Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:35 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Колко е данъка на Fiat Coupe 1.8 16 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Колко е данъка на Fiat Coupe 1.8 16
Здравеите колеги :) живи и здрави това лято съм се насочил към купе но ме интересува какъв е данъка и кой мотор е по добър 1.8 16 или 2.0 защото аз мисля за по малкият.И изобщо как стоят нещата с данъците до колко коня беше един данъка (103) и след колко е драстично по голям?Благодаря предварително :)

Нед Фев 03, 2008 9:20 pm
Профил
UNREAD_POST 
Границата за данъка наполовина при наличието на катализатор е до 100 коня. двата мотора, на които си се спрял са съотвено 131 и 139 коня. Моя данък(за 2.0), е или 175 или 245лв, нямам точна представа. Имам жена счетоводител, и тя се разправя, може да ме е врътнала за да ми прибере заплатата :D . По каталог от 0 до 100 ги дават абсолютно еднакво, което за градско каране накланя везните към мотора 1.8, който определено е по нов и модернизиран. Разликата в разхода е незначителна, при положение че на такава кола задкормилното устройство е основен фактор. Според мен е по важно моментното състояние на колата. Мисля че по малкия мотор, не може да извади звука на 2.0(мога да демонстрирам :D ) Ако се върна назад, колата която ще си купя(за тези пари), е тази която карам в момента.

Нед Фев 03, 2008 10:44 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
мерси за бързият отговор :) Но до лятото ще си карам палиото защото за сега ми върши перфектна работа.Много се замислям дали е възможно при скорост 140 150 км наистина 1.8 мотора да дава разход кам 8 литра(бях чел в форума някъде) също съм навит и за браво 2.0 но купето си е по добро поне според мое лично мнение :) Колега Levski ти как си с разхода говорим за съвсем нормално каране грацко и извън грацко

Нед Фев 03, 2008 11:32 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега при нормално градско каране разхода е 11-12/100км. При желания за издевателства на автомобила, тупан като мен е в състояние да качи над 20/100 разход. На дълго при товарена кола без климатик, при скорост 140-180км/ч(при софииски бензин), ми даде разход 8.2/100км. А при скорост 90-120км/ч, с пуснат климатик ми е давала разход под 7/100км. Ако се спреш на "Браво ХГТ", там вървежа е по добър, поне от тези две Купе-та на които си се спрял. Ако си намериш Купе 20В, ще е най добре. Иначе когато решиш да ходиш на огледи за кола, допитвай се тук, ще ти спестим търговските хитрини.

п.п. Мисля че данъка ми е 175лв.

Пон Фев 04, 2008 10:43 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Колко е данъка на Fiat Coupe 1.8 16
wrestling написа:
Здравеите колеги :) живи и здрави това лято съм се насочил към купе но ме интересува какъв е данъка и кой мотор е по добър 1.8 16 или 2.0 защото аз мисля за по малкият.И изобщо как стоят нещата с данъците до колко коня беше един данъка (103) и след колко е драстично по голям?Благодаря предварително :)

Данък на лек автомобил
мощност на автомобила 103 к.с.
възраст на автомобила от 5г. до 14г. вкл.
катализатор.............(данъка се намаля наполовина до 101 к.с. вкл.)
размер на данъка от 124.96 лв.
забележка: точният размер на данъка е различен за всяка община, но в посочените граници

Данък на лек автомобил
мощност на автомобила 131 к.с.
възраст на автомобила от 5г. до 14г. вкл.
катализатор............................................
размер на данъка от 158.93 лв.

Пон Фев 04, 2008 11:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]