Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:37 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Един интересен и много срещан спор в България 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Един интересен и много срещан спор в България
Приятели тази сутрин започнахме спор с един мой приятел и реших, че ще е по-интересно ако се включат повече хора. Спора е за това кое повече си струва като покупка? Стара кола от висок клас и реномирана марка (Мерцедес, БМВ, Ауди и др.) или чисто нов автомобил от недотам популярна марка у нас? Какво мислите вие?

Моето мнение е, че над 15-20 000лв. за стара кола са лудост. А когато се купува стара кола е редно да се купи най-новата година която може да се намери за подготвената сума. А това, че някоя марка е по-надеждна и т.н. за мен не важи.

Сря Яну 16, 2008 11:44 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
имам наблюдения върху промяната в цените на чисто новите автомобили, понеже имам познат, който се занимава с това и самия той казва че не е никак изгодно да се купува чисто нов автомобил, при условие че след 2 години цената му пада точно на половина.. това е доказано. Така че аз лично бих предпочел да си взема автомобил, който е каран 2 години за 15000лв. отколкото същия чисто нов за 30000лв. примерно...

... скоро купувах кола и има голямо значение ... като влзезеш е ТВОЯТА си кола веднага го усещаш... може да е всякаква ... бях се зарекъл че френска или италианска кола няма да си взема никога, но като видях фиата и направих едно кръгче из града - спрях право пред КАТ

Ferrari написа:
Моето мнение е, че над 15-20 000лв. за стара кола са лудост. А когато се купува стара кола е редно да се купи най-новата година която може да се намери за подготвената сума. А това, че някош марка е по-надеждна и т.н. за мен не важи.

:cool: :cool: няма по-надеждна кола от кола, която се кара внимателно...

Сря Яну 16, 2008 12:01 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
много интересно ще стане тука така усещам :) иначе новото си е ново обаче ако има голямо разминаване в класите на автомобилите бих предпочел по старата :) мое лично мнение :cool:

Сря Яну 16, 2008 12:03 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
С 2 ръце ЗА новата кола. Бих си взел чисто нова Дачия Логан ( а още по-добре комбито на Дачия, не знам дали и то се казва Логан) или Шкода Фабия с всичките им недостатъци пред Opel Astra 2004 г. или Audi A4 2000 г. например.

Сря Яну 16, 2008 12:12 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Новите коли се правят с цел да не изкарат повече от 5-6 години, това поне е скромното ми мнение. Надпреварата между нароилите се производители - кой ще извади по-ниска цена с повече екстри/и то на фона на глобалното повишение на цените/ ме навежда на мисълта за нелоялна конкуренция за сметка на потребителя. По-ниска първоначална инвестиция за сметка на по-кратък експлоатационен период и скъпа/често налагаща се/ подръжка. За съжаление за да не изпуснат част от дяла си на пазара, качествените/преди време/ производители залагат все повече и повече на некачествени материали или по-скъпи резервни части. Вносителите за страната използват хитрини за да не поемат гаранция на частите, налагат невероятни условия за посещение в сервиз, предварителни записвания, чакане със седмици и т.н. На фона на общите приказки едно малко напомняне за Деу Тико, всяка втора кола в София беше такава, сега са единици....., сравнение с набора му Голф 3 и нарастващата популация - едва ли има.
Всеки сам си избира дали ще даде 13-14 бона за кола която ще кара 6години или за същите пари ще си вземе Мерцедес, БМВ, Ауди или каквото си пожелаеш втора ръка.
Хиляди пъти предпочитам да си взема стар автомобил от Европа, вместо нов от България - та дори и да ми излезе на една и съща цена. Това разбира се си е лично мое мнение.

Сря Яну 16, 2008 12:19 pm
Профил
UNREAD_POST 
и все пак новите коли не са ВЕЧЕ чак толкова безбожно скъпи ... въпросът е дали ще са достъпни .. вижте това :

Цитат:
Най-евтината кола в света бе показана официално

Кола за 2500 долара бе представена на изложението в Делхи. Индийската автомобилна компания Tata Motors ще пусне модела си Nano през септември или октомври тази година, като плановете на компанията са до края на тази година да бъдат продадени в Индия около 200 000 автомобила.
Автомобилната компания Tata Motors планува още колата да се изнася през първите три години, след което да бъде пусната на развиващите се пазари в Азия.
Автомобилът ще позволи на гражданите в развиващите се страни да преминат на четири колела. Колата е с четири врати и двигател от 624 куб.см. В нея няма климатик, нито електрически стъкла.

източник: http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=14106

Сря Яну 16, 2008 12:25 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
snake написа:
С 2 ръце ЗА новата кола. Бих си взел чисто нова Дачия Логан ( а още по-добре комбито на Дачия, не знам дали и то се казва Логан) или Шкода Фабия с всичките им недостатъци пред Opel Astra 2004 г. или Audi A4 2000 г. например.

На Дачията и е толкова куц мотора на бензина - че няма накъде, особено за любителите на газови уредби, а и това купе/половин камион/.... Дизеловият двигател е с класи над бензиновият, но пак не компенсира тежестта на купето - поне още три години трябват преди Логан да стане автомобил. За Шкода ок - но я сравни цените, за алтернативни ДВГ и купета.

