Дата и час: Сря Юли 16, 2025 7:14 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Въпрос за акт за превишена скорост? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Въпрос за акт за превишена скорост?
Имам един колега във фирмата който преди 2 месеца с една колежка ходиха командировка в провинцията със служебна кола. Преди 3 дни в офиса на фирмата ни е дошъл акт за превишена скорост в градски условия с 44 км/ч. Само, че колата е снимана от зад, т.е. шофьора несе вижда кой е, а по командировъчна заповед като шофьори са писани и двамата. Интересно ми е в такива моменти как се процедира? Как КАТ си прибира глобата - най-вероятно глобява фирмата, но според ЗДП трябвва да се отнеме и книжката на шофьора за 1 месец. Как от КАТ доказват кой е бил шофьора като не са го снимали а само, са снимали колата?

Вто Фев 19, 2008 1:49 pm
Профил
UNREAD_POST 
във фирмата трябва да има документация кой, кога и къде е ходил с колата ...
така че по датата на акта би трябвало да се разбере много лесно на кого е била писана служебната кола ..
КАТ имат пълното право да изискат такава информация от фирмените документи...
след като колата е дадена на мен примерно , няма значение кой я е карал .. акта е на мое име ..
така си мисля аз :cool:

Вто Фев 19, 2008 2:41 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Интересното е, че колата е писана на името на двамата :) Ако беше писана само на един щеше да е ясен казуса, ама тя като е писана на двама души... Защото в командировъчната им заповед като водачи са записани и двамата. Пък и доколкото знам по официална заповед са с друга кола, а само на едно хвърчащо листче е записано, че са взели колата с кояйто е извършено нарушението. Интересно ми е като е дадена на двама могат ли и на двамата да вземат книжките и ако да според мен това ще е някакъв прецедент, защото не виждам как КАТ ще докаже кой е карал колата.

Вто Фев 19, 2008 2:50 pm
Профил
UNREAD_POST 
ntgeorgiev написа:
Интересното е, че колата е писана на името на двамата :) Ако беше писана само на един щеше да е ясен казуса, ама тя като е писана на двама души... Защото в командировъчната им заповед като водачи са записани и двамата. Пък и доколкото знам по официална заповед са с друга кола, а само на едно хвърчащо листче е записано, че са взели колата с кояйто е извършено нарушението. Интересно ми е като е дадена на двама могат ли и на двамата да вземат книжките и ако да според мен това ще е някакъв прецедент, защото не виждам как КАТ ще докаже кой е карал колата.

ами като вземат колата не се ли подписват някъде .. ??? за това че са я взели ?
нямат според мен право да пишат акт и на двамата ... а след като никой никъде не се е подписал
че е взел колата значи абсолютно никой не може да докаже че те са карали тази кола
камо ли кой е бил на волана ...
а и винаги важи правилото че всеки е невинен до доказване на противното .. така че
и двамата са невинни докато КАТ не докаже че лицето ХХХХХХ е направило нарушение ...

Вто Фев 19, 2008 2:54 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
В нашата фирма никой не се подписва коя кола взима. Има командировъчна заповед в която пише с коя кола ще се излиза и до там. А КАТ без да са снимали шофьора наистина ми е много чудно как ще тръгнат да доказват кой от двамата е като предполагам, че и двамата ще отричат.

Вто Фев 19, 2008 3:17 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Щом е фирмена кола, мисля че трябва пътен лист да се пише. По него веднага се разбира кой е карал.

---------------------------------
Изображение

Вто Фев 19, 2008 5:27 pm
Профил ICQ WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Абе ми ако това беше кола под наем кой щеше да плаща това.....баси абсурда......

Вто Фев 19, 2008 5:44 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ФЕРАРИСТ написа:
Абе ми ако това беше кола под наем кой щеше да плаща това.....баси абсурда......

Този, който е наел колата.

Изображение

Вто Фев 19, 2008 6:43 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Интересна Развръзка става малко като Спунка ама е интерсно :-D

Вто Фев 19, 2008 9:46 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Airfan написа:
ФЕРАРИСТ написа:

Този, който е наел колата.

Да, да - аз съм наел кола, КАт на мен ли ще прати поканата, или на рентаджиите - ако я прати на мен, откъде ще ми има адреса - от рентаджиите може би....сигурно ще ходят няколко пъти един до друг да уточняват нещата и да правят следствие......
Къде е било това място където са им писали акта, в смисъл е станало нарушението?

Вто Фев 19, 2008 10:04 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Във Враца е станало. Ама и на пътния лист са писани като двама шофьори. А по-интересното е, че по командировъчни заповеди и пътен лист са писани с друга кола, не с тази. Тази явно в последния момент са я сменили, но като на документи т.е. официално не са били с тази кола КАТ мисля, че няма кой и за какво да търси.

Вто Фев 19, 2008 10:12 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Колата е на шефа на фирмата- той ще плаща глобата, а за книжка от КАТ ще си затраят за да не падне акта. Така хем шефа(после и шофьора) хем ще си платят най- изрядно, хем ще са доволни че са с книжки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Вто Фев 19, 2008 10:38 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ntgeorgiev написа:
Във Враца е станало. Ама и на пътния лист са писани като двама шофьори. А по-интересното е, че по командировъчни заповеди и пътен лист са писани с друга кола, не с тази. Тази явно в последния момент са я сменили, но като на документи т.е. официално не са били с тази кола КАТ мисля, че няма кой и за какво да търси.

Баси ще падна - откога в Враца имат камери да глобяват така.......това е абсолютна глупост, на запад поне снимат и шофера, и така няма мърдане......не дай си боже да ти откраднат колата и да тръгнат да карат нецивилизовано....

Вто Фев 19, 2008 10:58 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Абе КАТ е такава паразитна структура, че няма на къде. "Пътна полиция"... каква полиция са тия не ми е ясно, колко престъпления извършени по пътищата са разкрили, или пък разследват? Николко. Те са само пътна, никаква полиция не са. Манекени с палки който гледат кой от кой по-лошо. А за камерата във Враца и аз бях много изненадан. Според друг колега на много места има такива камери монтирани в спрени край пътя цивилни коли (най-често били някакви невзрачни ) така, че внимавайте.

Вто Фев 19, 2008 11:21 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ФЕРАРИСТ написа:
Да, да - аз съм наел кола, КАт на мен ли ще прати поканата, или на рентаджиите - ако я прати на мен, откъде ще ми има адреса - от рентаджиите може би....сигурно ще ходят няколко пъти един до друг да уточняват нещата и да правят следствие......
Къде е било това място където са им писали акта, в смисъл е станало нарушението?

В идеалната ситуация първо ще проверят и разберат, че е рентова кола, ще се обадят във фирмата и ще изискат справка кой е наел автомобила в дадения ден. След което ще пратят на него честитката. Същото е за фирмените коли, но според пътния лист. Също е и ако си дадеш колата на някой да я кара и го щракнат. Ситуацията е интересна, дам...

Изображение

Вто Фев 19, 2008 11:42 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]