Да се посмеем за моя сметка! I част.
Днес имах свободно време и реших да поогледам
my love, т.е. Мареата. Сетих се, че на РС диагностиката на АБС-а ми показа или реле или датчик на едно от колелата (светва ми от време на време лампата на АБС-а). Взех парченце много финна шкурка и зачистих крачетата на прословутото реле. После поогледах това онова, побутнах някой друг куплунг да ли не се разхлабил, проверих нивото на течностите. Накрая реших да запаля колата да видя всичко ли е наред. Паля, всички лампи на таблото изгасват (вкл. за АБС-а) и ...о, УЖАС! - лампата за нивото на спирачната течност не изгасва, м***цата й. Поглеждам отпред - спирачна течност в казанчето да се удавиш. Датчика (поплавъка) като нов, ама, викам, дай да го откача - може да е укъсил, кабела му неден. Разкачам буксата от поплавъка, паля - тцъ. Свети. Лягам под колата за оглед за течове. Няма. И така суетене и мислована дейност около 20 минути. Накрая решавам да направя едно кръгче около блока за проба (какво точно исках да пробвам ... ами, незнам). Сядам в колата и паля, ОТПУСКАМ ръчната и лампата изгасна. Елементарно, Уотсън,

. Тогава ми светна :idea: в главата, че лампата за ниско ниво на спирачната течност и за ръчната спирачка е една. Бях тотално изключил за това нещо. Идваше ми да си отхапя парче месо от ръката. От яд. На мене си. Иначе снощи давах мъдри съвети на колеги във форума точно за тази лампа.