Автор |
Съобщение |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
 Наближава 01.03, ще карате ли на фарове след това?
... и доколкото знам, няма промяна в закона - т.е. карането на къси светлини няма да е задължително. За вас не знам, но аз поне в града няма да карам на фарове. Иначе извън града винаги съм карал на фарове. Има голям смисъл особено при изпреварване - ако колата отсреща не е с включени светлини, понякога не можеш да разбереш дали идва срещу теб или се отдалечава. Но в града не виждам смисъл. Същото важи и за използването на предпазен колан.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Фев 26, 2008 10:53 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Аз целогодишно си карам с включени къси светлини и на халогени. А и колан винаги слагам.
|
Вто Фев 26, 2008 10:57 pm |
|
 |
sok1
|
 Re: Наближава 01.03 :)
snake написа: ... За вас не знам, но аз поне в града няма да карам на фарове. Иначе извън града винаги съм карал на фарове. ...Същото важи и за използването на предпазен колан.
На 100% споделям мнението ти! 
|
Вто Фев 26, 2008 11:10 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Мен лично в много слънчево време ме дразни светлината на фаровете
|
Вто Фев 26, 2008 11:12 pm |
|
 |
Paparac
|
Лично аз нямам намерение да спирам фаровете, макар че понякога на много ясно и слънчево време е малко дразнещо.
|
Вто Фев 26, 2008 11:12 pm |
|
 |
rumen59
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Апр 02, 2006 8:19 pm Мнения: 97 Местоположение: Пазарджик
|
LEVSKI написа: Аз целогодишно си карам с включени къси светлини и на халогени. А и колан винаги слагам.
Колега щом желаеш карай си на къси ,но не използвай фаровете за мъгла(халогените), защото
съгласно правилника :
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
Така ,че стига да пожелаят полицаите ще те глобят съгласно правилника.
|
Вто Фев 26, 2008 11:58 pm |
|
 |
LEVSKI
|
rumen59 написа: LEVSKI написа: Аз целогодишно си карам с включени къси светлини и на халогени. А и колан винаги слагам. Колега щом желаеш карай си на къси ,но не използвай фаровете за мъгла(халогените), защото съгласно правилника : Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. Така ,че стига да пожелаят полицаите ще те глобят съгласно правилника.
Знам, но така повече ми харесва стойката на колата  Просто не ме спират... Освен включени халогени, при ограничние 40 км/ч, аз минавам с над 100 км/ч и пак същото.
|
Сря Фев 27, 2008 12:03 am |
|
 |
Paparac
|
LEVSKI написа: Знам, но така повече ми харесва стойката на колата  Просто не ме спират... Освен включени халогени, при ограничние 40 км/ч, аз минавам с над 100 км/ч и пак същото.
Страх ги е просто, че като слезе ЛЕВСКИ от колата и всичко с милиционерско потекло ще бъде избесено публично 
|
Сря Фев 27, 2008 12:08 am |
|
 |
m1t3t0
|
Ооо светелините не са спирани от както имам колата  . Не мисля да прекъсвам традицията.
|
Сря Фев 27, 2008 12:14 am |
|
 |
sok1
|
Paparac написа: LEVSKI написа: Знам, но така повече ми харесва стойката на колата  Просто не ме спират... Освен включени халогени, при ограничние 40 км/ч, аз минавам с над 100 км/ч и пак същото. Страх ги е просто, че като слезе ЛЕВСКИ от колата и всичко с милиционерско потекло ще бъде избесено публично 
Абе не си е намерил майстора оше. Ще го спре някой надъхан полицай-джедай и ... the horse into the river.
|
Сря Фев 27, 2008 12:15 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
И аз ще си карам на фарове, то и без това за тея месеци ми стана такъв навик, че никога не си спомням кога съм ги включил..
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Сря Фев 27, 2008 12:19 am |
|
 |
m1t3t0
|
Ами то нали като се изгаси колата и фаровете изгасват. Та въобще не съм ги спирал. Само съм сменял къси-дълги  .
|
Сря Фев 27, 2008 12:23 am |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
rumen59 написа: LEVSKI написа: Аз целогодишно си карам с включени къси светлини и на халогени. А и колан винаги слагам. Колега щом желаеш карай си на къси ,но не използвай фаровете за мъгла(халогените), защото съгласно правилника : Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. Така ,че стига да пожелаят полицаите ще те глобят съгласно правилника.
Фабрично монтираните халогени могат да бъдат включени само при положение, че са задействани габаритите или късите светлини на колата. Така... ето ви една вратичка да се измъкнете от акт. Мое мнение: в прахоляка на София видимостта денонощно е намалена, продължавам на къси и монтирам зумер
|
Сря Фев 27, 2008 12:39 am |
|
 |
sok1
|
Airis написа: ...Така... ето ви една вратичка да се измъкнете от акт. Мое мнение: в прахоляка на София видимостта денонощно е намалена,...
Няма да мине. Особено при теб - т акт за едно стъкло и за изгоряла крушака ти направиха, за халогените трябва да те обесят. 
|
Сря Фев 27, 2008 12:43 am |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
щади се акумулатора, ако се кара без фарове, затова и трябва да се спрат, само на габарити примерно става! 
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Сря Фев 27, 2008 12:48 am |
|
|