|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:53 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
BOBO16V
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Юли 13, 2006 3:12 pm Мнения: 17 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Гаден куриер
Здарвейте,може би тази тема не е точно за тук,и моля модераторите да ме извинят,но тясно касае раздела "ПРОДАВА".Значи използавам услугите на куриерска фирма "ЕВРОПЪТ",и на два пъти ми се случва пратката ми да е напълно унищожена.Последния случай е съвсем пресен, а от личен опит знам,че връзката между хората в този раздел на 90% са именно куриерските фирми.
ПАК СЕ ИЗВИНЯВАМ НА МОДЕРАТОРСКИЯ ЕКИП.
|
Сря Фев 27, 2008 3:37 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Темата е интересна и определено може да бъде полезна. Аз също ще споделя малко горчив опит: "Еконт" ми счупиха тас, който ми изпрати един колега. И това при положение, че на плика си пишеше "Чупливо" !
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Фев 27, 2008 3:40 pm |
|
 |
easylife
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2007 4:19 pm Мнения: 145 Местоположение: София 03 Възраждане
|
И какво стана върнаха ли ви пари, обезщетение .... или чакайте да позная: в заявлението за доставка пише "Куриера не носи отговорност за щети" и бла бла бла. Кажете как стоят нещата, колеги.
_________________ Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
|
Сря Фев 27, 2008 4:51 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
Нищо не са ми върнали. Казаха "Бил си е счупен" , аз им теглих една и това беше. А наистина на листчето, което ти дават, когато ползваш услугите им, с малки буквички на задната страна има описани разни неща, с които си връзват гащите отвсякъде, демек те не носят отговорност за нищо, освен да доставят стоката.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Фев 27, 2008 6:28 pm |
|
 |
BOBO16V
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Юли 13, 2006 3:12 pm Мнения: 17 Местоположение: София 13 Надежда
|
Аз написах жалба с желание да ми жърнат парите ,казаха че ще се обадят.Щом получа резултат ще напиша
|
Сря Фев 27, 2008 7:43 pm |
|
 |
Trojaneca
|
Местя темата в общи 
|
Чет Фев 28, 2008 2:44 am |
|
 |
sok1
|
До сега не ми се е налагало да ползвам куриерски услуги, но веднъж изпратих една чуплива с пратка по автобуса. Пратката беше грижливо опакована с памук и пъхната в дуралуминиева кутийка - хем здрава, хем лека. Някак си още тогава съм нямал доверие на такива фирми.
Един въпрос: при получаване на праТка се плаща и после се разпечатва, или се разпечатва и после се плаща?
|
Чет Фев 28, 2008 2:57 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
sok1 написа: До сега не ми се е налагало да ползвам куриерски услуги, но веднъж изпратих една чуплива с пратка по автобуса. Пратката беше грижливо опакована с памук и пъхната в дуралуминиева кутийка - хем здрава, хем лека. Някак си още тогава съм нямал доверие на такива фирми.
Един въпрос: при получаване на праТка се плаща и после се разпечатва, или се разпечатва и после се плаща?
ти как мислиш 
_________________ Fiat Temprs'91 1,6 mono
|
Чет Фев 28, 2008 8:34 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
sok1 написа: Един въпрос: при получаване на праТка се плаща и после се разпечатва, или се разпечатва и после се плаща?
Първо плащаш, преди това изобщо не ти дават да погледнеш какво си получил. При "Еконт" на разписката, която ти дават, има графа: "Купувачът има/няма право да види стоката, преди да я плати". Независимо дали си купувач или продавач обаче, тази позиция автоматично я слагат на положение "няма".
Има и още една подробност: ако изпратиш пратка с наложен платеж и купувачът не бъде открит или откаже да я получи, като ти я върнат, трябва да заплатиш транспортните разходи в двете посоки, ако искаш да си я получиш. Ако попаднеш на некоректен купувач и пратката е по-тежичка (таксата се определя от теглото на пратката), може сериозно да се прекараш.
|
Чет Фев 28, 2008 10:13 am |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
Aз съм получавал пратки от ЕКОНТ, други членове на семейството ми пък са получавали от СПИДИ, до сега проблеми не е имало, единствения проблем е че СПИДИ дерат много кожи, леле за един фотоапарат да го доставят от софия и взе 16 или 19лв вече не помня  А от еконта съм много доволен.
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Пет Фев 29, 2008 2:07 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
И аз бях доволен от "Еконт". Но 2 случки ми промениха мнението за тях. Едната беше с натрошения тас, а при другата уж не ме намерили на домашния адрес при положение, че у нас винаги има човек и бяха тръгнали да връщат пратката обратно. Оттогава винаги си взимам пратката лично от офиса им, не си давам домашния адрес на подателя. така дори се спестява и някой лев, който иначе ти го прибират за доставка "от врата до врата".
|
Пет Фев 29, 2008 11:08 am |
|
 |
easylife
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2007 4:19 pm Мнения: 145 Местоположение: София 03 Възраждане
|
Този номер на ЕКОНТ дето нямаш право да отвориш пратката ако не е упомената изрично е мноо *ибан. Аз съм си патил. така че ако ви пращат нещо с ЕКОНТ предупреждавайте изпращача да отбележи, че претката може да се отвори преди да се плати (наложен платеж) иняче ще си плати и за на обратно таксите 
_________________ Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
|
Пет Фев 29, 2008 1:03 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Пазарувам частите си само от магазин на hit-ko. Идват с Еконт и засега не съм имал ядове. Това е вече 3 години.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Фев 29, 2008 1:07 pm |
|
 |
dimov75
Кара балканче
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 1:55 pm Мнения: 41 Местоположение: Добрич
|
Ferrari написа: Пазарувам частите си само от магазин на hit-ko. Идват с Еконт и засега не съм имал ядове. Това е вече 3 години. Просто си излязъл КЪСМЕТЛИЯ!!!!И аз си поръчах амортисьор за задната(пета врата) на стойност 28лв+7.25 транспорт и го получих,но с счупена щипка за захващането-т.е. става напълно безполезен!Следва обаждане до офиса на куриера(ЕКОНТ) и от там ми заявиха че те не носили отговорност щом не е отворена пред тях,може и така да са я пратили или аз да съм я счупил.Говорих и с момичето които я изпрати(служителка при Христо) каза ча ще провери случая и ще се обади 
|
Пет Фев 29, 2008 9:21 pm |
|
 |
alpis car style
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 1:02 am Мнения: 6 Местоположение: София, Надежда
|
И аз от ЕКОНТ не съм доволен, последния път пращахме една броня от София до Враца с наложен платеж и ми забавиха паричките с една седмица и всеки ден ми се оправдаваха, а са задължени в рамките на един работен ден да ти платят, след като клиента си е взел пратката .
_________________ Alpis car style - ОПТИЧЕН ТУНИНГ, ГУМИ И ДЖАНТИ
|
Съб Мар 01, 2008 11:51 am |
|
|