|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 4:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
tokaii
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 13, 2007 12:45 pm Мнения: 94 Местоположение: Пещера
|
 Спор за съединител?!
Колеги,искам да чуя,какво мислите по този вапрос:Ако стоя на светофар за една минута на червено,вредно ли е за колата да даржа спирачка и саединител натиснати?
|
Пон Окт 29, 2007 9:57 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Спор за съединител?!
tokaii написа: Колеги,искам да чуя,какво мислите по този вапрос:Ако стоя на светофар за една минута на червено,вредно ли е за колата да даржа спирачка и саединител натиснати?
На износване е подложен притискащия лагер. Аз не препоръчвам подобен маниер на шофиране.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пон Окт 29, 2007 10:13 am |
|
 |
sok1
|
Аз пък мисля, че самото използване на колата е вредно и води до нейното амортизиране. В тоя ред на мисли стигам до извода, че точно "една минута" с натиснат (не напомпващ) съединител едва ли ще влоши осезаемо характеристиките на автомобила. :roll: 
|
Пон Окт 29, 2007 10:21 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
абе не знам, ама си пазете съединителите защото днеска ми смениха моя с нов (VALEO) и платих 365 лева :?
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Пон Окт 29, 2007 9:28 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Аз споделям мнението на колегата Ferrari и не препоръчвам подобни действия.
|
Пон Окт 29, 2007 10:37 pm |
|
 |
Rokambol
|
Освен, че е вредно за лагера е и опасно, едно неволно изпускане на педала може да доведе до "среща" с колата от пред или не дай си Боже с пресичащ човек.
|
Вто Окт 30, 2007 12:06 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Спор за съединител?!
tokaii написа: Колеги,искам да чуя,какво мислите по този вапрос:Ако стоя на светофар за една минута на червено,вредно ли е за колата да даржа спирачка и саединител натиснати?
Аз не виждам смисъл от подобно състояние - хем си излишно ангажиран с натискането , хем подлагаш на износване един възел който си има ресурс, особенно аксиалния лагер!
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Окт 30, 2007 8:24 am |
|
 |
JacK`DanielS
Кара кола
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 7:33 pm Мнения: 224 Местоположение: Велико Търново
|
не нее хубаво да си натиснал съединителя постоянно. ако продалжаваш така по някое време ще се чудиш тия странни звуци от каде се чуват като съм натиснал съединителя. така само си преебаваш легера!
_________________ Fiat Punto GT

|
Вто Окт 30, 2007 8:39 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|