Дата и час: Чет Юли 17, 2025 9:10 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Предвижване с изтекли транзитни номера 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Предвижване с изтекли транзитни номера
Здравейте.
Тука по празниците капарирах едно Купе във Варна и сега във събота ще ходя да нося останалите пари и да си прибера колата. Тя е внесена от Австрия и има някакви чужди номера които са изтекли, въпроса ми е какво да правя да ходя ли във КАТ Варна да искам някакви временни номера за да мога да си докарам колата то КАТ в който да си я регистрирам по местоживеене или направо да рискувам и да тръгвам с изтеклите номера?
Един приятел ме посъветва направо да тръгвам, защото ако ме глобели, че карам с изтекли номера глобата била от 10 до 50 лв, а чакането за издаване на временни номера е като за нормални при което според него няма да стане за по-малко от два дни и всичките ми разходи ще са повече от 50 лв. Той прав ли е или да си взимам временни номера? Смисъл освен тези 50 лв ще ми направят ли нещо друго, да ми вземат точки или т.н.

Предварително благодаря за отговора и се извинявам ако съм сбъркал раздела.

Пет Яну 04, 2008 1:18 am
UNREAD_POST 
Мисля, че глобата е доста по солена. А що се отнася за чакането в КАТ за временни номера - не повече от 2 часа.

Пет Яну 04, 2008 1:23 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST номера
азкато си докарах колата отнас -Велинград ходих до кат да си взема номера но ти трябва сего кото идеш тамда вземеш документи и да си вземеш номера бяха 27 лв разправия е
нечеще ти трябват ама несе знае
мойте бяха италянски но написани на хартия и другите транзитните ги сложих на на стъклото

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Пет Яну 04, 2008 2:07 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Мисял си че ще е доста по-солено от 50лв.

Пет Яну 04, 2008 2:09 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Re: Предвижване с изтекли транзитни номера
Abadon написа:
Здравейте.
Тука по празниците капарирах едно Купе във Варна и сега във събота ще ходя да нося останалите пари и да си прибера колата. Тя е внесена от Австрия и има някакви чужди номера които са изтекли, въпроса ми е какво да правя да ходя ли във КАТ Варна да искам някакви временни номера за да мога да си докарам колата то КАТ в който да си я регистрирам по местоживеене или направо да рискувам и да тръгвам с изтеклите номера?
Един приятел ме посъветва направо да тръгвам, защото ако ме глобели, че карам с изтекли номера глобата била от 10 до 50 лв, а чакането за издаване на временни номера е като за нормални при което според него няма да стане за по-малко от два дни и всичките ми разходи ще са повече от 50 лв. Той прав ли е или да си взимам временни номера? Смисъл освен тези 50 лв ще ми направят ли нещо друго, да ми вземат точки или т.н.

:wink: Предварително благодаря за отговора и се извинявам ако съм сбъркал раздела.

Аз до колкото си спомням като взимах моята, тогава търговеца ми каза веднага да си направя гражданска и ако ме спрат да им кажа, че днес съм я взел от къщата и същия ден ще я регистрирам. Не вярвам,че някой ще се заяде.

Пет Яну 04, 2008 10:59 am
Профил
UNREAD_POST 
Е то Го не се ли прави по талона?

Пет Яну 04, 2008 2:56 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
m1t3t0 написа:
Е то Го не се ли прави по талона?

Ми да, ма къв е проблема като в договора за прехвърляне на колата е твоето име :wink: Просто пича ще отиде до Варна, ще си доплати колата, оттам със всички докумети юруш до застрахователите за ГО и след това кеф ти в КАТ София, кеф ти в КАТ Варна. Просто е... :wink: Като те спрат за към София, обясняваш ситуацията с равномерно-приятелски тон и ако се заядат случайно черпиш. Важното е да имаш ГО, останалото е по-скоро на договорни начала с органиоте на реда :-D

Пет Яну 04, 2008 4:46 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ето какво намерих в ЗДП:

Чл. 175 (1) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба до 100 лв. водач, който:

1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;

По темата се сещам, че единствения път, когато се изкефих, че съм дал 30 лв за репатрак, беше в деня, в който си регистрирах Мареата в КАТ. Беше 6,40 ч. сутринта 21.09 миналата година. Тогава на входа на КАТ беше застанала една патрулка и дебнеше точно за това - за коли без или с изтекъл рег. номер. Докато разтоварвах колата си, полицаите спряха трима, решили да минат по-тънко.

Що се отнася за договорните начала, лично аз предпочитам да си платя за рег. номера, отколкото да влизам в нерегламентирани отношения с полицай. Все още не съм давал кеш на полицай, смятам и да не давам. 8)

Съб Яну 05, 2008 1:08 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]