|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Удостоверение от БЧК имате ли ?
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
 Удостоверение от БЧК имате ли ?
"Удостоверение за завършен курс по първа долекарска помощ при пътно-транспортни прозшествия на водачи на МПС"
такова се издава вече на всеки, минал през БЧК според изискванията за издаване на шофьорска книжка. Според служителите там все още не е задължително носенето му, но от скоро ще бъде сред задължителните документи изисквани при проверка от КАТ.
При излизане в чужбина ще е нужно превеждането му на съответния език.
някой да е чувал нещо подобно понеже тук в Габрово започват да ни изненадват под път и над път с разни изисквания, документи, правила и други норми.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Мар 05, 2008 8:28 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Ново 20...предполагам, че такова се издава на новите шофьори, които задължително имат определен брой часове в БЧК....но как ще процедират със старите шофьори....ще ходим на училище
Един мой познат миналата година взе книжка и ми разказа, че на курса в БЧК-то им се паднал някакъв изрод, който вместо да ги научи за нещо им разказвал мръсни вицове и т.н.
А къде ще го мушкаме това удостоверение в колата? В жабката? Ще си го лепнем на стъклото? И ако ти разбият колата - гориш и пак ходиш на курс? Мизерна работа...все нови простотии мислят
|
Сря Мар 05, 2008 8:34 pm |
|
 |
CHILIEV
|
пропуснах да кажа че е с размери 11.5 х 8.5 см.
не е много голямо, но не се събира и при документите 
|
Сря Мар 05, 2008 8:38 pm |
|
 |
Rokambol
|
За пръв път чувам за такова изискване, но нищо вече не ме учудва, скоро ще ни карат пак да си сменяваме личните карти, номерата на колите и талоните, ама тъпия ни народ си мълчи и се оставя да го мачкат 
|
Чет Мар 06, 2008 12:00 am |
|
 |
Paparac
|
Не разполагам с подобно удостоверение. Нямам нищо против да окажа първа помощ на някое засукано блонди иначе. 
|
Чет Мар 06, 2008 8:50 am |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Фев 22, 2008 10:32 am Мнения: 174 Местоположение: Разград
|
За първи път го чувам това !!! Аз съм шофьор от 3 години и го изкарах този курс (беше задължителен), приятеля ми като е карал курсовете също е имал такъв , а той има книжка по-отдавна. Не знам, представете си колко хора ще трябва да ходят на курс, ако стане задължително да имаш такова удостоверение !!!
|
Чет Мар 06, 2008 9:15 am |
|
 |
CHILIEV
|
rumididi написа: За първи път го чувам това !!! Аз съм шофьор от 3 години и го изкарах този курс (беше задължителен), приятеля ми като е карал курсовете също е имал такъв , а той има книжка по-отдавна. Не знам, представете си колко хора ще трябва да ходят на курс, ако стане задължително да имаш такова удостоверение !!!
аз също съм изкарал такъв курс, беше задължителен но също нямам такова талонче.
предполагам че ще ни накарат само да си платим 2-5 или незнам колко лв, и ще ни дадат само талонче.
иначе представятели си да накарат всички, които нямат пак да ходят на курса... това е глупаво, след
като сме го изкарали веднъж няма смисъл... и все пак вече нищо не би ме учудило в нашата Бг 
|
Чет Мар 06, 2008 10:24 am |
|
 |
Eli's BRAVO
|
Здравейте! Аз когато изкарах курса един приятел ме посъветва да си направя копие и аз си го сканирах за всеки случай преди да го дам в КАТ! Казаха ми че това върши работа....
|
Чет Мар 06, 2008 10:37 am |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
Май не ме разбрахте ! Аз имам такова картонче! Обаче,според мен, няма смисъл да бъде задължително да го носиш,защото ти без него не можеш да си вземеш книжката. Е, щом имаш книжка, значи имаш и БЧК ! Че те така скоро ще ни накарат да си ходим с всички там видове документи. Има едно ОБАЧЕ - живеем в БГ (страната,където няма невъзможни неща).
|
Чет Мар 06, 2008 10:55 am |
|
 |
Eli's BRAVO
|
rumididi написа: Май не ме разбрахте ! Аз имам такова картонче! Обаче,според мен, няма смисъл да бъде задължително да го носиш,защото ти без него не можеш да си вземеш книжката. Е, щом имаш книжка, значи имаш и БЧК ! Че те така скоро ще ни накарат да си ходим с всички там видове документи. Има едно ОБАЧЕ - живеем в БГ (страната,където няма невъзможни неща).
rumididi хубаво го имаш ама ще ти го вземат в КАТ! Направи си едно копие за всеки случай, че не се знае какво ще измислят... 
|
Чет Мар 06, 2008 11:05 am |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
Ами, не ми го взеха! То си е в мене. Чудно защо на теб са ти го взели ?! Те нали дават една друга бележка от БЧК, че си изкарал курса и нея ти вземат, а картончето си е за теб.
|
Чет Мар 06, 2008 11:21 am |
|
 |
Eli's BRAVO
|
rumididi написа: Ами, не ми го взеха! То си е в мене. Чудно защо на теб са ти го взели ?! Те нали дават една друга бележка от БЧК, че си изкарал курса и нея ти вземат, а картончето си е за теб.
Не знам каква друга бележка са ти дали? На мен ми дадоха само картончето и съответно до колкото си спомням ми го взеха в КАТ.. 
|
Чет Мар 06, 2008 11:33 am |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
С картонче, без картонче, все тая ! Само да не се налага да прилагаш на практика наученото по време на курса !
|
Чет Мар 06, 2008 11:45 am |
|
 |
Eli's BRAVO
|
rumididi написа: С картонче, без картонче, все тая ! Само да не се налага да прилагаш на практика наученото по време на курса !
Оооо да! Дано никога не ми се налага........ 
|
Чет Мар 06, 2008 11:53 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
А бе аз ходих на БЧК и минах курса ма не помня да са ни давали удостоверенията те отиваха в КАТ като ти искарват книжка!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Чет Мар 06, 2008 1:08 pm |
|
|