Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:14 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 114 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Форумен календар 2008, пращайте снимки на колите си! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Форумен календар 2008, пращайте снимки на колите си!
Колеги, мисля че ще е много хубаво, ако си направим календар със снимки на нашите возила.

За целта ще са нужни:
*поне 12 високорезолюционни снимки на коли от форума, ако е възможно, снимани в различни климатични условия, характерни за четирите сезона
*Поне по един представител от следните модели:
Bravo/Brava/Marea, Coupe, Stilo, Tipo, Uno, Croma, Multipla, Punto, Barchetta, 500

Очаквам вашите мнения, препоръки и снимки :)
Поздрави и благодаря за вниманието

Последна промяна Trojaneca на Съб Ное 24, 2007 4:14 am, променена общо 5 пъти

Пет Ное 23, 2007 12:53 pm
UNREAD_POST 
искам да си резервирам място за Типо-то ... :D :D :D
- все пак може да се направят раздели по модели фиат
- всеки да си качва снимките
- чрез анкета да се гласуват най - красивия представител от съответния модел , който да бъде включен в календара

нещо като конкурс за снимка за календара .. (този метод смятам че ще заеме значително дисково пространство на сървърите все пак зависи с какво разполага форума :) )

подобен конкурс може да се организира и за дизайн на календара , като се изберат най-добрите снимки :)

Пет Ное 23, 2007 12:59 pm
UNREAD_POST 
Добра идея, колега, само да се намери някой съфорумник с добър цифров фотоапарат и може да задвижим инициативата. За да не товарим сървъра, може да използваме ъплоуд възможностите на Дата.бг(примерно).

Пет Ное 23, 2007 1:02 pm
UNREAD_POST 
Моя е на ремонт иначе е 7 мегапиксела. Прави невероятни снимки, но малкия ми малоумен брат го изпусна на обектива и сега седи в сервиза. Иначе може да се сложи на 1-ва страница логото на ФИАТ. А може също и дадените модели да се групират и за да няма разочаровани да се смалят самите снимки и да се направи на редица всички модели на браво примерно да са Януари. Слага се един зимен фон и си готов. Автомобилите на всички каращи браво са там и сезона си е зимен. Естествено трябва така да се смалят че да не са размазани.

Пет Ное 23, 2007 1:41 pm
UNREAD_POST 
Идеята е добра :-) А пък ако намерим и автомивка дето мият колите разни голи мадами...е те тогава, и по книжарниците ще се продават календарите :D

Пет Ное 23, 2007 2:01 pm
UNREAD_POST 
Хахахахах може да се уреди :)

Пет Ное 23, 2007 2:28 pm
UNREAD_POST 
за съжаление не мога да помогна с фотоапарат :( но с идеи и предложения надявам се да бъда полезен ,
колкото до ъплоуда това за датата е добра идея , или може да се правят постнати във форума с намален размер и
отдолу да пише каква им е резолюцията ... като се изберат кои ще са печелившите снимки - авторите им ще ги дадат в пълен
размер.

ако предложението ми ви хареса трябва да решите колко трябва да са намалени:
ПРИМЕР:
ако са 512 x 384 Pixels.jpg - 34КБ
ако са 256 x 192 Pixels.jpg - 19КБ
смятам че няма да се натовари много сървара дори и при голям брой снимки.

вие решете кое стои по- добре и дали ще използвате този метод

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Ное 23, 2007 2:41 pm
UNREAD_POST 
още нещо ... с голям успех могат да се монтират по 2-3 коли на страница за месец,

друго предложение - да присъстват само коли на колеги съфорумци (не произволни фиати
лъскави и теглени от интернет ) все пак си го правим за нас

Пет Ное 23, 2007 2:43 pm
UNREAD_POST 
Даа това си е задължително. Иначе това за резолюцията е добро решение :). Тамън ще си измия колата най-накрая :).

Пет Ное 23, 2007 2:46 pm
UNREAD_POST 
смятам че 512 x 384 Pixels формат jpg е идеален за постване във форума не е голям , но е достатъчно детайлен че да се определи дали снимката става

Пет Ное 23, 2007 2:54 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Идеята е добра :-) А пък ако намерим и автомивка дето мият колите разни голи мадами...е те тогава, и по книжарниците ще се продават календарите :D

Сезонът е крайно неподходящ за съжаление на колегите от форума :D Следващия календар от лятото започвай да го мислиш.

Пет Ное 23, 2007 10:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
Airis написа:
LEVSKI написа:

Сезонът е крайно неподходящ за съжаление на колегите от форума :D Следващия календар от лятото започвай да го мислиш.

абе и ти си права :cool: ....
въпреки че
1. ако се направи една ударна важна тема и всеки поства снимки

2. до средата на декември каквото се събере - събере ... оттам примерно на мен ми трабва седмица две да направвя
един дизайн и да монтирам всички коли , които сме решили да участват .....

3. работата се улеснява с пъти ако календара е просто един лист формат А3 (правих такъв календар за баща ми миналата година - става супер ... разпечатан на дебел гланциран картон !!!!) а не много листен със спирала примерно.....

4. в този случай файла ще е готов до края на декември и всеки желаещ ще може да си го изтегли от форума и да отиде в най-близкия ОФИС 1 и да си го разпечата .. както казах ... супер качество, дебел картон , гланциран, формат А3 - миналата година по това време беше 1,80лв.

5. Според мен по друг начин няма да стане и се съгласявам с колежката Airis че е късно .... :shock: :shock: :shock:

Съб Ное 24, 2007 12:26 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
чета чета тази тема и се надъхах, зех фотоапарата отивам навънка и :shock: на всяка снимка прекрасно се виждат капчиците на мъглата. в това време няма как да стане поне една прилична снимка :cry:

Съб Ное 24, 2007 2:12 am
Профил
UNREAD_POST 
Колеги и колежки, ако искате, почвайте да ъплоудвате снимки, че няма време :D
Чилиев, поне според мен, многолистен календар със спирали ще има по-голям ефект...

Правя темата важна!

Съб Ное 24, 2007 4:11 am
UNREAD_POST 
Trojaneca написа:
Колеги и колежки, ако искате, почвайте да ъплоудвате снимки, че няма време :D
Чилиев, поне според мен, многолистен календар със спирали ще има по-голям ефект...

Правя темата важна!

и аз по принцип съм за многолистен календар колеги, само че съм почти 100% сигурен че нама да се вместим във времето..... нека да гледаме реално на нещата ...
реално ще съберем картинките , ще ги монтирам примерно , ще го направин . Обаче ще е много трудно за всеки колега да се сдобие с такъв .... къде ще го разпечата? къде ще му сложат спирала .. ще го направят ли като хората ... а и са много листи на хубава гланцирана хартия - цветно ще струва майка си и баща си ....

догодина ако се сетим по-рано ще направим многолистен ....
аз съм ЗА голям общ календар, дето всеки за 2 лева може да си го разпечата със супер качество ...

:cool: :cool: :cool:

Съб Ное 24, 2007 12:27 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 114 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща