Дата и час: Пет Юли 18, 2025 4:57 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Какво значи "келеш"? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Какво значи "келеш"?
Отивам на преглед в сервиза, който е точно след надлеза на ул.Черковна по посока Х.Димитър. Това не е сервиз, а е автомивка, бензиностанция и пункт за прегледи.
Отивам значи и тъй като колата е стара, естествено катализаторът отдавна не върши работа. Онзи казва, че ще оправи нещата - така както правят всички преглеждащи. Нямаше да му се разсърдя да прояви принципност и да не ме пусне, но е ясно че няма да я прояви, защото иска да вземе парите за прегледа.
Както и да е - докато тече прегледът, ми обяснява колко голям проблем е липсата на катализатор, как опазването на природата е важно и не трябва да се пренебрегва. Обясни ми също и кои катализатори струват и кои не. Общо взето обяснението беше, че катализатор под 700 лв. не струва. Аз му казах, че карам предимно на газ и едва ли замърсявам много, при което касиерката му ми обясни, че газта също много цапала. Като и казах, че на същата газ готвим в къщи, тя каза да внимаваме. Нещо което и аз си знам - всеки с газ трябва да внимава. После онази изцепи, че в дом, в който се готвело на газ, за 1 година умирали цветята. Толкова мръсно било. При което на мен ми стана смешно, защото жена ми гледа цветя и ни едно още не е умряло.
Както и да е. След цялата тирада, накрая давам 40 лв. и чакам да ми върнат 7, защото по тарифата цената е 33. Оная на своя глава си удържа 2 лева "почерпка". Казвам си, че няма да се разправям и си тръгвам. При което мъжът идва и ми казва няма ли да "почерпя", понеже ми бил спестил 700 лв. Посочих му двата лева, които сами си чопнаха. И той ми вика "ти за 2 лева ли си", догодина пак ще дойдеш и тоя път ще трябва да си с катализатор. Казах му, че и други предлагат услуга сходна с неговата и без да искат почерпки. И се разделихме всеки недоволен по своему.
Не знам кой на чия страна ще застане в този случай, но ако искате да си спестите заяждания от този тип, препоръчвам да не ходите на това място за преглед....

Пон Окт 29, 2007 3:31 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Нормите за изгорели газове в момента са такива, че се покриват и със свален катализатор. В случая това си е бил чист рекет. Просто има и други сервизи където може да се извърши тази услуга.

Пон Окт 29, 2007 3:39 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Хахаха колега, не е истина. Лошото е че подобни идиоти, вършат найстина отговорна работа. Аз лично, определено заставам на твоя страна. А това с почерпката за спестените 700лв е направо върха. Защо не му предложи, да ни заведеш целия форум там, и ние да му платим по 350лв, тоест да си разделим далаверата. :mrgreen:

Пон Окт 29, 2007 3:41 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Къде пък го намери тоя сервиз дето прегледа е 33лв.
Доколкото знам навсякъде е 25-26лв (ако изобщо говориш за ГТП, щото не се разбира)
а аз минавам за 13 с отстъпката от гражданската. Да не говорим, че проверяват единствено спирачките,
всичко друго си го пишат наизуст.

Чет Ное 01, 2007 10:02 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
дам тук в добрич поне проверяват спирачките фарове-къси/дълги дали хваща ръчната , мигачи стопове такива дребни неща невлизат в задълбочени прегледи ;) а също така се държи на пожарогасителя и на броните(да не са нацепени примерно или да ги няма ;) )

Чет Ное 01, 2007 11:23 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Онзи ден и аз рекох да мина преглед с закъснение от 6 месеца ама кой да ги гледа тия неща. И отивам аз с рендето на преглед свали ме оня от рендето и го вкара той пуска едни тръскачи ще разглоби колата аз им казвям няма нужда амортисиорите са от пролета нови пуска оня валяци натиска дърпа зверски ръчната и ми показава некви проценти ту 57 ту 35 аз незнам кво е и в крайна сметка не пожелаха да вземат 40лв дето ги бях сложил на масата не ми държели спирачките само едно колело а рендето прави диря на всяко колело при набиване на спирачки фаровете били с плексигласово стъкло много се ядосах и на другия ден минах на друго място. Аман от бивши полицай и военни да ме учат на какво трябва и как и се правят на важни.

Чет Ное 01, 2007 11:28 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]