Сря Яну 16, 2008 12:25 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
В моя случай Бравото е последната ми кола 2-ра ръка. Лизингите станаха много приятни. Твърдо не подкрепям приказката "нова ама със спартанско оборудване, по-добре луксозна стара". На цената на една нова Панда може да се купи Ауди А6, а после? Веднага почват разходи и то като за луксозна кола, а пандата 3-4 години само ще я караш.

Сря Яну 16, 2008 12:26 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Разбира се че е по добре новата кола,но нали Българина е лаик и си знае немско та немско.Много важно,след 96г.в автомобилостроенето всичко е ясно,Немците с нещо не превъзхождат Италианци,Французи а да не говориме за Японците.Ама нека си говорят против другите да са по евтинки да си ги караме ние :cool:

Сря Яну 16, 2008 12:27 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Твъдзо ЗА новата кола :36_2_25: Според мен човек или трябва да е мазохист или трябва да е луд, за да си купи кола за 30 000лв на старо :muhata:

Сря Яну 16, 2008 12:39 pm
UNREAD_POST 
Всичко зависи от дълбочината на джоба. Ако си представим, че парите са ми най-малкия проблем, бих си купил една НОВА кола със всички възможни екстри и то не за масовия потребител, а нещо като поръчкова, като за г-н Милярдера. :D Ако обаче съм (както Е всъщност) средно статистически човечец със средно статистически доходи и мога да си позволя (с голям зор) 30 хил лв за една кола, не бих взел нова. Както каза Аирис, не си заслужава да се купува нова кола за масовия потребител, защото качеството е непропорационално на цената.

Сря Яну 16, 2008 12:39 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
аз съм на мнение че никога за нищо няма гаранция за качество. Пресен пример - мой приятел - Мондео от магазина - 2000 км. за един месец - вече 2 месеца е в сервиз с неизяснено хлопане в предницата и загуба на бензин :x и др. простотии. Чиляка е БеСеН :)

отсрещната страна А3 - браво на 10 години - 22 000 км за 9 месеца - смяна на масла и филтри - и тва Е! карам си и те така :)
П.С. смяна на дискове и накладки ама тва не са брои щот са консумативи :) :)

www.bgestates.com www.bgimoti.com

Сря Яну 16, 2008 12:42 pm
Профил
UNREAD_POST 
Обикновенно стари коли си купуват хората които не си ценят времето и както винаги и типично по български смятат,че е по тънко и че не са дорасли да карат нови коли. Странно ми е как човек отделяйки 30 000лв ще предпочете да ги даде за 6 годишна амортизирана "луксозна" (пиша го в кавички защото такава кола е била луксозна преди 6 години и 200 000км) пред опцията да купи каквато и да е кола която да е в гаранция 2 или повече години и на чието табло да пише 2-3 или 4 км 36_2_15

Сря Яну 16, 2008 12:46 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Според мен е твърде далеч времето, в което бих могъл да си позволя нов автомобил - не знам как е в София, в провинцията средната заплата е доста по-ниска и не бих могъл да си позволя да плащам лизинг за ново МПС напр. 300 лв. със заплата от 280 лв.
Като цяло съм привърженик на новото, но имайки предвид отзивите на мои приятели, закупили си чисто нови Ауди и Фолксваген Пасат-не бих рискувал. Не знам колко струва новият Пасат, но за 25к км да завлече лагери на кол. вал - това е смешно.
Така че ще си карам Брава-та, която за тези пари е един невероятен автомобил втора ръка и сигурно целият й двигател струва колкото на Пасат-а лагерите и ремонта. Сравнително ниската цена на частите и поддръжката я прави много привлекателна за мен. За комфорта не говоря, все пак преди нея се друсах на един Голф 2-надеждна и здрава машина на 24 години, не ме е оставяла на път, а аз карам по много. Но всичко се изчерпва с надеждността-комфорт и екстри там са непознати.
В заключение-предпочитам новото, но не мога, а и не искам да си го позволя.

Сря Яну 16, 2008 12:59 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
grigor_j написа:
аз съм на мнение че никога за нищо няма гаранция за качество. Пресен пример - мой приятел - Мондео от магазина - 2000 км. за един месец - вече 2 месеца е в сервиз с неизяснено хлопане в предницата и загуба на бензин :x и др. простотии. Чиляка е БеСеН :)

отсрещната страна А3 - браво на 10 години - 22 000 км за 9 месеца - смяна на масла и филтри - и тва Е! карам си и те така :)
П.С. смяна на дискове и накладки ама тва не са брои щот са консумативи :) :)

Октавия на година и малко, лизингова - за тотален ремонт и отказаха да поемат гаранция, и понеже колата е фирмена, след пускане на два факса към централата на Шкода - с описание на проблема с вносителя и изненадващо колата изчезна без следа, въпреки GPS-a някакви допълнителни уреди за следене на автомобила. Почти веднага я смениха с нова, да си замажат направената боза :shock:
Може и нова кола - но не и от България. А има ли смисъл да си вземеш нова кола при нароилите се камикадзета и пишман-шофьори.

Сря Яну 16, 2008 1:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща