|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 11:53 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Максим с условна присъда
Колеги направо ме е срам понякога, че живея в тази държава. Тук животът на обикновения човек не струва нищо, ама абсолютно нищо. Хубаво Максим е известен, но нали пред закона трябваше всички да сме равни? Явно някои са по-равни.
ПОЗОР.
Убедил съм се, че няма да се оправим. Който може да се спасява, но това не е държава.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Яну 30, 2008 5:43 pm |
|
 |
Rokambol
|
Поетът го е казал много отдавна - "...не сме народ, а мърша..." 
|
Сря Яну 30, 2008 5:47 pm |
|
 |
CHILIEV
|
корупция... каква държава сме .. как не ги досрамя с тая условна присъда ...
гадна работа...
докато няма НАКАЗАНИЯ ще цари БЕЗЗАКОНИЕ !!!
"Аз съм българче, обичам..... "  ха!... остави
|
Сря Яну 30, 2008 6:02 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
Значи ако реши пак да се напие и да убие някой - тогава ще му влезе в сила присъдата? Така ли? Повръща ми се от всичко и всички.........
|
Сря Яну 30, 2008 6:04 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Извинявам се за определението, но на няколко сгради в София надписите спокойно могат да се сменят на "нужник", защото в тях нищо друго не се върши. Една от тези сгради е съдът.
|
Сря Яну 30, 2008 6:08 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Ferrari написа: Извинявам се за определението, но на няколко сгради в София надписите спокойно могат да се сменят на "нужник", защото в тях нищо друго не се върши. Една от тези сгради е съдът.
народното събрание - "кафетерия и кебапчииница"
|
Сря Яну 30, 2008 6:10 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Що ли ми се струва, че подобна случка имаше през 80-те години и с "радостта на народа" Гиби Искренов. Нищо официално нямаше, но упорито се говореше, нещата тогава също се прикриха. Колегата Levski предполагам ще се намеси и ще ме репликира, но точно тогава бях студент, цяла футболна София говореше за това. Дори си спомням, че точно преди началото на един мач Левски-ЦСКА на Герена, дикторът прочете съобщение, че поради прояви, несъвместими със социалистическия морал, Искренов се изважда за неопределено време от състава на Левски.
Така че някои неща не се променят ...
По случая с присъдата на Стависки: както казах и в другото си мнение, ситуацията за него е без полезен ход. Ако го бяха осъдили ефективно, щеше да има претенции, че присъдата е малка, ако пък после го бяха помилвали - пак. Честното ми мнение е, че много повече ще се зарадвам, ако това момиче Мануела се оправи, отколкото ако Максим беше влязъл в затвора. Наистина не знам каква справедлива присъда трябваше да му наложат.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Яну 30, 2008 6:28 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
ако не се лъжа 96г. също бивша звезда от левски бе хванат за прострелване на елен за трофей в гр. Омуртаг и..... също се размина ,а що се отнася за световния шампион е поредно доказателство ,че сме страна на абсурдите.Ще помоля обаче,някой колега вещ по правните въпроси да поясни какво трябва да е реалното наказание и как тъй се минава по ръба на закона-по кой член.Защото няма логика да пиеш 2 малки и айде зад решетките,а в случая има и смъртен случай-минаваш условно
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Сря Яну 30, 2008 9:06 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
като цяло освен тежестта върху съвестта му (ако не е някой чешит) друго от тази случка няма да остане, кръвнината му е 260к лв. той ще ги плати защото все пак е Максим Стависки и остава тази "присъда" която ще мине за нула време. А на родителите на момичето и момчето ще им остане за цял живот, смешна работа отвсякъде, въпроса е че може и Максим да посети болниците, приятелите на загиналото момче четох се заканвали че щели да го: "копат и него"! :roll:
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Сря Яну 30, 2008 9:47 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Законът е такъв.Говоря от личен опит и наблюдения по едно дело - за непредумишлено убийство при катастрофа, завършила със смърт на единия пътник. Само, че без наличие на алкохол в историята. Ако е досието е чисто - по-ниска присъда - условна. Освен това се гледат и редица фактори. На първа инстанция винаги наказанието - затвор + парична глоба и отнемане на книжка е най-голямо. Обиновено се обжалва до най-висока инстанция, където обикновено наказанието се редуцира в полза на подсъдимия.
Лошото е, че на богатите и известните им се разминава, а обикновения човек си го отнася и за тях 
|
Сря Яну 30, 2008 9:58 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
|
Сря Яну 30, 2008 10:09 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 7:12 pm Мнения: 124 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
Колеги, извинявайте, ама преди да говорите е добре поне да прочетете законите! Единствения виновник за така определената присъда е законодателят, т.е. Народното събрание. Нито полицията, нито прокуратурата, нито съдът притежават законодателна инициатива. При изпълнени определени законови норми, съдът няма друг избор, освен да приложи по-благоприятната правна норма. Ако не го направи, присъдата се жали до последна инстанция - ВКС. А има и Европейски съд за правата на човека...И там не ги интересува никаква справедливост, а само дали е спазена буквата на закона. Повярвайте ми - това не важи само за случая със Ставийски. Такава е трайно установената съдебна практика. Когато престъплението е по непредпазливост, а не в условията на пряк или евентуален умисъл и когато дееца се признае за виновен, ПРИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СЛУЧАИ се слиза под определения в закона минимум. Когато дееца е с чисто съдебно минало това му гарантира условна присъда. И не спекулирайте с това кой бил Ставийски! Едно от задължителните условия при определяне на присъдата е събиране на пълни характеристични данни за посъдимия. Това също е оказало влияние и не е приумица на съда.
И те така...
_________________ FIAT Punto, 1.6 - Power is nothing without control!
|
Чет Яну 31, 2008 12:38 am |
|
 |
sota
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 09, 2006 5:49 pm Мнения: 84 Местоположение: София щат Люлин 5
|
За мен щом се е качил да кара къркан си е жива умисъл.Очаквах ,че присъдата ще му е ефективна :twisted:
|
Чет Яну 31, 2008 11:57 am |
|
 |
LEVSKI
|
snake написа: Що ли ми се струва, че подобна случка имаше през 80-те години и с "радостта на народа" Гиби Искренов. Нищо официално нямаше, но упорито се говореше, нещата тогава също се прикриха. Колегата Levski предполагам ще се намеси и ще ме репликира...
Колега защо си мислиш, че заради футболни пристрастия, ще пренебрегна отнет човешки живот? За съжаление са твърде много случайте в родната ни история, когато звездите се самозабравят и стават безсмъртни. До колкото си спомням Георги Калоянчев също уби човек с колата си.
|
Чет Яну 31, 2008 12:42 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Кирил Маричков също и отново се размина без наказание.
|
Чет Яну 31, 2008 12:45 pm |
|
|