Автор |
Съобщение |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
 Документ за катализатор за Общината...
При попълване на бланката за регистрация на новозакупена кола в Общината ми поискаха документ за катализатор, защото бях писал, че има катализатор, а наистина има, видях го, то го има и на всички като моя фиат 96 година и в Аутодатата излизат всички с този двигател 159В 9000 че има задължително катализатор, но ми искат пресниман документ за катализатора.
Както и да е- НЕ регистрирах колата и сега се чудя снимка ли да им правя да залягам изпод колата или да пиша че нямам катализатор и да плащам Х2 данъка?!
|
Нед Фев 10, 2008 11:45 pm |
|
 |
Paparac
|
 Re: Документ за катализатор за Общината...
Kimi_Raikonen написа: При попълване на бланката за регистрация на новозакупена кола в Общината ми поискаха документ за катализатор, защото бях писал, че има катализатор, а наистина има, видях го, то го има и на всички като моя фиат 96 година и в Аутодатата излизат всички с този двигател 159В 9000 че има задължително катализатор, но ми искат пресниман документ за катализатора. Както и да е- НЕ регистрирах колата и сега се чудя снимка ли да им правя да залягам изпод колата или да пиша че нямам катализатор и да плащам Х2 данъка?!
Това е някакво ново 20, за първи път чувам. Аз като писах за бензиновата, че е с катализатор, който реално го няма, нищо не питаха. Интересно кола на газ, дето грам не замърсява, кога ще я облагодетелстват с по-нисък данък.
|
Нед Фев 10, 2008 11:51 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
И аз си мисля че тая беше нещо недо.бана на гишето и ще отида когато е друга колежка и ако се запъне и тя- пиша че няма катализатор и ще си плащам голямото дърво, па най- много да им тегля една на излизане- това звучи справедливо вече. 
|
Нед Фев 10, 2008 11:58 pm |
|
 |
Paparac
|
Kimi_Raikonen написа: И аз си мисля че тая беше нещо недо.бана на гишето и ще отида когато е друга колежка и ако се запъне и тя- пиша че няма катализатор и ще си плащам голямото дърво, па най- много да им тегля една на излизане- това звучи справедливо вече. 
Абе до последно се опъвай, че колата е с катализатор.
|
Пон Фев 11, 2008 12:02 am |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
|
Пон Фев 11, 2008 12:06 am |
|
 |
Arnold
|
 И и го забий в муцунката, да види нещата отблизо 
|
Пон Фев 11, 2008 12:09 am |
|
 |
Tuzarka
|
А бе какво означава да регистрираш колата в Общината? Аз само в данъчното и Кат съм ходила и съм плащала 2% таксата за местните данъци и такси
|
Пон Фев 11, 2008 12:15 am |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: А бе какво означава да регистрираш колата в Общината? Аз само в данъчното и Кат съм ходила и съм плащала 2% таксата за местните данъци и такси
Ами принципно данъчните служби се намират в сградата на общината (за регистрирането на автомобили, говоря, не като цяло), тъй като колата ти се води регистрирана на територията на дадената община.
|
Пон Фев 11, 2008 12:18 am |
|
 |
Tuzarka
|
Тоест се ходи в данъчния отдел...защото в Пловдив данъчното е в отделна сграда. Помислих си, че нещо съм пропуснала и така си джиткам с колата
|
Пон Фев 11, 2008 12:22 am |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: Тоест се ходи в данъчния отдел...защото в Пловдив данъчното е в отделна сграда. Помислих си, че нещо съм пропуснала и така си джиткам с колата
И в Благоевград данъчното е в отделна сграда, но имаха и все още имат данъчен отдел в самата община, където се плаща пътния данък. Там се регистрира и самата кола към съответната община.
|
Пон Фев 11, 2008 12:25 am |
|
 |
Tuzarka
|
Хм, ама аз наистина нещо съм се оплескала...само в данъчното плащам данъка на колата....олеле..значи трябва да ида в общината и да си плаща там пътен данък??? Не съм сигурна, че имат данъчен отдел...имат стопански отдел, където събират разни други пари за тротоарно право и т.н.м Значи се ходи в Данъчното, Кат и отделно в Общината???
|
Пон Фев 11, 2008 12:30 am |
|
 |
Arnold
|
Tuzarka написа: Хм, ама аз наистина нещо съм се оплескала...само в данъчното плащам данъка на колата....олеле..значи трябва да ида в общината и да си плаща там пътен данък??? Не съм сигурна, че имат данъчен отдел...имат стопански отдел, където събират разни други пари за тротоарно право и т.н.м Значи се ходи в Данъчното, Кат и отделно в Общината???
Според мен не си се оплескала. Paparac обясни, че при тях е така, щом си плащаш данъка за колата в данъчната служба не е необходимо да ходиш да го плащаш втори път и в общината. зависи от структурирането на нещата на общинско ниво.
|
Пон Фев 11, 2008 12:32 am |
|
 |
Tuzarka
|
Arnold написа: Tuzarka написа: Хм, ама аз наистина нещо съм се оплескала...само в данъчното плащам данъка на колата....олеле..значи трябва да ида в общината и да си плаща там пътен данък??? Не съм сигурна, че имат данъчен отдел...имат стопански отдел, където събират разни други пари за тротоарно право и т.н.м Значи се ходи в Данъчното, Кат и отделно в Общината??? Според мен не си се оплескала. Paparac обясни, че при тях е така, щом си плащаш данъка за колата в данъчната служба не е необходимо да ходиш да го плащаш втори път и в общината. зависи от структурирането на нещата на общинско ниво.
Добре, а като плащам данъка на колата той включва ли вътре и пътния? Или всъщност този данък е пътния..баси блондинката съм
|
Пон Фев 11, 2008 12:34 am |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: Добре, а като плащам данъка на колата той включва ли вътре и пътния? Или всъщност този данък е пътния..баси блондинката съм
Ами лично аз си мисля, че като си платиш данъка на колата, реално точно това е пътния данък. В зависимост от конските сили и липсата или наличието на катализатор варира доста - от 20 до много над 100 лв. Явно щом плащаш при данъчните нямаш проблеми. При нас наистина все още се плаща в самата сграда на общината. Минетката си е вече друга бира - коренно различен "данък", макар и незаконен.
|
Пон Фев 11, 2008 12:37 am |
|
 |
Tuzarka
|
Е, да точно в данъчното писах за катализатор, конски сили и т.н. Плащам си на данъчните....да, да...още не съм си платила за миналата годин...Моя данък май е над 100лв..не си спомням
|
Пон Фев 11, 2008 12:40 am |
|
|