Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:50 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
За пореден път се убеждавам колко изостанала държава е БГ!! 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST За пореден път се убеждавам колко изостанала държава е БГ!!
Омръзна ми в тая малумна държава да живея и като прескоча всички неща ,които на вас също са ви ясни минавам направо към това за което така да кажем сме се събрали тук в този форум ,а именно колите и по точно Фиат!
моята болежка е свързана с това че случайно докато разглеждах из нета всякакви неща се сетих да видя дали ще мога да открия оферти за така наречените Fiat Coupe Limited Edition... влезнах без да искам чрез google в английския форум на тамошния фиат купе клуб... и влизам в секцията за продажба и какво да видя за мое очудване (ама като се замисля защо ли да се очудвам Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 ) виждам че почти всяка втора обява е за LE...
моята мечта принципно е Mаzda MX-3 KL-ZE което е 2.5 V6 японска версия мотор които се swap-ва в МХ-3ката... за съжаление в България няма такава и едва ли скоро ще има!
Същото ми се случи и преди време когато търсех точно този модел с този мотор ,а именно влезнах в няколко форума на различни клубове (САЩ , Испания , Анлийския , Австралийския , Канадския и тн) и влезнах в секциите за продажба, където срещтнах същото - всяка втора обява със KL-ZE и то за смешни пари!!!
Е, м**** му да е*а, в каква държава живеем, купуваме боклуци , караме по дупки, щото 1 свестен път нямаме и нямаме никакъв нормален избор!

Лека корекция (с червено).Yellow_Flash_Colorz_PDT_02
sok1

Нед Мар 02, 2008 3:27 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Акцизът е най-големия виновник в твоя случай...

Нед Мар 02, 2008 11:37 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Ех, как го мразя и аз този акциз! А я погледнете този линк http://www.autohop.bg/extras-tax_calc.html До скоро акцизния колкулатор даваше като резултат онези безумни цифри, заради които в България не се вкарват такива коли. От известно време изчислява съвсем различно. Да не би да има някаква промяна в акцизите?

Нед Мар 02, 2008 2:32 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ами не знам , но ми омръзна тук да купуваме и да се ограничаваме с някви смешни мощтности и да не може да си купим колите които наистина искаме заради някви беузмни данъци и глупости които са измислили умните ни депутати!

Нед Мар 02, 2008 5:22 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
abarth77 написа:
Ех, как го мразя и аз този акциз! А я погледнете този линк http://www.autohop.bg/extras-tax_calc.html До скоро акцизния колкулатор даваше като резултат онези безумни цифри, заради които в България не се вкарват такива коли. От известно време изчислява съвсем различно. Да не би да има някаква промяна в акцизите?

Колега аз ще се поинтересувам много сериозно за този акциз. Като му зададох да изчисли Купе 20В Турбо, ми даде следното.
Автомобил: 220 конски сили (164KW)
Година на Производство: 1999

Акциз: 2 643,24 лева
Ако това е истина... :shock: , то съвсем скоро сменям колата... :P

Нед Мар 02, 2008 8:27 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ИСТИНА ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! Говорих с мой познат митничар. За сега не мога да ви го обясня точно, но в общи линии е така: остава "необлагаемия минимум" киловати, до 165kw /225к.с/ има нов "малък акциз", а след 165kw ви идва на гости "големия акциз". За съжаление сега уча за ужасен държавен изпит по гражданско правни науки и до края на седмицата съм абсолютно зает, ама малко да си поема въздух и ще се запозная обстойно с новостите по акциза.
Айде народеееее! На мощните коли! Не се блъскайте, за всички ще има!

Пон Мар 03, 2008 12:57 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
да но там се изчислява на киловати... над 120 е както колегата каза малък акциз който е 34 лв мисля че беше на киловат ,а не на конска сила!
А над 150 или 160 или 170 тук вече не си спомням точно се води вече по 64лв на киловат! така че смятайте...

Пон Мар 03, 2008 1:07 am
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
A моето мнение е, че и сега не сме за жалене. Само у нас може да се види как се харчат десетки хиляди левове за стари бегачки лимитит или не знам си какъв едишън, а не се отива в автосалона да се купи последния модел автомобил на който да си първия пръднал в седалката.

Извинявам се за израза Yellow_Flash_Colorz_PDT_14

Пон Мар 03, 2008 8:19 pm
Профил ICQ YIM
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
И какво по-точно да ходя да си купя колега - Grande Punto 1,3 JTD ли? На който му харесва и си го влече "новото" - прав му път към шоурума, но не мисли че сред нас няма и хора за които има десетина модела от 80-те и 90-те и за нас са направо икони!!!

