|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 4:43 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Има и свестни полицаи, дано станат повече.
Автор |
Съобщение |
Rokambol
|
 Има и свестни полицаи, дано станат повече.
Днес се наложи да отскоча екстренно до София и тъй като срещата ми беше на паркинга на Хали-те, преминах по един от най-натоварените участъци в столицата. Вече достатъчно се бях нервирал, когато движейки се по "Мария Луиза" в посока Центр. гара, подминах отбивката за паркинга (там всъщност е забранен левия завой) и докато се чудя къде да обърна, минах поне 200-300м, ми дойде "гениалната" идея да направя обратен завой точно на улицата. За мое (не)щастие пред очите на патрул. Разбира се, че ме спряха, проверка на документите и т.н. Нямаше обаче приказки от рода на "и са к'во ше праим", "знаеш ли защо те спряхме" и подобни тъпотии. По принцип, когато съм виновен, никога не се правя на интересен(както и никога не предлагам рушвет), и просто му казах да ме санкционира, съгласно закона, на което полицая ми обясни от къде е трябвало да мина, за да не извърша нарушението и ми пожела приятен ден и лек път, без санкция. Говореше ми през цялото време на "Вие", представи се учтиво, а бе направо да не повярваш, че си в БГ. Не ги хваля заради това, че ми се размина акт-а, а за човешкото отношение. Накрая, в момента на потегляне от моя страна, спря идващото такси, респективно цялата колона зад него, за да ми осигури пезпрепятствено включване в движението. Евала на такива служители на закона! За съжаление, не запомних фамилията, но полицейската кола беше изцяло тъмносин крайслер(може би), само с буркани.
|
Пет Окт 19, 2007 4:07 pm |
|
 |
Paparac
|
Направо учудващо коректно и европейско отношение, с тази разлика, че в Европа нямаше да спестят глобата, де. Ама трябва да си доволен. :mrgreen:
|
Сря Окт 24, 2007 11:20 pm |
|
 |
m1t3t0
|
На мене до сега не ми се е случвало да попадна на толкова дружелюбни. Но явно и от тях си има много свестни.
|
Чет Окт 25, 2007 11:46 am |
|
 |
sok1
|
m1t3t0 написа: На мене до сега не ми се е случвало да попадна на толкова дружелюбни. Но явно и от тях си има много свестни.
На мен рядко ми се случва да НЕ са дружелюбни. 
|
Чет Яну 03, 2008 2:57 am |
|
 |
m1t3t0
|
Абе те са дружелюбни докато се представят. Понякога и когато им се подаде нещо 
|
Чет Яну 03, 2008 3:18 am |
|
 |
sok1
|
m1t3t0 написа: Абе те са дружелюбни докато се представят.
Продължават и след като аз се представя. Все пак гарван гарвану око не вади (с много редки изключения - 2 акта).
|
Чет Яну 03, 2008 3:24 am |
|
 |
m1t3t0
|
Е сега не сме всички с връзки 
|
Чет Яну 03, 2008 3:51 am |
|
 |
FiatPunto1.1
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:35 pm Мнения: 409 Местоположение: Перник
|
ехеее не е само той ... миналата седмица откарах един приятел до КАТ Перник за да си вземе книжката .... и нямаше каде да се паркира и с умната глава пресекох 2 непрекъснати линий и спрях от лявата страна на пътя ... а и има знак забранено спирането там .. та идва един чичко и ми вика "Искаш ли да ти напиша акт или какво" аз казан " Не , не " и тоя вика "Премести я тогава" и така .... бях доволен 
_________________ Fiat Punto 1.1 SPI Benzin '96 55 hP
Fiat Speed ----> http://zazz.bg/play:7377411e
|
Чет Яну 03, 2008 3:37 pm |
|
 |
Paparac
|
sok1 написа: m1t3t0 написа: Абе те са дружелюбни докато се представят. Продължават и след като аз се представя. Все пак гарван гарвану око не вади
Другарю капитан (началник)  , туй ми намирисва на злоупотреба със служебно положение, така ли? Униформички, това онова и айдееее  нЕма глоба. 
|
Чет Яну 03, 2008 4:09 pm |
|
 |
sok1
|
Paparac написа: sok1 написа: m1t3t0 написа: Абе те са дружелюбни докато се представят. Продължават и след като аз се представя. Все пак гарван гарвану око не вади Другарю капитан (началник)  , туй ми намирисва на злоупотреба със служебно положение, така ли? Униформички, това онова и айдееее  нЕма глоба. 
Сложил съм си "онези" документи малко преди тези на колата. И съвсем случайно 'онези"се набиват в очите на полицая. Аз нищо не казвам, мигам срамежливо, изчервявам се, а "онези" документи пред очите му... И се почва: ааааа, ти къде работиш, аааааа, ама ти какво точно ..там.. работиш.. И те така. 
|
Чет Яну 03, 2008 8:49 pm |
|
 |
Paparac
|
А така, пък и с по-висок чин...щото обикновено сержанти спират колите, мани, мани 
|
Чет Яну 03, 2008 10:40 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 7:12 pm Мнения: 124 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
_________________ FIAT Punto, 1.6 - Power is nothing without control!
|
Чет Яну 03, 2008 11:12 pm |
|
 |
Paparac
|
Той другарят капитан е от ДС, ква милиция  А теб отдавна те разконспирирах също, че си фриц  Че сте колеги, колеги сте, ама сте под шапките на различни министерства, ако се не лъже стария Сам Хокинс 
|
Чет Яну 03, 2008 11:18 pm |
|
 |
abarth77
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 7:12 pm Мнения: 124 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
Не се лъже, я. Само дето не са ДС от 1989г. насам. Сега са НСС, а от вчера НСС вече не е в нашето министерство, а в ДАНС. И заплатките им ще вдигнат мощно...абе стават направо "The Untouchables"!
P.S. Ама и ти си бил един инвестигейтър...аре идвай при нас! Знаеш ли кво е готино 
_________________ FIAT Punto, 1.6 - Power is nothing without control!
|
Чет Яну 03, 2008 11:27 pm |
|
 |
LEVSKI
|
abarth77 написа: P.S. Ама и ти си бил един инвестигейтър...аре идвай при нас! Знаеш ли кво е готино 
Хаха, никой от нас си няма ни най малка представа за възможностите на другаря началник.
п.п Колегата sok1, ми е споделял, че след като му вземат данните, и съответно напишат акт, казва на другарите сержанти: А сега искам вашите данни, номер на значка, длъжност... и още нещо, но не си спомням какво беше... 
|
Чет Яну 03, 2008 11:33 pm |
|
|