Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 1:34 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Една дупка = на две гуми и броня 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Една дупка = на две гуми и броня
Карам си аз бравото към центара и на пирогов по паветата нацелих една дупка (дупка е меко казано) Изтреска много ама много здраво! Та чак касетофона дето е касетка спря да равоти за няколко секунди. Волана почна да дърпа а гумите да тропат! Отбих и спрях но ме беше страх да слезна за да видя какво е станало :cry: Е слезнах и погледнах 2 спукани гуми от ляво. а на светофара спират мазните копелета с астра (сещате се кои са) и гледат и се смеят и пак гледат и пак се смеят а единя вика леле 2 хахаха! Е както и да е светофара светна зелено и си отминаха! Не ги спрях защото вниманието ми беше върхо щетите! 2-те гуми бяха нарезани демек за боклука 2 мишелин пилот 195/50/15 които купих преди 1 месец за по 50 лева едната. Обадих се на един приятел да отиде до нас и да ми вземе 2 зимни гуми за да мога да се прибера! до като чаках погледнах отдолу и видях че и бронята ниско долу се е счупила! Реших да се обада на кат за да дойдат да напишат поне един протокол за каското поне бронята да ми платат! това стана към 16.30. Донесоха ми гуми и стана 5 часа! казаха ми да не сменям гумите до като не дойдат от кат! чаках чаках... Стана 6 часа а куки няма обаждам се пак и питам какво става че ги няма! сварзаха ме с 6-то и казаха че трябвало да им чакам колегите от кат и че в момента патували! Продалжавам да чакам 6.30 а прес това време спира полицеиска астра отсреща на кафето! отидох и ги питах дали са за мене казаха че не са им съобщили и да чакам другите!

стана 7 а аз полудявам! е пак се обадих и пак ми казаха че пътуват! Ве4е реших 4е идват от пловдив!

Реших да си сменям гумите пак какво ще да става! сложих триъгалника и почнах да ги сменям! До като смених гумите бяха прегазили триъгалника 10 пъти и стана на баница след което го хварлих в кофата на спирката! стана 8 и нямах повече нерви и си трагнах!

Сега следва да си купа нови гуми да дам джантите на пича на десети километър за да ги изправи след което ще ми каже че при исправянето са се спукали и че трябва да му дам още 30 лева за да ги завари :cry:

Е та исках на някол да се оплача! не е кой знае какво но е гадно!

Внимаваите с теа скапани дупки че... и на полицаи не разчитаите!

Пон Май 02, 2005 3:07 am
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Е няма що.Ударил си шестица от тотото. :evil: :( :evil: :evil: :evil: :evil:

Пон Май 02, 2005 7:45 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
А защо не се обади на застрахователите. Чувал съм че може и да не викаш кат., а като им се обадиш те да ти направят протокол. :roll:

Пон Май 02, 2005 10:29 am
Профил
UNREAD_POST 
Ами от каското така или иначе много е вероятно да не ти платят нищо, освен ако не си дозастраховал гуми и джанти. Ченгетата за пореден път са насреща!!!!! :evil: :evil: В зависимост от застрахователната фирма може да имаш право на лека щета без протокол еднократно. Ако искаш провери го това. Аз го преживях това нещо, само псувах и нищо не стана- viewtopic.php?t=645&highlight=

Пон Май 02, 2005 12:08 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
гледката беше наистина много кофти
аз минах от там още докато ти седеше колата с 2-те спукани гуми

сега зависи на кой си се обадил, ако си се обадил в КАТ на дежурният им телефон, там обажданията се записват, на 160 мисля че също се записват
ако си се обадил на такъв телефон на базата на това, че си подал сигнал отиди да ти издадът протокол
когато ти пишат протокол, най-вероятно ще ти напишат несъобразена скорост с пътните условия, на това ти им пишеш възражение, че препятствието на пътя не е било обозначено, сигнализирано и обезопасено, което е задължение на общината или на пътна сигнализация(това точно можеш да го провериш)
с този протокол отиваш при твоите застрахователи(надявам се че имаш такива) и те би следвало да ти заплатят щетите или да ти ремонтират автомобила в техен сервиз(всичко това вече е доуточнение с твоят застраховател), ако се получи така това е най-дбрият вариант за теб, от там нататък бъди сигурен, че застрахователят ти ще осъди общината за да си вземе парите които е дал за ремонта на колата ти

