|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:47 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Да се посмеем за моя сметка. IV част.
Автор |
Съобщение |
sok1
|
 Да се посмеем за моя сметка. IV част.
ХОРААААА, не е истина това, което ми се случи преди 2 часа! Който е със слаби нерви, да не чете! Който е прав, да седне. Ако някой няма някакво оръжие под ръка да се самоубие, зада не умре от смехозадушаване (много е мъчително), да си набави.
Та за какво става дума. Тръгвам от Надежда с Мареата да закарам жена си на някакъв купон в една кръчма в кв. Изток, точно до Цариградско шосе. На светофара на СУ (бул. Левски и Цариградско шосе) забелязвам, че левия фар не ми свети на къси (забелязах го в отражението в задницата на един черен джип пред мен). Хвана ме яд, защото нямаше и две седмици, откакто сложих Н1+30% на късите светлини. Малко преди да установя несветенето на левия фар, ми беше замирисало на нещо като изгорял кабел. След половин секунда дедуктивно мислене ситуацията ми се изясни в детайли. Че имаше повреда - имаше, само да не е нагорял куплунг, дано да е лампата или предпазител - молех се аз. Стигам до кръчмата, изгасям колата и лягам да подуша под таблото дали още мирише на изгоряло. Миришеше на... нищо. Викам си първо ще проверя какво е състоянието на крушката и тогава ще се насоча към предпазителите. И аха да отворя предния капак, казвам си, абе я запали и виж с очите си как НЕ свети левия фар. Паля, отивам отпред, поглеждам и ...УЖАС - не светят и ДВЕТЕ къси светлини!!! Явно повредата беше по сериозна, щом от СУ до кв. Изток е изгаснала и дясната къса. Казвам си , чакай да видя поне на дълги как е. Чукам светкавицата - перфектно. Првключвам на дълги - ядец - лоста не ще да превключи на дълги, дори не иска да си влезе в положението за дълги. Мина ми през главата, че може и лоста на кормилната конзола да причината за всичките ми проблеми. И докато го оглеждах, видях проблема (не се смейте много, please!) - през цялото време съм бил на ГАБАРИТИ.  . Врътнах лоста и, о, небеса!, късите си дойдоха. През цялото време от Надежда до кв. Изток съм карал на габарити. Какво съм гледал, какво ми е замирисало - идея си нямам.
Те това е. 
|
Чет Фев 28, 2008 10:42 pm |
|
 |
Paparac
|
От цялата работа аз поне не можах да разбера защо първоначално не е светел само ЕДИНИЯТ фар на къси 
|
Чет Фев 28, 2008 10:45 pm |
|
 |
sok1
|
Paparac написа: От цялата работа аз поне не можах да разбера защо първоначално не е светел само ЕДИНИЯТ фар на къси 
на кръстовището - много коли, кой знае чий фар съм взел за моя десен 
|
Чет Фев 28, 2008 10:47 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега sok1, ако човек не го е изпитал това, едва ли ще разбере за какво иде реч, лично на мен ми се е случвало да се шашкам, когато преди да паркирам пред нас, не мога да включа дълги за да огледам дали има място за паркиране пред блока. Мога да си представя физиономията ти, когато си открил сериозния проблем, но все пак си се почуствал много готино и ти е паднал камък от сърцето. 
|
Чет Фев 28, 2008 10:50 pm |
|
 |
sabin_zaimov
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 11, 2008 5:51 pm Мнения: 152 Местоположение: Пещера
|
е вярвам, че когато си установил "повредата" си изпитал страхотно: чувство камък ми падна от сърцето е работата не е за смях случва се. 
|
Пон Мар 03, 2008 5:41 pm |
|
 |
CHILIEV
|
 това и на мен ми се е случвало и си бях изкарал яко акъла, понеже тъкмо бях взел колата и цъкам лостчето - светкавицата блясва обаче дълги нема .. ужас ...
след отбиване в дясно с включени аварийни и около 3-4 мин. чудене и почесване усетих накъде са нещата 
|
Пон Мар 03, 2008 10:09 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
 Re: Да се посмеем за моя сметка. IV част.
И докато го оглеждах, видях проблема (не се смейте много, please!) - през цялото време съм бил на ГАБАРИТИ.
Оооооооооооо нямаш шанс да не ти се смееем хихихикс, търпиш бъзик от всякъде 
|
Вто Мар 04, 2008 8:57 am |
|
 |
sok1
|
 Re: Да се посмеем за моя сметка. IV част.
Zozo написа: ... търпиш бъзик от всякъде 
Стига да не боли, много... 
|
Вто Мар 04, 2008 10:46 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|