джамбазите...
....и да ходя сам да си взема ново возило(италианско) от Италия най - вероятно......
В тази връзка искам да притам какви са процедурите след това - ако е с номер или без ит. номер, регистрации и прочее......някой казват че излизало същото, но аз не мисля така, поне 1000 лева печелят търговците от копа дето върви над 5-6 хиляди, видях горе долу сносни частни обяви на Алфа 2.5 V6 за 2800 -3000 евро в разни чужди сайтове, а из нашите не мога да видя нещо такова под 8000 бона.....в лева......а и поне ще и видя реалните километри, и състояние, а не фейслифтинга и върнат километраж дело на джамбазите.....

Чет Мар 06, 2008 10:43 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Аз лично не мисля че си заслужава. Със сигурност си слагат към 1000 лв. печалба, но помисли колко странични раходи ще имаш ти като частно лице. Първо ще трябва да останеш там 2-3 дена докато намериш подходяща кола, второ агентите на нашите джамбази се занимават само с обяви и много трудно ше се докопаш преди тях до читав автомобил. Тези 2-3 дни могат лесно да се превърнат и в седмица... а това значи пари за папкане, спане и т.н.( това разбира се е ако нямаш при кой да останеш де ). После - бензин, гранични такси - да това го плащат и нашите търговци, но вкарват по цял автовоз и разделено разхода им е по малак за единична кола. А да не споменавам че ще ти коства доста време и ядове докато се оправиш с докъментите ако не си го правил вече поне един път. Но въпреки всичко може и да не съм прав, ти си знаеш най добре , но ги отчети тези фактори ( някой и независещи от теб ) преди да тръгнеш.
Успех :cool:

Чет Мар 06, 2008 10:52 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз не бързам, едно аверче се свърза с някакъв по някаква обява в италиански форум, оня му прати снимки, спазариха се, отиде и си я взе......четох също за подобни случай....щом някой може така предполагам че и аз кще мога.....

Чет Мар 06, 2008 11:20 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
И аз си мислих за такива лудници,но колегата по-горе ти е описал много точно с какви гламотии ще се сблъскаш!Аз неуспях защото намерих това което търсих и в България,а и също нямам възможност да отделя толкова време и нерви за това приключение!
Иначе ти пожелавам много късмет и успех със начинанието!

Пет Мар 07, 2008 4:22 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ФЕРАРИСТ написа:
Аз не бързам, едно аверче се свърза с някакъв по някаква обява в италиански форум, оня му прати снимки, спазариха се, отиде и си я взе......четох също за подобни случай....щом някой може така предполагам че и аз кще мога.....

Хватката е да я спазариш заедно с регистрационните номера, че тръгнеш ли да правиш временни номера ще се видиш в чудо. По-евтино няма да ти излезе, но поне ще е кола в движение, а не бракувана от морга. Успех в начинанието :)

Пет Мар 07, 2008 11:17 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега по нагоре ти е казано почти всичко, което те интересува. Аз само ще допълня, че е почти невъзможно, да спазариш колата с регистрационните номера. За целта ще трябва после да ги върнеш на предишния собственик, за да може той да си отрегистрира колата. Но за да ти ги даде заедно с колата, е все едно, някой сириец, да ми купи колата, и аз да му я дам със сегашните номера, и да разчитам, че ще ми ги върне, и после аз да ги върна в КАТ. Ако не ти е познат/близък италиянеца, няма да стане. Другия вариант, отнема около седмица и струва пари. Иначе като разход по докарване, няма да излезеш на далавера в сравнение с автовоза. Но пък освен, че сам ще си избереш колата, найстина ще спестиш мародерстването на автоджамбазите. Съвсем на скоро ще пусна цена на която ЩЕ КУПЯ Фиат Купе 20В без турбо. Големия риск е, ако се случи нещо по пътя, едно спукано съединение някъде из европата, може да ти качи стойноста на колата двойно. Моят съвет е да си харесаш кола, и пак да я качиш на автовоз, а ти да се прибереш с автобус или самолет, пак ще си на далавера.

Съб Мар 08, 2008 12:06 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
-точно-после я качваш на автовоз-и си се прибираш спокоен....
:)

Съб Мар 08, 2008 1:01 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Като имаш вече резултат ще разправяш по - подробно :cool:

Вто Мар 11, 2008 10:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]