|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 4:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ето ме и мен - Горд (засега) собственик на FIAT
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
 Ето ме и мен - Горд (засега) собственик на FIAT
Здравейте първо да се предствя: казвам се Георги Чилиев и миналата седмица с жена ми се сдобихме с Fiat Tipo 1.6i.e. '93г. нов внос.
По принцип не разбирам много от коли, но смених масло ремъци и разни течности (чистачки, антифриз и още нещо ама не помня) :(
Ако се сетите нещо да ме посъветвате понеже това ми е първа кола ще съм много благодарен.
Регистриран е в КАТ , винетка, гражданска, преглед... още не съм и платил данъка .. имате ли представа колко ще е горе-долу. Разбрах че ако има катализатор - пада на половина данъка , а аз май имам :roll:
Ами това е засега от мен до скоро 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Окт 26, 2007 2:51 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Ами колега да ти е честита колицата и добре дошъл в нашето огромно семейство наречено "ФИАТ'  Със здраве да си я караш, много добре изглежда. Колегите с такава кола ще ти окажат максимално съдействие, можеш винаги да разчиташ на останалите съфорумци!
|
Пет Окт 26, 2007 2:59 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Благодаря LEVSKI ... виждам че тук сте доста сплотен форум и от както съм си взел колата ( 1 седмица) всеки ден чета тук и съм останал с много добри впечатления за другарите форумци.
А мога ли да попитам какъв е този Фиат Клуб: организирате ли сбирки , има ли членски внос.. обще взето инфо за клуба и мога ли да стана член.
Има тук таме по някой ред, но не мога да добия пълна представа, а може би и да съм го пропуснал и доколкото разбрах си се събирате в София. Четох повече за лепенките че са ми хоби и смятам до седмица - две да нашаря типото .. ама да видим  ще постна снимки 
|
Пет Окт 26, 2007 3:49 pm |
|
 |
LEVSKI
|
CHILIEV написа: Благодаря LEVSKI ... виждам че тук сте доста сплотен форум и от както съм си взел колата ( 1 седмица) всеки ден чета тук и съм останал с много добри впечатления за другарите форумци. А мога ли да попитам какъв е този Фиат Клуб: организирате ли сбирки , има ли членски внос.. обще взето инфо за клуба и мога ли да стана член. Има тук таме по някой ред, но не мога да добия пълна представа, а може би и да съм го пропуснал и доколкото разбрах си се събирате в София. Четох повече за лепенките че са ми хоби и смятам до седмица - две да нашаря типото .. ама да видим  ще постна снимки 
Специално за членство немога да кажа нищо аз, администраторите може би са по наясно с темата. Относно сбирките, на 10 и 11.11.2007г, предвиждаме общонационална среща в Пловдив. Ще има доста присъстващи и ще е голям купон  На първо време, ако дойдеш на срещата ще се сдобиеш с лепенка/стикер на "Фиат-Клуб България" 
|
Пет Окт 26, 2007 4:13 pm |
|
 |
CHILIEV
|
LEVSKI написа: Относно сбирките, на 10 и 11.11.2007г, предвиждаме общонационална среща в Пловдив. Ще има доста присъстващи и ще е голям купон
Страхотно, дано не ми излезе някоя непредвидена работа ... иначе съм там
Искам да се обърна към всички с молба , ако можете да ми намерите книжка за Типо.... ще съм много благодарен 
|
Пет Окт 26, 2007 4:28 pm |
|
 |
Paparac
|
За какво ти е книжка като имаш на разположение цял форум :mrgreen: Кажи какво те интересува за Типарата.
|
Пет Окт 26, 2007 4:29 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Paparac написа: За какво ти е книжка като имаш на разположение цял форум :mrgreen: Кажи какво те интересува за Типарата. значи:
1. знам че винаги мога да разчитам на вас .. толкова много постове прочетох че бих могъл да кажа че ви познавам  е не всички - по-активните форумци.
2. не разбирам от коли и още си бъркам казанчетата за антифриз , течност за чистачки и хидравлична течност, въпреки че ми ги показаха кое кое е .
3. това ми е първа кола и изобщо нямам представа какво кога и колко може да ми затрябва на пътя, затова гледам да си нося всичко.