ако нямаш застраховка нещата са много по сложни за теб
но напъкно е възможно да осъдиш общината за това, че е имало дупка на пътя
за това от полза ще ти е ако си извадиш протокол, от КАТ, но предполагам че ако си намериш добър адвокат може и да стане със свидетели.

сега за всичко това обаче трябва да имаш търпението и нервите да го извървиш и съответно да си търсиш правата, защото по целият този път всяка инстанция ще се опита да те прави на маймуна и да не ти свърши никаква работа, може би ако си водиш с теб адвокат нещата ще станат много по лесно.
и сега тука идва точно това понятие наречено гражданско общество, в смисъл че не трябва да си казваш майната му ще дам 100 кинта и ще си оправя колата, а да гониш виновните за това до дупка за да върви държавата ни към по добро

напоследък четох някъде, че е масово се печелят такива дела срещу общините, или дори срещу министерството на регионалното развитие, защото то е отговорно за стопанисването на републиканската пътна мрежа, и особенно след като се въвели венетките, печеленето на такива дела е много лесно

и последен съвет вече има един нов но много полезен форум
http://crashbg.com/forum/
можеш да се консултираш и с тях

Пон Май 02, 2005 3:23 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
вчера скочих в една яма и резултата е :
- чисто нова гума на боклука(разпрана)
- изкривени 2 джанти
- балон на задната гума
- изпуснал амортисьор
и надявам се да няма още...

е, обадих се на застрахователя и ой ми каза че за да ми поемат щетата(все още не знаех за амортисьора) трябва да викна КАТ и да ми напишат АКТ за несъобразена скорост(около 100 кинта)!!!
аз казах майната му! да ми пишат акт? ... то ще ми излезе повече от колкото да си оправя сам нещата...

но днес се оказа и амортисьора...

но все пак си мисля че застрахователя не беше прав но не знам...

ще попрочета из http://crashbg.com/forum/ да знам:-)

а на общината искам много неща да кажа но няма да ги напиша за да не развалям хубавия ни форум с простотии!!!

просто не съм на себе си!!! и дано да няма още щети...

айде и внимавайте с дупките по пътищата или пък търсете пътищата по дупките!!!

Пон Май 30, 2005 5:08 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Какво да ви кажа.. Преди 3 месеца и аз заобикалях една дупка при зоологическата градина и приз призницата ми мина зил водоноска с някаккъв селяк, който твърдеше че ме изчакал. Естествено аз съм виновния, че и акт ми написаха. Обаче не съм постродол от дупката директно. Е при мин беше Фар, мигач, броня, капак и .... помпичка за вода на чистачките.

Вто Май 31, 2005 8:11 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
geshabeli написа:
Какво да ви кажа.. Преди 3 месеца и аз заобикалях една дупка при зоологическата градина и приз призницата ми мина зил водоноска с някаккъв селяк, който твърдеше че ме изчакал. Естествено аз съм виновния, че и акт ми написаха. Обаче не съм постродол от дупката директно. Е при мин беше Фар, мигач, броня, капак и .... помпичка за вода на чистачките.

Леко си се разминал. Стани за малко не се преби

Сря Юни 01, 2005 11:10 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
четох за Стани и гледах снимките... направо са имали късмет в колата!

много пъти трябва да избираш между няколко неща: да си съсипеш колата в някоя пропаст или да се бутнеш в някоя кола насреща...

е, все пак плащаме данъци... само че не мога да разбера за какво... да няма дупки или за да има дупки...

Чет Юни 02, 2005 12:28 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]