|
|
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 1:29 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
damianoff
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
 Нов пожарогасител
Днес си купих нов пожарогасител!Само че прахов,а не пяна като стария ми.На доста хора когато са имали нужда,тоя с пяната не им е свършил работа.Та реших и аз да го пробвам-запалих един огън и пробвах да гася с пяната-и нищо.Огъня си се разгоря пак.Тка че реших да си купя нов прахов,защото някои ден да не се ядосвам как ми се е досвидяло за 20 лв.,а пък харча повече за други глупости.Надявам се и да не потрябва никога да го ползвам!
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Пет Май 27, 2005 2:30 pm |
|
 |
Yavor
|
Честито все пак, щом си я докарал до пожарогасителя, БРАВО!!!
|
Пет Май 27, 2005 3:50 pm |
|
 |
damianoff
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
Yavor написа: Честито все пак, щом си я докарал до пожарогасителя, БРАВО!!!
Абе намерих си едни 20 лв.......в джоба,та да ги оползотворя :lol: :lol: :lol:
|
Пет Май 27, 2005 4:20 pm |
|
 |
Yavor
|
Абе кажете в кой джоб да бръкна та и аз да си намеря някое левче (ама чесно казано 20 не ме оправят), па джоба може и чужд да е, пък ако парите са повечко може и скъсан :lol: 
|
Пет Май 27, 2005 4:57 pm |
|
 |
damianoff
|
Ами сложил съм го под моята седалка с една С-образна скоба 
|
Пон Май 30, 2005 8:42 am |
|
 |
коцев
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
И моя е пред предната седалка на шофьора за да може човек при екстрени положения най бързо да го вземе ида действа.За да не се търкаля напред назад но съм го захванал към една ламарина дебела 2 мм и с размери 8 см ширина и 15 см дължина и нямам проблем при движение.
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Пон Май 30, 2005 11:12 pm |
|
 |
flx
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 10:52 am Мнения: 243 Местоположение: София 15 Младост
|
А пък при мене е в багажника и е хванат с няква гумена лента която се откача от единия край. Иначе пожарогасителчето е доста малко.-купих го като си регистрирах колата- нали иначе уж не те пускали, и те проверявали за аптечка и пожарогасител. Е при мен не беше така, дори не погледнаха. Но все пак се радвам че си го купих. А да не ви казвам как ме метнаха с аптечката-дадох към 15-20лв. а вътре нямаше нищо. Само една кутийка на която има някъв глупав знак. Е после си я напълни де  )
_________________ FIAT MAREA - 1998г 1.6 16V elx
|
Пон Май 30, 2005 11:36 pm |
|
 |
коцев
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
При теб неудобството се явава че при не дай боже се запали нещо по двигателя отпред докато станеш и отидеш до багажника докато го отключиш докато го откопчаеш ще мине много време .А така само се навеждаш иго вземаш и гасиш.
Досега в моята дългогодишна практика само една от колите ми се запали Москвич 407 през далечната 1968г. и добре че беше спряна и нямаше никой в нея Та тогава докато и вдигна капака и докато намеря пожарогасителя из багажника то инсталацията и изгоря всичката.И от тогава той ми е все до краката.Нали знаете " парен каша духа"
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
Последна промяна коцев на Вто Май 31, 2005 9:17 pm, променена общо 1 път
|
Пон Май 30, 2005 11:52 pm |
|
 |
null
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 4:59 pm Мнения: 73 Местоположение: София
|
 парен каша духа
прав си за праховия пожарогасител
ще ви разкажа едно мое премеждие от преди две години
имах опел корса. карам само на газ понеже е карбуратор и пали директно на газ без проблеми. обаче застудя и реших да заредя малко бензин. около 100 метра след бензиностанцията колата взе да пуши и видях как почва да изгаря боята по капака !!! ужас!!! панирах се. обаче късмет. в насрещното карал някакъв пожарникар. човека слезе и почна да организира гасенето. отодоха три пожарогасителя от тия дето са като дезодорант. само като, че някой пикае. нищо не свършиха. докато аз загрея, че имам прахов пожарогасител. каза само едно БАФ и угаси всичко.
тогава разбрах къде е истината.
има обаче една особеност. има баф само веднъж. това се дължи на спецификата на пожарогасителя. в парончето има някакъв прах и патронче подобно на тези за газирана вода. когато го стиснеш се пробива и има БАФ. после няма кой да духа
сега пожарогасителя е отпред при мен и пак е прахов.
|
Вто Май 31, 2005 10:21 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|