Сега да питам нещо : незнам дали колата ми има ABS никъде не пише че има , и като я купувах , като ми я хвалеха никой нищо не спомена за ABS, обаче на няколко пъти особенно като съм по-засилен и усещам как ми притреперва педала на спирачката докато я натискам (абе като ABS) незнам как да го обясня :roll: и още незнам дали има въздушна възглавница :( в сайта на фиат пише че моделът 93 има възглавница само на шофьорското място , но ти това никъде по колата не го пише.
Още един проблем : предното ми стъкло е пукнато в едното ъгълче долу. Пукнатината е 10-тина см. ще постна снимка утре понеже ми казаха че полицията може да ми направи проблем за това, а други ми казаха че за толкова малко изобщо няма нищо да кажат. че да поискам от вас компетентно мнение
Имам и още питанки , но ми приключва работното време и трябва да си ходя... ще пиша пак от вкъщи
Благодаря ви предварително.
|
Пет Окт 26, 2007 5:08 pm |
|
 |
Paparac
|
Ако на волана ти няма надпис долу в средата AIRBAG значи нямаш. Сега ще ти покажа снимка и снимка.
|
Пет Окт 26, 2007 5:15 pm |
|
 |
Paparac
|
Ето ти например как изглежда волана като ИМА въздушна възглавница.
|
Пет Окт 26, 2007 5:17 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
 Re: Ето ме и мен - Горд (засега) собственик на FIAT
CHILIEV написа: ...Разбрах че ако има катализатор - пада на половина данъка , а аз май имам :roll:...
Данъка зависи от киловатите (а те са равни на конските сили, разделени на 1.36, например 136 к.с. = 100 kW) и годината на производство. Има и отстъпка 50 % от данъка, ако колата е с катализатор и до 74 kW (101 к.с.). Ако е над 74 kW, отстъпка няма независимо дали имаш или нямаш катализатор.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
Последна промяна snake на Сря Окт 31, 2007 3:28 pm, променена общо 1 път
|
Пет Окт 26, 2007 8:12 pm |
|
 |
CHILIEV
|
snake написа: Данъка зависи от киловатите (1 конска сила = 1.36 kW) и годината на производство. Има и отстъпка 50 % от данъка, ако колата е с катализатор и до 74 kW (101 к.с.). Ако е над 74 kW, отстъпка няма независимо дали имаш или нямаш катализатор.
Ами тя моята фиатка е 75к.с. :idea: 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Нед Окт 28, 2007 12:05 pm |
|
 |
sok1
|
Мисля, че при малко желание от тяхна страна ще имат пълното право да те санкционират.
|
Нед Окт 28, 2007 1:02 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
Проблем с властите му е най-малкият проблем, въпросът със сигурността на водача и пътниците е приоритетен. Едно камъче, попаднало на неподходящото място може да направи стъклото на паяжина, а при висока скорост е фатално.
Колега CHILIEV, да ти е честита придобивката, китна е колицата. Като гледам надписите по предният капак /разбира, се ако не си ги сложил ти/, абр я го откарай на една пълна диагностика в доверен сервиз, да ти е мирна главата/като застраховка/.
|
Нед Окт 28, 2007 1:34 pm |
|
 |
Demona
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 23, 2007 5:43 pm Мнения: 12 Местоположение: Бургас
|
Paparac написа:  Ето ти например как изглежда волана като ИМА въздушна възглавница.
Колега отде имаш тази снимка.Това е снимка на Типо което се продава във тунинг форума нали?
|
Нед Окт 28, 2007 9:26 pm |
|
 |
Demona
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 23, 2007 5:43 pm Мнения: 12 Местоположение: Бургас
|
snake написа: CHILIEV написа: ...Разбрах че ако има катализатор - пада на половина данъка , а аз май имам :roll:... Данъка зависи от киловатите (1 конска сила = 1.36 kW) и годината на производство. Има и отстъпка 50 % от данъка, ако колата е с катализатор и до 74 kW (101 к.с.). Ако е над 74 kW, отстъпка няма независимо дали имаш или нямаш катализатор.
Точно,ясно написано браво колега.
|
Нед Окт 28, 2007 9:28 pm |
|
|