П.С. Когато мога да си позволя за "всекидневка" Quattroporte Sport GT S и за "кеф" 360 Challenge Stradale или F 430 Scuderia, тогава с удоволствие бих се запътил към наи-близкия Maserati-Ferrari шоурум Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Дотогава обаче мога да се надявам на: Delta HPE 2.0 16V Turbo, Coupe 16V Turbo или най-много на 155 Q4 :wink:

Чет Мар 06, 2008 2:16 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Може да са икони но са на по 20 години. Сега са си стари коли с безброй проблеми, а който има излишни пари нека да ги хвърля по икони.

Чет Мар 06, 2008 2:50 pm
Профил ICQ YIM
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Колега, отношенеито ти към тези коли ме кара да си мисля че си поредния човек случайно качил се на итал. кола и започнал да се прави на "правоверен фен" на колите от ботуша! Сегашната ти теза никак не се връзва с хубавата сентенция в подписа ти ;-) А да кажеш че не покарвам нови итал. коли - не, дори напротив идват ми в повече! Но това което е истински ценно и "подкосяващо" краката ми със сигурност не е Grane Punto, Bravo, Nuova Croma, 159, 147,GT, Ypsilon и компания, а точно тези "20 и повече годишни" икони в които съм готов да налея и последните си спестявания! Това са колите с които съм израснал, тези заради които съм имал безброй безсънни нощи и не на последно място тези заради които почти "изгарят" всичките ми изкарани пари, но винаги слагат усмивката на лицето ми! Но това не ме плаши - любовта е сляпа :D

P.S. Все пак разбирам и твойта гледна точка - въпрос на ценности и лично възприятие!

Чет Мар 06, 2008 8:13 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Забравих да попитам колегите - какво става, има ли нова информация относно евнтуалния нов, "по-шукаритетен" акциз? Че го чакам като 6-ца от тотото :D

Чет Мар 06, 2008 8:18 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Намери в чие фенство да се съмняваш. Не, колега, не съм се качил случайно на итал. кола. Ще те попитам само още едно нещо? Стопанисвал ли си някога чисто нов автомобил пък бил той и служебен? Фенството е едно, а практичността друго. Автомобилите по които въздишаш са непрактични в съвременния живот и е немислимо да дадеш за стара кола парите, които би струвала една нова. Аз също карам стара кола. Обичам си я, но все по малко имам време да се занимавам с нея, а ми трябва постоянно. При новия автомобил не мислиш абсолютно за нищо. Може да го скъсаш от каране и единственото, което те притеснява е да му сипеш гориво.

Чет Мар 06, 2008 11:06 pm
Профил ICQ YIM
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
За практичността не споря хич - да, стопанисвам нови коли като съм минал през Октавия 1.9ТДИ, Фабия 1.2 ХТП (това какъв куц кон е :D ), Роувър 220Д-620Д, Берлинго а от 1,5 година се радвам истински първо на нова 147-ца 1.6 105 к.с. и сега на 159-ка 1.9 ЖТДМ. Еми честно казано досега (около 40 000 км) с Алфата освен откачена кора на левия подкалник и дефектен датчик на АБС сменен гаранционно, други ядове не съм имал-напук на всички писаници в "някои" списания! Докато при Октавия-та не искам да започвам да изброявам до 30 000 км какво съм се карал със сервиза да сменят по гаранция, че ще ме обвините в сектанство :D Говоря за наблюдения при това все за нови коли (без Роувъри-те) които аз съм приел от дилъра и не са били на повече от 8-10 км пробег.
Но тук става въпрос за друго - удоволствието което ти доставя личната кола-не служебната, "не работния кон"! Мисълта че винаги когато вървиш към нея на паркинга я гледаш отдалеч и те радва-нямаш търпение да тръгнеш на път с нея! А и да те попитам - ти като караш новата кола, независимо от марката и класа, винаги ли се чувстваш сигурен в нейното поведение да речем при скорости от 150+? На мен лично ми допада от това което карам само поведението на 159-ката, при другите си е един "тих ужас" :shock: За мен лично от по-голямо значение е техническото състояние на ав-ла, това как е поддържан и дали водача му знае до голяма степен неговите "странности" и "навици" при дв-е в различни условия, а не самата възраст на МПС-то. А я си кажи честно - ще откажеш ли например ако имаш възможност за "кола за кеф" някоя Делтичка, пък била тя и "само" ХФ 4 ВД :D ?

P.S. Радвам се че не си "напуснал" отбора, защото по едно време ми се стори че "синия овал" ти замъгли вижданията за автомобилите.

Пет Мар 07, 2008 11:09 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]