Дата и час: Пет Юли 18, 2025 1:22 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Документ за катализатор за Общината... 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Документ за катализатор за Общината...
При попълване на бланката за регистрация на новозакупена кола в Общината ми поискаха документ за катализатор, защото бях писал, че има катализатор, а наистина има, видях го, то го има и на всички като моя фиат 96 година и в Аутодатата излизат всички с този двигател 159В 9000 че има задължително катализатор, но ми искат пресниман документ за катализатора.
Както и да е- НЕ регистрирах колата и сега се чудя снимка ли да им правя да залягам изпод колата или да пиша че нямам катализатор и да плащам Х2 данъка?!

Нед Фев 10, 2008 11:45 pm
Профил
UNREAD_POST Re: Документ за катализатор за Общината...
Kimi_Raikonen написа:
При попълване на бланката за регистрация на новозакупена кола в Общината ми поискаха документ за катализатор, защото бях писал, че има катализатор, а наистина има, видях го, то го има и на всички като моя фиат 96 година и в Аутодатата излизат всички с този двигател 159В 9000 че има задължително катализатор, но ми искат пресниман документ за катализатора.
Както и да е- НЕ регистрирах колата и сега се чудя снимка ли да им правя да залягам изпод колата или да пиша че нямам катализатор и да плащам Х2 данъка?!

Това е някакво ново 20, за първи път чувам. Аз като писах за бензиновата, че е с катализатор, който реално го няма, нищо не питаха. Интересно кола на газ, дето грам не замърсява, кога ще я облагодетелстват с по-нисък данък.

Нед Фев 10, 2008 11:51 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
И аз си мисля че тая беше нещо недо.бана на гишето и ще отида когато е друга колежка и ако се запъне и тя- пиша че няма катализатор и ще си плащам голямото дърво, па най- много да им тегля една на излизане- това звучи справедливо вече. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Нед Фев 10, 2008 11:58 pm
Профил
UNREAD_POST 
Kimi_Raikonen написа:
И аз си мисля че тая беше нещо недо.бана на гишето и ще отида когато е друга колежка и ако се запъне и тя- пиша че няма катализатор и ще си плащам голямото дърво, па най- много да им тегля една на излизане- това звучи справедливо вече. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Абе до последно се опъвай, че колата е с катализатор.

Пон Фев 11, 2008 12:02 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ще и преснимам на оная кощрамба някоя страница от ръководството на колата дето е на италиански и имам чувството че ще го вземе за документ- просто им трябват бумаги.
Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Пон Фев 11, 2008 12:06 am
Профил
UNREAD_POST 
Kimi_Raikonen написа:
Ще и преснимам на оная кощрамба някоя страница от ръководството на колата дето е на италиански и имам чувството че ще го вземе за документ- просто им трябват бумаги.
Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

:36_2_46: И и го забий в муцунката, да види нещата отблизо :D

Пон Фев 11, 2008 12:09 am
UNREAD_POST 
А бе какво означава да регистрираш колата в Общината? Аз само в данъчното и Кат съм ходила и съм плащала 2% таксата за местните данъци и такси

Пон Фев 11, 2008 12:15 am
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
А бе какво означава да регистрираш колата в Общината? Аз само в данъчното и Кат съм ходила и съм плащала 2% таксата за местните данъци и такси

Ами принципно данъчните служби се намират в сградата на общината (за регистрирането на автомобили, говоря, не като цяло), тъй като колата ти се води регистрирана на територията на дадената община.

Пон Фев 11, 2008 12:18 am
UNREAD_POST 
Тоест се ходи в данъчния отдел...защото в Пловдив данъчното е в отделна сграда. Помислих си, че нещо съм пропуснала и така си джиткам с колата

Пон Фев 11, 2008 12:22 am
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Тоест се ходи в данъчния отдел...защото в Пловдив данъчното е в отделна сграда. Помислих си, че нещо съм пропуснала и така си джиткам с колата

И в Благоевград данъчното е в отделна сграда, но имаха и все още имат данъчен отдел в самата община, където се плаща пътния данък. Там се регистрира и самата кола към съответната община.

Пон Фев 11, 2008 12:25 am
UNREAD_POST 
Хм, ама аз наистина нещо съм се оплескала...само в данъчното плащам данъка на колата....олеле..значи трябва да ида в общината и да си плаща там пътен данък??? Не съм сигурна, че имат данъчен отдел...имат стопански отдел, където събират разни други пари за тротоарно право и т.н.м Значи се ходи в Данъчното, Кат и отделно в Общината???

Пон Фев 11, 2008 12:30 am
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Хм, ама аз наистина нещо съм се оплескала...само в данъчното плащам данъка на колата....олеле..значи трябва да ида в общината и да си плаща там пътен данък??? Не съм сигурна, че имат данъчен отдел...имат стопански отдел, където събират разни други пари за тротоарно право и т.н.м Значи се ходи в Данъчното, Кат и отделно в Общината???

Според мен не си се оплескала. Paparac обясни, че при тях е така, щом си плащаш данъка за колата в данъчната служба не е необходимо да ходиш да го плащаш втори път и в общината. зависи от структурирането на нещата на общинско ниво.

Пон Фев 11, 2008 12:32 am
UNREAD_POST 
Arnold написа:
Tuzarka написа:

Според мен не си се оплескала. Paparac обясни, че при тях е така, щом си плащаш данъка за колата в данъчната служба не е необходимо да ходиш да го плащаш втори път и в общината. зависи от структурирането на нещата на общинско ниво.

Добре, а като плащам данъка на колата той включва ли вътре и пътния? Или всъщност този данък е пътния..баси блондинката съм

Пон Фев 11, 2008 12:34 am
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Добре, а като плащам данъка на колата той включва ли вътре и пътния? Или всъщност този данък е пътния..баси блондинката съм

Ами лично аз си мисля, че като си платиш данъка на колата, реално точно това е пътния данък. В зависимост от конските сили и липсата или наличието на катализатор варира доста - от 20 до много над 100 лв. Явно щом плащаш при данъчните нямаш проблеми. При нас наистина все още се плаща в самата сграда на общината. Минетката си е вече друга бира - коренно различен "данък", макар и незаконен.

Пон Фев 11, 2008 12:37 am
UNREAD_POST 
Е, да точно в данъчното писах за катализатор, конски сили и т.н. Плащам си на данъчните....да, да...още не съм си платила за миналата годин...Моя данък май е над 100лв..не си спомням

Пон Фев 11, 2008 12:40 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща